Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 23, 2024

Άγριο έγκλημα με θύμα έναν έφηβο – Δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι τύπου «ζόμπι» μια μέρα πριν από την απαγόρευσή τους – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ 16:23, Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Ένας έφηβος έχασε τη ζωή του έπειτα από επίθεση με μαχαίρι στο νοτιοανατολικό Λονδίνο στη Βρετανία, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, λίγο προτού τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση σε εθνικό επίπεδο των όπλων τύπου «ζόμπι», προκειμένου να μειωθεί το έγκλημα με μαχαίρι.

Ανησυχία για τα εγκλήματα με μαχαίρι

Η Μητροπολιτική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι το αγόρι βρέθηκε τραυματισμένο, έπειτα από κλήση που δέχτηκαν αστυνομικοί για ταραχές σε έναν δρόμο με κατοικίες του Γούλιτς περίπου στις 6:35 μ.μ. χθες Κυριακή.

Δείτε σχετική φωτογραφία

μαχαιρι ζομπι

Λίγο αργότερα το αγόρι κατέληξε.

Δεν έχουν δοθεί περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό, αλλά ο θάνατος του νεαρού σημειώνεται την ώρα που κορυφώνεται η ανησυχία σχετικά με τον αριθμό των εγκλημάτων με μαχαίρι και τον αριθμό των νέων που φέρουν μαχαίρι.

 ΜΑΧΑΙΡΙ ΖΟΜΠΙ

Μαχαίρι τύπου «ζόμπι»

Συνολικά 50.510 εγκλήματα που αφορούν μαχαίρια καταγράφηκαν από την αστυνομία στην Αγγλία και στην Ουαλία κατά τους 12 μήνες μέχρι τον Μάρτιο, ποσοστό αυξημένο κατά 4% από τον προηγούμενο χρόνο.

Απαγορεύονται τα «ζόμπι» από την Τρίτη (24/9)

Σημειώνεται ότι από την Τρίτη (24/9) στη Βρετανία θα απαγορεύεται διά νόμου να φέρει κάποιος μαχαίρι τύπου «ζόμπι» ή ματσέτα, ενώ ισχύει αμνηστία και αποζημίωση για όσους τα παραδώσουν.

Η απαγόρευση αφορά μαχαίρια με λάμα που έχει μήκος μεγαλύτερο από 20 εκατοστά και εκείνα με οδοντωτή λεπίδα, τα οποία συχνά χρησιμοποιούνται από συμμορίες.

Νωρίτερα μέσα στον μήνα, ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ ξεκίνησε μια πρωτοβουλία για να σταματήσουν να εμπλέκονται νεαροί σε εγκλήματα με μαχαίρι, φαινόμενο που αποκάλεσε εθνική κρίση.

Δείτε σχετικό βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου