Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 23, 2024

ΟΙ ΟΛΕΘΡΙΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΡΟΥ ΘΕΑΜΑΤΟΣ

 

Εν Πειραιεί τη 23η Σεπτεμβρίου 2024  

ΟΙ ΟΛΕΘΡΙΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΡΟΥ ΘΕΑΜΑΤΟΣ

(Οι καταστροφικές συνέπειες του σύγχρονου οίστρου της πορνογραφίας) 


     Η ιερότητα του ανθρωπίνου σώματος είναι δεδομένη στην χριστιανική μας πίστη, διότι είναι δημιουργημένο από το Θεό, με ιδιαίτερο τρόπο, σε σχέση με τα άλλα κτίσματά Του. Δεν είναι γέννημα του λόγου Του, όπως εκείνα, αλλά ποίημα των χειρών Του (Γέν.2,7). Επίσης με την Ενανθρώπιση του Θεού Λόγου, το ανθρώπινο σώμα καθίσταται έτι περισσότερο ιερό, αφού έγινε το σκήνωμα του ιδίου του Θεού. Κι’ ακόμα με το Άγιο Βάπτισμα ενδύεται ο πιστός το Χριστό  (Γαλ.3,27) και δια του Αγίου Χρίσματος λαμβάνει τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος και μεταβάλλεται αυτό, όπως τονίζει ο απόστολος Παύλος, σε ναό του Θεού (Α΄Κορ.3,16). Μάλιστα ο μεγάλος απόστολος επισημαίνει σε όλα τα θεόπνευστα συγγράμματά του, την διαφύλαξη της ιερότητας του σώματος: «Οὐκ οἴδατε ὅτι ναὸς Θεοῦ ἐστε καὶ τὸ Πνεῦμα τοῦ Θεοῦ οἰκεῖ ἐν ὑμῖν; εἴ τις τὸν ναὸν τοῦ Θεοῦ φθείρει, φθερεῖ τοῦτον ὁ Θεός· ὁ γὰρ ναὸς τοῦ Θεοῦ ἅγιός ἐστιν, οἵτινές ἐστε ὑμεῖς» (Α΄Κορ.3,16-17). 

      Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα θανάσιμα σαρκικά αμαρτήματα, τονίζοντας ότι το σώμα μας δεν είναι προορισμένο για την ακολασία, αλλά για να δοξάζεται ο Θεός δι’ αυτού:  «…τὸ δὲ σῶμα οὐ τῇ πορνείᾳ, ἀλλὰ τῷ Κυρίῳ, καὶ ὁ Κύριος τῷ σώματι· ὁ δὲ Θεὸς καὶ τὸν Κύριον ἤγειρε καὶ ἡμᾶς ἐξεγερεῖ διὰ τῆς δυνάμεως αὐτοῦ. οὐκ οἴδατε ὅτι τὰ σώματα ὑμῶν μέλη Χριστοῦ ἐστιν; ἄρας οὖν τὰ μέλη τοῦ Χριστοῦ ποιήσω πόρνης μέλη; μὴ γένοιτο. ἢ οὐκ οἴδατε ὅτι ὁ κολλώμενος τῇ πόρνῃ ἓν σῶμά ἐστιν; ἔσονται γάρ, φησίν, οἱ δύο εἰς σάρκα μίαν· ὁ δὲ κολλώμενος τῷ Κυρίῳ ἓν πνεῦμά ἐστι. φεύγετε τὴν πορνείαν. πᾶν ἁμάρτημα ὃ ἐὰν ποιήσῃ ἄνθρωπος ἐκτὸς τοῦ σώματός ἐστιν, ὁ δὲ πορνεύων εἰς τὸ ἴδιον σῶμα ἁμαρτάνει. ἢ οὐκ οἴδατε ὅτι τὸ σῶμα ὑμῶν ναὸς τοῦ ἐν ὑμῖν ῾Αγίου Πνεύματός ἐστιν, οὗ ἔχετε ἀπὸ Θεοῦ, καὶ οὐκ ἐστὲ ἑαυτῶν; ἠγοράσθητε γὰρ τιμῆς· δοξάσατε δὴ τὸν Θεὸν ἐν τῷ σώματι ὑμῶν καὶ ἐν τῷ πνεύματι ὑμῶν, ἅτινά ἐστι τοῦ Θεοῦ» (Α΄Κορ.6,13-20). 

      Είναι γεγονός ότι ο «απ’ αρχής ανθρωποκτόνος» (Ιωάν.8,44) διάβολος, διέστρεψε την θεόσδοτη ενωτική σχέση του ανδρογύνου, για την προσωπική ολοκλήρωσή τους και την γέννηση παιδιών, σε αποκλειστικά ηδονιστική απόλαυση, αποκομμένη από τον δέοντα σεβασμό στο θεοδημιούργητο σώμα και τον/την συνάνθρωπο, εισάγοντας την πορνεία, την μοιχεία  και τις σεξουαλικές διαστροφές, για την διάπραξη της αμαρτίας, η οποία ανάγεται ως ύβρις κατ’ ευθείαν στον Θεό, ο Οποίος είναι ο δημιουργός (και) των σωμάτων, όπως και ο ευλογών την ένωση του άνδρα με τη γυναίκα. 

     Η μεταπτωτική ιστορία του ανθρωπίνου γένους μαρτυρεί αυτήν την ανθρώπινη τραγωδία, η οποία εξαθλιώνει κυριολεκτικά τον άνθρωπο και τον καθιστά όμοιο με τα ζώα, τα οποία δεν γνωρίζουν από πνευματικούς και ηθικούς κανόνες και διάγουν βίο, οριζόμενο και συρόμενο από τα τυφλά ορμέμφυτά τους. Μάλιστα, όπως είναι γνωστό, ο μεταπτωτικός άνθρωπος έφτασε στο σημείο, όχι απλά να διαπράττει δια των σαρκικών αμαρτημάτων την ύβρη προς το Θεό και να διαστρέφει την υγιή ερωτική σχέση προς το έτερο πρόσωπο, δια της πορνείας, αλλά και να την ιεροποιήσει, με τον αίσχιστο θεσμό της «Ιεράς Πορνείας», αναθέτοντας την προστασία της σε ανήθικες «θεότητες»! 

     Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός ήρθε στον κόσμο, να ανακαινίσει τον πεπαλαιωμένο από την αμαρτία, να καταστήσει τα πάντα «καινά» (Αποκ.21,5). Κυρίως να απολυτρώσει τον άνθρωπο από την αιχμαλωσία του Σατανά, τη δουλεία της αμαρτίας, τη φθορά και το θάνατο. Ήρθε να σώσει τον όλο άνθρωπο, ως ψυχοσωματική οντότητα. Με την δική Του αγία ζωή μας έδωσε το υπέρτατο παράδειγμα να γίνουμε μιμητές Του στην καθαρότητα του βίου και την αγιότητα. Με την αγιαστική χάρη του Παναγίου Πνεύματος, το Οποίο ενυπάρχει στην Αγία Του Εκκλησία, δια των Ιερών Μυστηρίων, μας χαριτώνει, μας ενισχύει, μας αγιάζει, μας καθιστά «καινή κτίση» (Β΄Κορ.5,17). 

     Παρά ταύτα, ο κόσμος και μετά την ακένωτη έκχυση αυτής της υπέρτατης σωτήριας δωρεάς,  συνεχίζει  να μένει, στην συντριπτική του πλειοψηφία, «εν τω πονηρώ» (Α΄Ιωάν.5,20). Να απορρίπτει την πνευματική και ηθική καθαρότητα, η οποία ορίζει την αυθεντική θεοδημιούργητη ανθρώπινη φύση και να κυλιέται στους βρωμερούς βορβόρους της αμαρτίας, τρέφοντας την ψευδαίσθηση, ότι έτσι «απολαμβάνει» την ηδονή, που του στερεί η ανώτερη, η εν Χριστώ ζωή. 

     Ιδιαίτερα στις μέρες μας η πολύπλευρη αποστασία από το Θεό και η γιγάντωση της αμαρτίας έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, προμηνύοντας τον ερχομό της αποστασίας των εσχάτων καιρών. Σήμερα η αμαρτία δεν διαπράττεται απλά και δημόσια, χωρίς ίχνη αναστολών και στοιχειώδους αιδούς, όπως στο παρελθόν, αλλά πλέον θεσμοθετείται, νομοθετείται και επιβάλλεται, όπως λ.χ. η ομοφυλοφιλία (και το χειρότερο, η υιοθέτηση παιδιών από ομοφυλόφιλα «ζευγάρια»)!

      Στην παρούσα ανακοίνωσή μας θα ασχοληθούμε με το μέγα πρόβλημα της ανεξέλεγκτης πορνογραφίας και τις τρομακτικών διαστάσεων επιπτώσεις της στα ανθρώπινα πρόσωπα, τα ζευγάρια, στην κοινωνία και κυρίως στα αθώα παιδιά. 

     Ο απόστολος Παύλος αποφάνθηκε πως «τα οψώνια της αμαρτίας (είναι) θάνατος» (Ρωμ.6,23). Η αμαρτία γεννά την φθορά και εκείνη οδηγεί ολοταχώς στο θάνατο (τον πρόσκαιρο και αιώνιο). Δεν υπάρχει αμαρτωλό πάθος «αθώο», που να μην έχει καταστροφικές επιπτώσεις στον άνθρωπο. Αυτές τις ολέθριες συνέπειες (πέρα από τις πνευματικές), της πορνογραφίας, όπως τις ερευνά η αληθινή επιστήμη, θα παραθέσουμε στη συνέχεια.

     Είναι γεγονός ότι η πορνογραφία, η οποία ορίζεται ως οφθαλμοπορνεία, είναι παμπάλαια δαιμονική τέχνη. Μας έχουν διασωθεί από την αρχαιότητα πάμπολλα δείγματα πορνικής ζωγραφικής, γλυπτικής κλπ. Αλλά στην εποχή μας, με την ανάπτυξη της τεχνολογίας, (φωτογραφία, κινηματογράφος, τηλεόραση, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κλπ), η πορνογραφία έχει πάρει τη μορφή μάστιγας, η οποία εισβάλλει πανεύκολα και ανεμπόδιστα σε κάθε σπίτι, δια της τηλεοράσεως και του διαδικτύου. 

      Όλοι οι σοβαροί και υπεύθυνοι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, ότι αυτή η δαιμονική εισβολή έχει ολέθριες επιπτώσεις και ιδιαίτερα καταστροφικές συνέπειες στα παιδιά, τα οποία είναι άωρα να κατανοήσουν τι είναι καλό και ωφέλιμο και τι όχι. Επίσης επισημαίνουν τις τρομερές επιπτώσεις που έχει η εισβολή της πορνογραφίας στην ερωτική ζωή των συζύγων. Ακόμα αποδεικνύουν την άμεση σχέση της πορνογραφίας και γενικότερα της αποβολής της αιδούς, με την σύγχρονη μάστιγα της οικογενειακής βίας και ιδιαίτερα της βίας κατά των γυναικών και τους βιασμούς. Και το ακόμα χειρότερο είναι η φρικώδης κακοποίηση των παιδιών από διεστραμμένους ενηλίκους, τα οποία γίνονται θύματα  παιδικής πορνογραφίας. 

      Τα παιδιά σήμερα είναι κυριολεκτικά έρμαια της ανεξέλεγκτης πορνογραφίας. Με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τα τάμπλετ και τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα, μπορούν να έχουν εύκολη πρόσβαση στον λαβύρινθο του σκοτεινού διαδικτύου, σε χιλιάδες ιστοσελίδες «ακατάλληλες  για ανηλίκους» και να εκτεθούν, εν αγνοία (ή δυστυχώς και με την άδεια) των γονέων και κηδεμόνων τους, στην πορνογραφία, με ολέθριες συνέπειες για την ψυχική τους υγεία και την κατοπινή πορεία της ζωής τους, 

      Ποιες είναι αυτές οι επιπτώσεις, ποιος ο αντίκτυπος της πορνογραφίας στα παιδιά; Μας το εξηγεί το  Αμερικανικό Κολλέγιο Παιδιάτρων (American College of Pediatricians), σε πρόσφατη έκθεσή του: «Η προσέγγιση και η χρήση της πορνογραφίας μεταξύ των ενηλίκων και εφήβων γίνεται στις μέρες μας εύκολα και μέσα από πολλές πηγές. Η κατανάλωση όμως της πορνογραφίας συνδέεται με πολλές άσχημες συναισθηματικές, ψυχολογικές, κοινωνιολογικές, σωματικές και πνευματικές συνέπειες. Οι κίνδυνοι για τα παιδιά περιλαμβάνουν αυξημένα ποσοστά κατάθλιψης, άγχους, υποκριτική και βίαιη συμπεριφορά, νεότερη ηλικία έναρξης σεξουαλικής δραστηριότητας, σεξουαλική ανηθικότητα και κατάχρηση, αυξημένο κίνδυνο εγκυμοσύνης εφήβων κοριτσιών, σεξουαλική κακοποίηση άλλων παιδιών, εμπορική σεξουαλική δραστηριότητα και διαστρεβλωμένη άποψη για τις σχέσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών». 

     Επίσης, ο ως άνω οργανισμός επισημαίνει και τους κινδύνους και τις επιπτώσεις της πορνογραφίας στους ενηλίκους. Έγραψε: «Για τους ενήλικες, η πορνογραφία οδηγεί σε αυξημένη πιθανότητα διαζυγίου που είναι επίσης βλαβερό για τα παιδιά. Το Αμερικανικό Κολλέγιο Παιδιάτρων προτρέπει τους επαγγελματίες υγείας να κοινοποιήσουν τους κινδύνους της χρήσης πορνογραφίας στους ασθενείς και τις οικογένειές τους και να προσφέρουν λύσεις και καθοδήγηση τόσο για την προστασία των παιδιών από την χρήση της πορνογραφίας όσο και για τη θεραπεία των ατόμων που υποφέρουν από τις αρνητικές επιπτώσεις της». 

     Και συνεχίζει για τις ολέθριες επιπτώσεις: «Η συχνή χρήση πορνογραφίας μπορεί να οδηγήσει σε συναισθήματα κοινωνικής απομόνωσης και μοναξιάς, χαμηλότερα επίπεδα αυτοπεποίθησης, άγχος, στρες και κατάθλιψη. Η χρήση πορνογραφίας είναι εθιστική στη φύση και οι νευρικές αλλαγές στον εγκέφαλο των χρηστών είναι παρόμοιες με αυτές που παρατηρούνται σε άτομα εθισμένα στην κοκαΐνη, το αλκοόλ και τις μεθαμφεταμίνες. Η παραγωγή και η προβολή παιδικής πορνογραφίας αποτελεί σεξουαλική εκμετάλλευση των παιδιών και οδηγεί τα θύματα σε περαιτέρω εκμετάλλευση και συνεχές ψυχικό τραύμα. Ανήλικοι δράστες σεξουαλικής κακοποίησης αναφέρουν (από μόνοι τους) στα αίτια της δραστηριότητάς τους τη χρήση πορνογραφίας σε υψηλότερα ποσοστά από τους ανήλικους εγκληματίες άλλων μη σεξουαλικών εγκλημάτων». 

     Πρόσφατα η Europol (Ευρωπαϊκή Αστυνομία), κατάδειξε και τον κίνδυνο από την Τεχνητή Νοημοσύνη, η οποία εισήλθε δυναμικά και στην σεξουαλική εκμετάλλευση των παιδιών με την παιδική πορνογραφία. «“Εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών που δημιουργούνται με τη χρήση εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης (ΤΝ) πληθαίνουν, καθιστώντας ολοένα και πιο δύσκολο τον εντοπισμό των θυμάτων και των δραστών”, προειδοποίησε σήμερα η Europol. “Ο όγκος των αυτόματα κατασκευασμένων εικόνων σεξουαλικού υλικού αποτελεί πλέον ένα σημαντικό και αυξανόμενο μέρος του υλικού σεξουαλικής παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο” και “αναμένεται να εξαπλωθεί περαιτέρω στο εγγύς μέλλον”, υπογραμμίζει σε έκθεσή της η ευρωπαϊκή αστυνομική υπηρεσία που εδρεύει στη Χάγη». 

      Άλλο πρόσφατο δημοσίευμα αναφέρεται στη σχέση της πορνογραφίας με την σύγχρονη μάστιγα της ενδοοικογενειακής βίας και κύρια την κακοποίηση και δυστυχώς το θάνατο γυναικών. Τελευταία πραγματοποιήθηκε στον ΟΗΕ συνάντηση για την βία κατά των γυναικών, όπου έλαβαν μέρος κακοποιημένες γυναίκες, οι οποίες συμμετείχαν ως ηθοποιοί σε πορνογραφικές ταινίες. Όλες ομολόγησαν ότι υπέστησαν τρομερή βία και συμβούλεψαν στην διάσκεψη: Στο άσεμνο θέαμα «καλλιεργείται στους άντρες μια ζήτηση, που διαστρέφει τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις μέσω ενός διαρκώς κλιμακούμενου εθισμού». Από εκεί ξεκινά η υποτίμηση της γυναίκας, η αναζήτηση και η ικανοποίηση των «ηδονικών φαντασιώσεων, με αναπόφευκτο αποτέλεσμα την βία κατά των γυναικών». Να επισημάνουμε μάλιστα και το φρικτό γεγονός, ότι στο χώρο του πορνικού θεάματος  είναι γνωστή η μάστιγα των αυτοκτονιών ηθοποιών γυναικών. Η φρίκη που υφίστανται και το εμετικό θέαμα που προσφέρουν τους απαξιώνει και αυτή την ίδια τη ζωή τους!  

      Ποιος ευθύνεται γι’ αυτή την «αθόρυβη» καταστροφική πραγματικότητα; Ασφαλώς οι αφανείς προωθητές της.  Πρώτον όσοι προωθούν την ηθική διάβρωση της ανθρωπότητας, δια της ανηθικότητας (Νέα Τάξη Πραγμάτων), για την εύκολη ποδηγέτησή της. Δεύτερον από τα κολοσσιαία κέρδη της βιομηχανίας του πορνικού θεάματος. Διαβάζουμε σχετική είδηση: «Το 2023, οι ΗΠΑ είχαν έσοδα 13 δις δολαρίων από τη βιομηχανία πορνό. Ο μεγαλύτερος ιστότοπος πορνογραφίας στον κόσμο, το Pornhub, διεκδικεί 28,5 δις επισκέψεις ετησίως στον ιστότοπό του ενώ καταγράφει κατά μέσο όρο 800 αναζητήσεις ανά δευτερόλεπτο. Η μέση ηλικία έκθεσης στη πορνογραφία (ΗΠΑ) είναι τα 12 έτη. Το 58% των εφήβων λένε ότι έχουν δει πορνογραφία στο διαδίκτυο κατά λάθος. Η πλειοψηφία, το 73% των εφήβων, λέει ότι έχει καταναλώσει πορνογραφία. Το 52% των εφήβων αναφέρουν ότι βλέπουν βίαιη ή επιθετική συμπεριφορά στην πορνογραφία»! Ιδιαίτερα η παιδική πορνογραφία επιφέρει τεράστια κέρδη. «Διεθνείς οργανισμοί υπολογίζουν τα κέρδη της παιδικής πορνογραφίας να ανέρχονται μέχρι και είκοσι δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως». 

      Δεν χρειάζεται, νομίζουμε περαιτέρω παρουσίαση στοιχείων, για να αποδειχτούν η καταστροφικές συνέπειες του αισχρού, ανήθικου και σατανικού θέματος, της πορνογραφίας. Δυστυχώς έχουμε συνηθίσει στον ανελέητο «βομβαρδισμό» μας από τα ΜΜΕ και έχουν εξασθενήσει οι αντιστάσεις μας, ώστε να μην αντιστεκόμαστε και να αντιδρούμε, να μην συνειδητοποιούμε την ασυναίσθητη πνευματική και ηθική διάβρωση που υφιστάμεθα. Αυτό ακριβώς επιδιώκουν όσοι την λανσάρουν και την προωθούν. 

      Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη να εγερθούμε από αυτή την «ύπνωση» και να αντιδράσουμε δυναμικά. Πως; να συνειδητοποιήσουμε, α) Ότι κάθε άσεμνο θέαμα και ιδιαίτερα η πορνογραφία είναι ιδιότυπη αίρεση, η οποία προσβάλλει κυρίως το Θεό, ο Οποίος δημιούργησε το ανθρώπινο σώμα, να είναι εικόνα Του (Γεν.1,26) και το Χριστό, ο Οποίος έλαβε ανθρώπινο σώμα και το Άγιο Πνεύμα, το Οποίο το όρισε να είναι το κατοικητήριό Του (Α΄Κορ.3,16) κι ακόμα, ως αίρεση, μας αποκόπτει από την κοινωνία μας με Αυτόν. β) Ότι το ανήθικο θέαμα εξασθενεί τις πνευματικές και ηθικές μας αντιστάσεις και μας οδηγεί να ρέπουμε στην διάπραξη της αμαρτίας, σύμφωνα με τις αισχρές φαντασιώσεις της πορνογραφίας. γ) Ότι διεγείρει την σφοδρή ικανοποίηση των πιο ταπεινών ορμέμφυτων, χωρίς κανέναν ηθικό φραγμό, ώστε συχνά να οδηγεί στη βία, το έγκλημα ή και τον φόνο. Ότι η πορνογραφία ευθύνεται κατά κύριο λόγο για την διατάραξη της οικογενειακής γαλήνης και την ενδοοικογενειακή βία. δ) Ότι η μεγαλύτερη καταστροφή συντελείται στην νεολαία μας, η οποία αποχαυνώνεται από αυτόν τον αρρωστημένο ηδονισμό και το χειρότερο: δημιουργεί μακροπρόθεσμα ανεπανόρθωτες βλάβες στον ψυχισμό τους. Ένα παιδί έρμαιο και εξαρτημένο από την πορνογραφία είναι δυνάμει αυριανός εγκληματίας σεξουαλικών αδικημάτων κι ακόμα επιρρεπής στην βιαιότητα. ε) Ότι το σύγχρονο επιδημικό φαινόμενο γενικά του αισχρού και αναιδούς θεάματος και ιδιαίτερα η πορνογραφία, δεν είναι κάποια «μόδα της εποχής», αλλά μεθοδευμένη στόχευση σκοτεινών κέντρων για την αποχαύνωση των κοινωνιών. στ) Ότι η διεθνής «βιομηχανία» του πορνικού θεάματος, διακυβεύει τεράστια οικονομικά οφέλη, ώστε να είναι στις πρώτες, σε κέρδη, επιχειρήσεις στον κόσμο! Να επισημάνουμε ιδιαίτερα τα κολοσσιαία κέρδη από την παιδική πορνογραφία, τα οποία συναγωνίζονται αυτά των πολεμικών εξοπλισμών! Και ζ) Ότι με κάθε ενδοτισμό μας και ενασχόληση με το άσεμνο θέαμα και κύρια με την πορνογραφία, διαπράττουμε σοβαρό αμάρτημα, πέφτουμε στην κατηγορία των θανάσιμων αμαρτημάτων, διότι, όπως προαναφέραμε, η πορνογραφία είναι είδος πορνείας. Άλλωστε για την οφθαλμοπορνεία – οφθαλμομοιχεία ο Κύριος μας προειδοποίησε: «Εγώ δε λέγω υμίν, ότι πας ο βλέπων γυναίκα προς το επιθυμήσαι αυτήν, ήδη εμοίχευσεν αυτήν, εν τη καρδία αυτού» (Ματθ.5,27-28). Η αμαρτία έχει συντελεστεί, έστω και αν, για αντικειμενικούς λόγους, δεν έχει πραγματοποιηθεί! 

       Περαίνοντας την ανακοίνωσή μας, απευθύνουμε δραματική έκκληση στους αγαπητούς αναγνώστες μας, για την αποχή μας από κάθε είδους πορνικού θεάματος και ιδιαίτερα την πορνογραφία, έστω και αν κάποιοι παράγοντες και θιασώτες της «θολής κουλτούρας» προσπαθούν να την «βαπτίσουν» ως «τέχνη» και να της προσδώσουν τον χαρακτήρα της ελεύθερης έκφρασης και προσωπικής επιλογής. Συστήνουμε στους συζύγους, που ενδίδουν σε πορνογραφικά θεάματα, να τα σταματήσουν πάραυτα, διότι θα έχουν τραγική κατάληξη οι συζυγικές τους σχέσεις. Συστήνουμε στους γονείς να προφυλάξουν τα παιδιά τους από τους κινδύνους της πορνογραφίας, αν θέλουν να έχουν μια υγιή ψυχοσωματική ανάπτυξη και ευοίωνη προοπτική στη ζωή τους. 

       Τέλος να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι διάγουμε και βιώνουμε την τραγικότητα των εσχάτων καιρών, όπου η αποστασία και η αμαρτία τείνουν να φθάσουν σε ασύλληπτες πρωτόγνωρες καταστάσεις. Οφείλουμε ως συνειδητοί πιστοί να μείνουμε εδραίοι στην ορθόδοξη, την μόνη σώζουσα πίστη μας και να διαφυλάξουμε την αυθεντικότητα της ανθρώπινης υπόστασής μας αλώβητη από τον βόρβορο της αμαρτίας, η οποία οδηγεί ολοταχώς την ανθρωπότητα στην καταστροφή! Στώμεν καλώς!  


Εκ του Γραφείου επί των Αιρέσεων και των Παραθρησκειών

            


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου