Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 20, 2024

Ηράκλειο: Κάθειρξη 19 ετών σε ηλικιωμένο για την σεξουαλική κακοποίηση των 4 εγγονιών του

Ακόμα και τα ίδια του τα εγγόνια, τέσσερα στον αριθμό, «έβλεπε» σεξουαλικά ηλικιωμένος, ο οποίος

καταδικάστηκε ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου σε συνολική ποινή κάθειρξης 19 ετών. Και δεν «έβλεπε» μόνο, έκανε κιόλας, προκαλώντας απέχθεια στην ίδια του την οικογένεια όταν πλέον αποκαλύφθηκε η διεστραμμένη συμπεριφορά του «στοργικού» παππού απέναντι στα παιδιά, σε διαφορετικές χρονικές φάσεις της ζωής τους.


Ο 74χρονος σήμερα άνδρας, ο οποίος από τον περασμένο Απρίλιο ήταν προφυλακισμένος στις φυλακές της Τρίπολης, δεν είχε καν το σθένος να παραδεχθεί με ειλικρίνεια ενώπιον του δικαστηρίου το κακό που έκανε στην ίδια του την οικογένεια. Αν και στην έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στο ΜΟΔ Ηρακλείου εμφανίστηκε να ομολογεί τις αποδιδόμενες πράξεις, στην πορεία άλλαξε στάση και τακτική.

Κατά τη διαδικασία της απολογίας του αρνήθηκε τις κατηγορίες, στη συνέχεια τα έριξε στο αλκοόλ, ισχυριζόμενος ότι «δεν θυμάται», ακολούθως προσπάθησε να δικαιολογηθεί, λέγοντας ότι ναι μεν άγγιξε τα παιδιά αλλά δεν υπήρχε πονηρή πρόθεση από μέρους του καθώς «όλα έγιναν κατά λάθος». Κατά την απολογία του, πάντως, στην ανακρίτρια Ηρακλείου, ο ίδιος άνθρωπος φέρεται να υποστήριζε με έμφαση ότι «αν έχει διαπράξει τα αποδιδόμενα εγκλήματα, θα ήταν προτιμότερο να είχα αυτοκτονήσει».

Οι πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου αφορούσαν παρελθόντα έτη, όταν τα παιδιά ήταν ακόμα μικρά. Τα όσα ακούστηκαν στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας προκαλούν απέχθεια και αποτροπιασμό καθώς ο εν λόγω παππούς εκμεταλλεύτηκε με τον πιο ανήθικο και αισχρό τρόπο την εμπιστοσύνη και την αγάπη των παιδιών του αλλά και των εγγονιών του. Δεν δίσταζε να μιλάει με χυδαίο τρόπο, να απλώνει το χέρι του σε απόκρυφα σημεία όταν κάποιο παιδί κοιμόταν στο σπίτι του για παρέα ή επειδή ο ίδιος ο παππούς το είχε προσκαλέσει να τον βοηθήσει σε κάποια δουλειά, είτε το μετέφερε με το αυτοκίνητο σε εξωσχολική δραστηριότητα, σύμφωνα με το cretalive.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου