Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 28, 2024

Στους 33 βαθμούς (σήμερα) ο υδράργυρος. Κι από αύριο...

 

Καλοκαιρινός θα είναι και σήμερα ο καιρός με τον υδράργυρο να φτάνει και τους 33 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο από αύριο θα σημειωθεί αισθητή πτώση της θερμοκρασίας καθώς θα λάβει χώρα μια βίαιη σύγκρουση θερμών και πιο ψυχρών αερίων μαζών. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη επικίνδυνων καιρικών φαινομένων με βροχές και ισχυρούς βοριάδες.
Σε ανάρτηση του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναλύει πώς θα εξελιχθεί η επερχόμενη κακοκαιρία, αναφέροντας χαρακτηριστικά:


«Καλοκαιρινός ο καιρός μέχρι και την Κυριακή το μεσημέρι περίπου όπου στη συνέχεια θα λάβει χώρα μια βίαιη σύγκρουση θερμών και πιο ψυχρών αερίων μαζών με αποτέλεσμα την ανάπτυξη επικίνδυνων καιρικών φαινομένων προς τα βόρεια με τους βορειοδυτικούς ανέμους να ενισχύονται σημαντικά και τον υδράργυρο να πέφτει κατακόρυφα για να προσεγγίσει τα φυσιολογικα για την εποχή επίπεδα ή και να βρεθεί και λίγο πιο κάτω».


Η πτώση της θερμοκρασίας από τους 32℃ με 33℃ το Σάββατο στους 24℃ με 26℃ της Δευτέρας θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα και θα επανέλθουμε κοντά στις κανονικές, ή λίγο κάτω από τις κανονικές τιμές για την εποχή. Οι ενισχυμένοι βορειοδυτικοί άνεμοι σε Ιόνιο και Αιγαίο εντάσεως 7 με 8 μποφόρ μεταξύ Κυριακής και Δευτέρας θα είναι χαρακτηριστικό του καιρού και δεν αποκλείεται στα βορειοανατολικά της χώρας, τα φαινόμενα να είναι ισχυρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου