Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 28, 2024

Φανταστική συνταγή του Jamie Oliver για πίτα με λουκάνικα και πατάτες – «Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο»

Ο Jamie Oliver μοιράστηκε τη συνταγή του για πίτα με λουκάνικα και πατάτες και οι θαυμαστές του ανυπομονούν να τη δοκιμάσουν μόνοι τους στο σπίτι. Ο διάσημος σεφ παρουσίασε μια πιο υγιεινή εκδοχή του κλασικού βρετανικού comfort food που είναι τα λουκάνικα και ο πουρές προσθέτοντας λαχανικά.
 «Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο! Λουκάνικα και πουρές, αλλά όχι όπως τα ξέρετε», αναφέρει ο Jamie Oliver ενθουσιασμένος σε βίντεο του στο Youtube παρουσιάζοντας βήμα-βήμα την συνταγή.

Συνταγή για πίτα με λουκάνικα και πατάτες του Jamie Oliver

Υλικά για τη συνταγή

  • 1,2 κιλά πατάτες
  • 6 λουκάνικα
  • Ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα πράσα
  • 2 μήλα
  • ½ ματσάκι θυμάρι (10 γραμμάρια)
  • 4 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • 600ml ημιαποβουτυρωμένο γάλα
  • 3 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα

Οδηγίες για τη συνταγή

  1. Ξεκινήστε ζεσταίνοντας το λάδι σε μέτρια φωτιά σε ένα τηγάνι.
  2. Στη συνέχεια προσθέστε τα λουκάνικα και μαγειρέψτε τα μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  3. Στη συνέχεια, ρίξτε μέσα τα κομμάτια μήλου.
  4. Κόψτε τα πράσα κατά μήκος και ψιλοκόψτε τα σε μέγεθος περίπου όσο τα κομμάτια μήλου – ο Jamie χρησιμοποιεί πράσα γιατί η γυναίκα του Jules δεν είναι λάτρης των κρεμμυδιών.
  5. Μόλις ψηθούν τα λουκάνικα, αφαιρέστε τα από το τηγάνι και προσθέστε τα πράσα μαζί με λίγο νερό για να σταματήσετε το τηγάνισμα.
  6. Αλατοπιπερώστε, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να μαγειρεύεται με το καπάκι για περίπου 20 λεπτά.
  7. Για τον πουρέ, πάρτε τις ξεφλουδισμένες, βρασμένες και στραγγισμένες πατάτες και κάντε τις πουρέ μαζί με δύο κουταλιές σούπας αλεύρι και λίγο αλάτι και πιπέρι. Διαιρέστε τον πουρέ σε ένα τρίτο (για το πάνω μέρος) και δύο τρίτα (για το κάτω μέρος και τα πλαϊνά) της πίτας.
  8. Λαδώστε ελαφρά τα πλαϊνά ενός ταψιού και απλώστε το μεγαλύτερο μέρος του πουρέ στο κάτω μέρος και στα πλαϊνά, όπως θα κάνατε με τη ζύμη. Μόλις τα πράσα γίνουν πραγματικά τρυφερά, ανακατέψτε τρία κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα για μια έντονη γεύση που δεν θα είναι πολύ πικάντικη και δύο κουταλιές σούπας αλεύρι για να δέσει η σάλτσα.
  9. Ρίξτε λίγο θυμάρι και μόλις ανακατευτεί καλά το αλεύρι, ρίξτε περίπου 600 ml γάλα.
  10. Στη συνέχεια, κρατήστε ένα λουκάνικο στην άκρη και κόψτε το υπόλοιπο σε κομμάτια πάχους περίπου 1cm, προσθέστε τα στο τηγάνι και αφήστε να σιγοβράσουν για περίπου 5 λεπτά.
  11. Για την επικάλυψη, πάρτε ένα κομμάτι λαδόκολλα και απλώστε λίγο λάδι πάνω του. Απλώστε τον υπόλοιπο πουρέ στο χαρτί μέχρι να έχει πάχος περίπου ένα εκατοστό και να είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το ταψί σας. Μεταφέρετε το μείγμα της κατσαρόλας στο ταψί και τοποθετήστε τον πουρέ (στη λαδόκολλα) πάνω του, ξεκολλώντας μετά το χαρτί.
  12. Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι βουτηγμένο σε αλεύρι για να κλείσετε τις άκρες του πουρέ στο ταψί σας για να κλειδώσετε τις γεύσεις. Κόψτε οποιοδήποτε περίσσευμα πουρέ στα άκρα με ένα μαχαίρι, όπως ακριβώς θα κάνατε με τη ζύμη.
  13. Κόψτε το λουκάνικο που κρατήσατε στην άκρη νωρίτερα και χρησιμοποιήστε το για να γαρνίρετε την κορυφή της πίτας σας ενσωματώνοντάς το στο επάνω στρώμα του πουρέ. Ψήστε το πιάτο στο φούρνο για 40 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου.
  14. Πέντε λεπτά πριν το τέλος του χρόνου μαγειρέματος, πασπαλίστε με λίγο θυμάρι από πάνω ώστε να γίνει τραγανό και να “δείχνει εντυπωσιακό”. Σερβίρετε με χόρτα, αρακά και μουστάρδα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου