Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 15, 2024

Οι στόχοι και τα «στοιχήματα» μετά τη ΔΕΘ – Σε 3 μέτωπα ρίχνει το βάρος η κυβέρνηση

Σε τρεις άξονες κινείται η κυβερνητική δραστηριότητα αυτό το διάστημα: Στην υλοποίηση των εξαγγελιών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ, στα νέα δεδομένα στο μεταναστευτικό, μετά την αλλαγή της στάσης της Γερμανίας που αποφάσισε αυστηρούς ελέγχους στα σύνορα και στην προσπάθεια να υπάρξει ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις στρεβλώσεις στην αγορά ενέργειας και το ακριβό ρεύμα στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα συνεντεύξεων Τύπου από υπουργικά στελέχη για την εξειδίκευση των μέτρων στήριξης ολοκληρώνεται την ερχόμενη Δευτέρα και πλέον στοίχημα είναι οι υψηλές ταχύτητες, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και προμετωπίδα:

Αύξηση διαθέσιμου εισοδήματος

Αναβάθμιση ΕΣΥ

Στεγαστικό

Δημογραφικό

Αντιμετώπιση πληθωρισμού

Ενίσχυση απασχόλησης

Αλλαγές στην Παιδεία

Το μεταναστευτικό

Η σκληρή γραμμή της Γερμανίας στο μεταναστευτικό βρίσκεται στα ραντάρ της ελληνικής πρωτεύουσας. Ο πρωθυπουργός διαμηνύει ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να ανεχθεί μονομερή κατάργηση της συνθήκης Σένγκεν και προετοιμάζεται να θέσει το ζήτημα στη Σύνοδο Κορυφής της 17ης και 18ης Οκτωβρίου.

 Κόστος ενέργειας

Στο μέτωπο της εκτόξευσης στο κόστος της ενέργειας, η Κομισιόν έχει στα χέρια της τις προτάσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, που αποτυπώνονται σε ένα πλέγμα τεσσάρων παρεμβάσεων για:


Ισχυρότερη διακυβέρνηση με καλύτερο συντονισμό

Καλύτερη ρυθμιστική εποπτεία από τη Ε.Ε. στην ενεργειακή αγορά για αποτροπή αθέμιτων πρακτικών στην τιμολόγηση

Ειδική διευθέτηση όσον αφορά τη στόχευση των ουκρανικών υποδομών από τη Ρωσία

Ώθηση στις ηλεκτρικές διασυνδέσεις

Μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναμένεται να λύσει και τον γρίφο των χαρτοφυλακίων που θα αναλάβει κάθε κράτος μέλος στην παρούσα πενταετία. Σύμφωνα με τα επικρατέστερα σενάρια, η χώρα μας φέρεται να διεκδικεί είτε το χαρτοφυλάκιο των υποδομών, είτε το χαρτοφυλάκιο της συνοχής και των μεταρρυθμίσεων.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου