Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 30, 2024

Καρδίτσα: Νέα στοιχεία για τον 62χρονο που συνελήφθη για ασέλγεια σε βάρος 12χρονου – Η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά ότι παρενοχλούσε κι άλλα παιδιά

Μία ανατριχιαστική υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας τις περασμένες μέρες στην Καρδίτσα, όπου

συνελήφθη 62χρονος παιδόφιλος, ο οποίος φέρεται να ασελγούσε σε βάρος 12χρονου αγοριού.  Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του, ύστερα από καταγγελία που έκανε στις αρχές η αδελφή του ανηλίκου παιδιού.


Η ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καρδίτσας, έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του άνδρα, και σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι υπάρχουν κι άλλα παιδιά που προσέγγιζε ο 62χρονος για να ικανοποιεί τις αρρωστημένες του σκέψεις.

Η καταγγελία της αδελφής του 12χρονου

Ήταν στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν η 18χρονη αδελφή του ανήλικου αγοριού μετέβη στο Α.Τ.  Μουζακίου Καρδίτσας και κατέθεσε ενόρκως ότι ο αδελφός της ηλικίας 12 ετών επισκέπτεται καθημερινά την οικία του 62χρονου από όπου επιστέφει με δώρα.

 Σύμφωνα με την 18χρονη, ο κατηγορούμενος, είχε προσεγγίσει στα μέσα Ιουνίου τον ανήλικο αδελφό της στέλνοντάς του γραπτά ερωτικά μηνύματα και από τότε προέβαινε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του.


Επίσης, η καταγγέλλουσα προσκόμισε στις αρχές εκτυπωμένα μηνύματα ερωτικού περιεχομένου από τον τελευταίο προς τον ανήλικο. Το προανακριτικό υλικό συλλέχθηκε και διαβιβάσθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καρδίτσας προκειμένου να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.


Το βράδυ της 12ης Σεπτεμβρίου, το Α.Τ. Μουζακίου, ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την 18χρονη για νέα ερωτικά μηνύματα του 62χρονου προς τον αδελφό της καθώς και για – γυμνή, από την μέση και πάνω, φωτογραφία του ανηλίκου, η οποία απεστάλη από τον ανήλικο στον δράστη.

Λίγες ώρες μετά, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε έρευνα στο σπίτι του φερόμενου ως δράστη, όπου ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν από αυτή, μία εκτυπωμένη φωτογραφία που απεικόνιζε τον ανωτέρω ανήλικο ξαπλωμένο σε κρεβάτι και γυμνό από τη μέση και πάνω, καθώς και 4 μαχαίρια, εκ των οποίων ένα συνολικού μήκους -23- εκατοστά με λάμα μήκους -11,5- εκατοστά , ένα μαχαίρι συνολικού μήκους -21,5- εκατοστά με λάμα μήκους -13- εκατοστά , ένα μαχαίρι συνολικού μήκους -26- εκατοστά με λάμα μήκους -14- εκατοστά και ένα μαχαίρι συνολικού μήκους – 29,5- εκατοστά με λάμα μήκους -14- εκατοστά. Επίσης, εντοπίστηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα και -δύο φορητοί υπολογιστές που εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να εξεταστεί αν υπάρχει πορνογραφικό υλικό.


Ο δράστης συνελήφθη και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη, μεταξύ άλλων, για τις πράξεις: (α) των γενετήσιων πράξεων με ανήλικο έναντι αμοιβής κατά συρροή κατ’ εξακολούθηση και (β) της πορνογραφίας ανηλίκων που δεν συμπλήρωσαν τα 12 έτη ηλικίας κατά συρροή.


Σημειώνεται ότι το 12χρονο αγόρι έδωσε κατάθεση στις αρχές, παρουσία παιδοψυχιάτρου και επιβεβαίωσε όσα φρικιαστικά κατήγγειλε η αδελφή του.


«Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, έχει ως σκοπό την προστασία του κοινωνικού συνόλου και την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της πολιτείας για τον ποινικό κολασμό εγκλημάτων, για τα οποία υπάρχει υψηλή πιθανολόγηση ότι έχουν διαπραχθεί στο πρόσφατο παρελθόν και δεν έχουν καταγγελθεί.


Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς  24450-42101 του Αστυνομικού Τμήματος Μουζακίου και 24410-80210 της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.  Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας», ανέφερε η ΕΛ.ΑΣ. σε ανακοίνωσή της με την οποία δημοσιοποιούνται η φωτογραφία και τα στοιχεία του 62χρονου.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου