Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 03, 2024

Μαζί στη ζωή, μαζί και στον θάνατο: Η συγκλονιστική ιστορία αγάπης ενός ζευγαριού – Ήταν για 68 χρόνια μαζί και πέθαναν με διαφορά 24 ωρών

Ο Φρανκ και η Αν Μπομόντ έζησαν μια ζωή γεμάτη αγάπη,

συντροφικότητα και αφοσίωση – κάποιοι, τους περιέγραφαν και ως «αχώριστες αδελφές ψυχές». Μετά από 68 χρόνια γάμου, ένα σπάνιο και βαθιά συγκινητικό γεγονός σημειώθηκε όταν πέθαναν μέσα σε 24 ώρες ο ένας από τον άλλο.


Ο Φρανκ, 91 ετών, ήταν συνταξιούχος διευθυντής χημικής εταιρείας και σταθερός υποστηρικτής της ερασιτεχνικής ποδοσφαιρικής σκηνής του Χάντερσφίλντ. Η Αν, 89 ετών, αφιέρωσε τη ζωή της στην οικογένειά της, εργαζόταν ως γραμματέας σε ιατρείο και πήγαινε πάντα στο γήπεδο για να υποστηρίξει τον σύζυγό της στις ποδοσφαιρικές του δραστηριότητες. Εκείνος βοηθούσε στις φιλανθρωπικές δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχε η σύζυγός του. Ήταν δύο άνθρωποι που έκαναν τα πάντα μαζί.

 Το περασμένο καλοκαίρι, ο Φρανκ εισήχθη στο Greenacres Care Home στο Meltham του Δυτικού Γιορκσάιρ στη Βρετανία, καθώς η Αν, παρά την αφοσίωσή της, δεν μπορούσε πια να τον φροντίζει στο σπίτι λόγω της σοβαρής άνοιας που τον ταλαιπωρούσε. Η Αν, αν και διστακτική, τον ακολούθησε στο ίδιο κέντρο φροντίδας τον Απρίλιο, αφού και η ίδια χρειάστηκε φροντίδα. «Δεν ήθελε να πάει πουθενά αλλού», είπε ο γιος τους, Ίαν.

Παρά το γεγονός ότι ζούσαν σε ξεχωριστές πτέρυγες του κέντρου λόγω της κατάστασης του Φρανκ, η Αν τον επισκεπτόταν κάθε μέρα. Η αγάπη τους παρέμεινε σταθερή. Ακόμη και όταν η άνοια του Φρανκ προχώρησε, εκείνος συνέχιζε να την αναγνωρίζει. Ωστόσο, «ήταν φανερό ότι η κατάσταση του χειροτέρευε», ανέφερε ο Ίαν, «και ξαφνικά η μητέρα μου πέθανε».


Η οικογένεια αφού μίλησε με τους γιατρούς για την Αν, η οποία βρισκόταν σε καλή κατάσταση, ενημερώθηκε ότι πέθανε από το σύνδρομο της «ραγισμένης καρδιάς», έπειτα από την είδηση ότι ο σύζυγός της θα μεταφερόταν σε άλλο κέντρο φροντίδας λόγω των αυξημένων αναγκών του. Η απώλεια της δυνατότητας να είναι κοντά του ήταν, όπως φαίνεται, πολύ σημαντική για την Αν.

Την επόμενη μέρα, οι δύο εναπομείναντες γιοι τους -ο τρίτος πέθανε πριν από χρόνια σε ατύχημα με μοτοσικλέτα-, καθώς προσπαθούσαν να συνειδητοποιήσουν την απώλεια της μητέρας τους, έμαθαν ότι και ο πατέρας τους είχε φύγει από τη ζωή. Το προσωπικό του κέντρου φροντίδας είχε ενημερώσει τον Φρανκ για τον θάνατο της συζύγου του και, παρότι η οικογένεια δεν είναι σίγουρη αν το κατάλαβε, πιστεύει ότι η απώλεια της Αν οδήγησε στον θάνατό του.

Ο γιος τους, Ίαν, περιγράφει στην Daily Mail την κατάσταση με συγκίνηση: «Πήγαν μαζί, έκαναν τα πάντα μαζί, σκέφτεσαι “δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό, πώς γίνεται;” Ήταν τόσο καλά οργανωμένοι, δεν ξέρω πώς το κατάφεραν, αλλά το έκαναν».

Η απώλειά τους είναι αβάσταχτη, αλλά ταυτόχρονα «παρήγορη» για την οικογένεια, η οποία έχει πολλές ευχάριστες αναμνήσεις από το αχώριστο ζευγάρι. Ο Φρανκ και η Αν είχαν ζήσει τη ζωή τους στο Χάντερσφίλντ, μεγαλώνοντας τα τρία τους παιδιά, και είχαν τρία εγγόνια και ένα δισέγγονο.

Ζούσαν την κάθε στιγμή μαζί, πηγαίνοντας διακοπές τακτικά, απολαμβάνοντας την παρέα ο ένας του άλλου και συμμετέχοντας στις δραστηριότητες που αγαπούσαν. Ο Ίαν περιγράφει τον πατέρα του ως «πολύ σοβαρό» αλλά και «διασκεδαστικό», με μια φυσική ικανότητα να συνδυάζει τα δύο με μοναδικό τρόπο.

Η οικογένεια και οι φίλοι τους θα τιμήσουν το ζευγάρι σε μια τελετή στο Holmfirth αργότερα αυτόν τον μήνα, γιορτάζοντας την αγάπη και την αφοσίωση που τους κράτησε ενωμένους μέχρι το τέλος.

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου