Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 09, 2024

Γαλλία: Δεν έχουν τελειωμό οι φρικιαστικές αποκαλύψεις στη δίκη του 71χρονου Πελικό – «Ένιωθε ευχαρίστηση να βιάζουν τη γυναίκα του»

Δεν έχουν τελειωμό οι ανατριχιαστικές αποκαλύψεις στην δίκη για μια από τις πιο φρικιαστικές υποθέσεις των τελευταίων δεκαετιών στη Γαλλία, με τους κατ’ εξακολούθηση βιασμούς της Ζιζέλ Πελικό από δεκάδες αγνώστους, ενώ ήταν ναρκωμένη από τον σύζυγό της, Ντομινίκ Πελικό.

«Ένιωθε ευχαρίστηση να βιάζουν τη γυναίκα του»

Στην κατάθεσή της, η ψυχολόγος η οποία ανέλαβε να δώσει επιστημονική απάντηση στα αίτια της συμπεριφοράς του συγκεκριμένου απέναντι στη σύζυγό του ανέφερε ότι ο 71χρονος της εξομολογήθηκε πως όταν έβλεπε τους άγνωστους άνδρες να έρχονται σε επαφή με τη σύζυγό του ένιωθε «πολύ μεγάλη ευχαρίστηση».

Παράλληλα, η επιστημονική συνεργάτης της γαλλικής Αστυνομίας τόνισε ότι το ψυχολογικό προφίλ του κατηγορούμενου είναι αυτό ενός «βαθιά ψυχικά διαταραγμένου ανθρώπου». Κάνοντας αναφορά στα παιδικά χρόνια του Πελικό, που δικάζεται μαζί με άλλους 50 ταυτοποιημένους «βιαστές» της συζύγου του, η ψυχολόγος έκανε αναφορά σε πολλά και διάφορα ψυχικά τραύματα που φέρει ο 71χρονος κατηγορούμενος από την παιδική του ηλικία, λόγω της συμπεριφοράς του πατέρα του, Ντένις.

«Μου εξομολογήθηκε διάφορα περιστατικά, που παραπέμπουν σε έντονη κακοποιητική συμπεριφορά από την πλευρά του πατέρα του, με ακραίες σεξουαλικές προεκτάσεις». Μάλιστα, η ίδια ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος της εξομολογήθηκε πώς αν δεν είχε ανακαλύψει η σύζυγός του τι συνέβαινε εδώ και χρόνια θα συνέχιζαν να έχουν έναν «ευτυχισμένο γάμο».


Δόκτωρ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ

Άλλοι τέσσερις ειδικοί που έχουν αναλάβει να σχηματίσουν το ψυχολογικό προφίλ του Πελικό, κάνουν λόγο για μια διχασμένη προσωπικότητα που δεν απέχει πολύ από την εικόνα που έχουμε όλοι στο μυαλό μας, του Δόκτωρ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ.


«Είναι ένας διπρόσωπος άνθρωπος. Διχάστηκε μεταξύ αυτού που ήθελε να είναι και αυτού που είναι. Τίποτα από όσα λέει δεν είναι ειλικρινές και αλήθεια. Το συμβολικό εμπόδιο μεταξύ των δυο πραγματικοτήτων, τον αναγκάζει να προστατεύσει την εικόνα του, κρύβοντας ό,τι βρίσκει απαράδεκτο ή ανομολόγητο. Ήταν ένας πατέρας που ήταν πάντα παρών για τα παιδιά του, ενώ το σπίτι της οικογενείας ήταν ανοιχτό προς όλους. Το ζευγάρι μετακόμισε από το Παρίσι στο Μαζάν για να ζήσει ελεύθερα. Στην ουσία, είχε αποκοπεί από το κοινωνικό του περιβάλλον. Άρχισε να γίνεται πολύ απαιτητικός σεξουαλικά -κάτι που ουδέποτε εξέφρασε δημοσίως. Έγινε πολύ ενεργός στα forum όπου υπήρχαν προτάσεις για ανταλλαγές συντρόφων», ανέφερε ένας από τους ειδικούς.

Σημειώνεται ότι σήμερα αναμενόταν να καταθέσει ο 71χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος τελικά δεν παρέστη λόγω «ουρολοίμωξης», η οποία – σύμφωνα με τους δικηγόρους του – τον ταλαιπωρεί από την περασμένη Παρασκευή.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου