Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 10, 2024

Το Βιετνάμ μετράει τις πληγές του από τον καταστροφικό τυφώνα Γιάγκι – Τουλάχιστον 82 νεκροί και δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι

 

Ο τυφώνας Γιάγκι και οι κατολισθήσεις και οι πλημμύρες που προκαλεί στο βόρειο Βιετνάμ έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 82 ανθρώπους, ενώ αγνοείται η τύχη 64 άλλων, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα η υπηρεσία για την αντιμετώπιση καταστροφών.

Σύμφωνα με την ίδια, οι τραυματίες ανέρχονται σε 752. Τα περισσότερα από τα θύματα έχασαν τη ζωή τους σε κατολισθήσεις και ξαφνικές πλημμύρες, ανέφερε η υπηρεσία προσθέτοντας ότι η επαρχία Κάο Μπανγκ είναι αυτή που έχει πληγεί περισσότερο, καθώς εκεί έχουν σκοτωθεί 19 άνθρωποι ενώ αγνοείται η τύχη 36.

Επιπλέον, πάνω από 59.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στην επαρχία Γεν Μπάι στο βόρειο Βιετνάμ, που επλήγη από τις πλημμύρες που προκάλεσε ο τυφώνας Γιάγκι, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.



Σχεδόν 18.000 κατοικίες έχουν πλημμυρίσει, πρόσθεσαν οι αρμόδιοι για την αντιμετώπιση καταστροφών στο Γεν Μπάι, ύστερα από τις σοβαρές πλημμύρες που προκλήθηκαν από το φυσικό φαινόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου