Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 27, 2024

Μάγκι Σμιθ: Πέθανε η εμβληματική ηθοποιός σε ηλικία 89 ετών

Η ηθοποιός Μάγκι Σμιθ, γνωστή από τις ταινίες Harry Potter και Downton

Abbey, πέθανε σήμερα Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, σε ηλικία 89 ετών, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά της.


Σε δήλωσή τους οι γιοι της, Toby Stephens και Chris Larkin, αναφέρουν: «Με μεγάλη θλίψη πρέπει να ανακοινώσουμε τον θάνατο της Dame Maggie Smith. Έφυγε ειρηνικά από τη ζωή στο νοσοκομείο νωρίς σήμερα το πρωί, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου. Έντονα κλειστός άνθρωπος, ήταν μαζί με τους φίλους και την οικογένειά της στο τέλος. Αφήνει δύο γιους και πέντε αγαπημένα εγγόνια που είναι συντετριμμένα από την απώλεια της εξαιρετικής μητέρας και γιαγιάς τους».

 «Θα θέλαμε με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσουμε το υπέροχο προσωπικό του νοσοκομείου Chelsea and Westminster για τη φροντίδα και την αμέριστη ευγένειά τους κατά τις τελευταίες ημέρες της. Σας ευχαριστούμε για όλα τα ευγενικά σας μηνύματα και την υποστήριξή σας και σας ζητάμε να σεβαστείτε την ιδιωτική μας ζωή αυτή τη στιγμή» προσθέτουν.


Η μακρά της καριέρα της Μάγκι Σμιθ μέτρησε περίπου 60 χρόνια και την έχει καταστήσει ως μια από τις σημαντικότερες ηθοποιούς της Μεγάλης Βρετανίας. Η Σμιθ είχε βραβευτεί για τις ερμηνείες της τόσο στο θέατρο, όσο και τον κινηματογράφο. Είναι κάτοχος δυο βραβείων Όσκαρ (ενός Α’ Γυναικείου Ρόλου κι ενός Β’ Γυναικείου Ρόλου), ενός Βραβείου Τόνυ, επτά Βραβείων BAFTA, δυο Βραβείων Έμμυ, δυο Χρυσών Σφαίρων, δυο Βραβείων Σωματείου Ηθοποιών κι ενός Βραβείου Λόρενς Ολίβιε.

Προσωπική ζωή

Η Σμιθ υπήρξε παντρεμένη δυο φορές. Απέκτησε δυο γιους από τον πρώτο της γάμο με τον ηθοποιό Ρόμπερτ Στίβενς. Οι δυο τους χώρισαν το 1974, ενώ ο γάμος τους κράτησε 7 χρόνια. Η ηθοποιός παντρεύτηκε ξανά το 1975, τον δραματουργό Μπέβερλι Κρος.

Πρώτα βήματα

Η Μάργκαρετ Νάταλι Σμιθ γεννήθηκε στο Ίλφορντ του Λονδίνου το 1934. Ο πατέρας της, Ναθάνιελ Σμιθ, ήταν παθολόγος ενώ η μητέρα της ήταν γραμματέας. Η Σμιθ φοίτησε στο Λύκειο της Οξφόρδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου