Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 19, 2024

ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ! ΕΡΧΕΤΑΙ πρωτιά του AfD και στις εκλογές του Βρανδεμβούργου...

 

Η υποστήριξη προς το ακροδεξιό AfD αυξάνεται ενόψει των εκλογών της Κυριακής στο ανατολικό γερμανικό κρατίδιο του Βρανδεμβούργου, οι οποίες θα τύχουν μεγάλης προσοχής.
Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το αντιμεταναστευτικό AfD προβλέπεται να έρθει στην πρώτη θέση, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) του καγκελάριου Όλαφ Σολτς αναμένεται να έρθουν δεύτεροι, ακολουθούμενοι από τους κεντροδεξιούς Χριστιανοδημοκράτες (CDU).


Στη δημοσκόπηση της Τρίτης από το ινστιτούτο Insa, το ακροδεξιό AfD εθεωρείτο να φτάνει έως και το 28%, σχεδόν πέντε ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερα από το αποτέλεσμά του στις προηγούμενες εκλογές του 2019.
Οι Σοσιαλδημοκράτες του Σολτς προβλεπόταν να πάρουν το χειρότερο αποτέλεσμα όλων των εποχών στο Βρανδεμβούργο, αλλά αναμενόταν να έρθουν και πάλι δεύτεροι με 25% των ψήφων.
Οι εταίροι τους στον συνασπισμό, οι Πράσινοι και το φιλελεύθερο FDP, προετοιμάζονταν για τεράστιες απώλειες και εθεωρούνταν κάτω από το όριο του 5% που είναι απαραίτητο για την είσοδο στο κοινοβούλιο του κρατιδίου.
Οι Χριστιανοδημοκράτες της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμενόταν να συγκεντρώσουν περίπου το 16% των ψήφων, με μικρή αύξηση σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, και να γίνουν η τρίτη μεγαλύτερη ομάδα στο κοινοβούλιο του κρατιδίου.
Το νεοσύστατο αριστερό λαϊκιστικό κόμμα, Bundnis Sahra Wagenknecht (BSW), εθεωρείτο να κερδίζει περίπου 14%, γεγονός που θα μπορούσε να δώσει στο κόμμα έναν «βασιλικό» ρόλο μετά τις εκλογές για τον σχηματισμό μιας σταθερής κυβέρνησης συνασπισμού στο Βρανδεμβούργο.
Όλα τα μεγάλα κόμματα που συμμετείχαν στις εκλογές απέκλεισαν τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού με το ακροδεξιό AfD, το οποίο παρακολουθείται εδώ και καιρό από τις υπηρεσίες ασφαλείας για τις αντιδημοκρατικές του τάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου