Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 11, 2024

Γαλλία – Υπόθεση Πελικό: Ένας οικογενειακός παράδεισος που έκρυβε τον απόλυτο εφιάλτη

Για χρόνια, η οικογένεια Πελικό ζούσε μια φαινομενικά ιδανική ζωή στο Μαζάν, ένα γραφικό χωριό στους πρόποδες του Μοντ Βεντού, στην καρδιά του καταπράσινου Βωκλύζ της Γαλλίας.

Η Ζιζέλ και ο Ντομινίκ Πελικό ήταν ένα ζευγάρι που για δεκαετίες φαινόταν να ζει τον ορισμό της οικογενειακής ευτυχίας, γεμάτο αγάπη και ζεστασιά, απολαμβάνοντας την καθημερινότητα μαζί με τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους. Οι οικογενειακές στιγμές τους, όπως θυμάται η κόρη τους Καρολίν, ήταν γεμάτες από ευτυχισμένες αναμνήσεις.
 Σε μια τυπική περιγραφή των καλοκαιρινών συγκεντρώσεων τους, η Καρολίν θυμάται: «Ανάβεις τη φωτιά στο μικρό σου μπάρμπεκιου και αρχίζεις το ψήσιμο, σηκώνεις το κεφάλι και μου χαμογελάς. Γύρω μας, οι τοίχοι του σπιτιού αντανακλούν αυτόν τον όμορφο ήλιο που μας φέρνει χαρά. Ο Τομ κουνιέται στην κούνια, ο Πολ φέρνει το κρασί. Μια βεράντα, ένα καλοκαίρι, μια οικογένεια».


Όλα έμοιαζαν τέλεια.


Αυτές οι στιγμές, όπως αναφέρονται από την Daily Mail, ενίσχυαν την εικόνα μιας ενωμένης και χαρούμενης οικογένειας. Το ζευγάρι Πελικό, η Ζιζέλ και ο Ντομινίκ, γνώρισε ο ένας τον άλλον όταν ήταν μόλις 18 ετών, το 1971, και παντρεύτηκαν δύο χρόνια αργότερα. Για τέσσερις δεκαετίες, η ζωή τους έμοιαζε με ένα παραμύθι. Η Ζιζέλ, μια επιτυχημένη επαγγελματίας, διέγραψε μια καριέρα είκοσι ετών ως διευθύντρια εταιρείας, ενώ ο Ντομινίκ εργάστηκε για την EDF, τη γαλλική εταιρεία ενέργειας.

Μια γαλήνια συνταξιοδότηση

Όταν η οικογένεια Πελικό πλησίαζε τα 60 τους, ο Ντομινίκ και η Ζιζέλ αποφάσισαν να αλλάξουν τον ρυθμό της ζωής τους και να μετακομίσουν στη νότια Γαλλία για να απολαύσουν την ηρεμία του Μαζάν. Η απόφασή τους να φύγουν από το Villiers-sur-Marne, μια πόλη κοντά στο Παρίσι, φαινόταν φυσιολογική. Οι δύο τους νοίκιασαν ένα όμορφο μπανγκαλόου με πισίνα και καταπράσινο κήπο, και βυθίστηκαν στην απόλαυση της νέας τους ζωής ως παππούδες.


Η οικογένεια Πελικό ήταν πολύ δεμένη. Συχνά διοργάνωναν οικογενειακά μπάρμπεκιου και συγκεντρώσεις, στις οποίες τα παιδιά τους, Καρολίν, Τομ και Πολ, ήταν πάντα εκεί. Ήταν μια οικογένεια που ζούσε για αυτές τις στιγμές, όπου το γέλιο και η αγάπη έμοιαζαν να κυριαρχούν. Οι στιγμές αναμελιάς και διακοπών στην αυλή τους, με τα παιδιά να παίζουν στην πισίνα και τις καλοκαιρινές βραδιές με δείπνα κάτω από τα αστέρια, δημιουργούσαν μια αίσθηση οικογενειακού παραδείσου.


Η Ζιζέλ και ο Ντομινίκ είχαν βρει την ιδανική ισορροπία στη νέα τους ζωή. Ο Ντομινίκ περνούσε τις μέρες του παίζοντας boules στο τοπικό κλαμπ και κάνοντας ποδηλασία, ενώ η Ζιζέλ απολάμβανε τη φροντίδα των εγγονιών τους και του κήπου τους. Ο Ντομινίκ μάλιστα σχεδίαζε να πάρει τον εγγονό του για ποδηλασία στη διαδρομή του Τουρ ντε Φρανς, σε ένα τελευταίο μήνυμα που αντάλλαξε με τον γαμπρό του πριν από τη σύλληψή του.

Η ζωή πριν ξεσπάσει η «καταιγίδα»

Αν υπήρχε κάποια ένδειξη ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, ήταν τόσο κρυφή που κανείς δεν θα μπορούσε να την αντιληφθεί. Τα παιδιά των Πελικό, ακόμη και η Ζιζέλ, δεν είχαν καμία υποψία για τη φρίκη που θα ακολουθούσε. Όλα φαινόντουσαν φυσιολογικά. Η Ζιζέλ ήταν πάντα τρυφερή με τον σύζυγό της, και οι δυο τους έμοιαζαν να είναι ένα αγαπημένο ζευγάρι που δεν είχε περάσει από καμία μεγάλη κρίση.

Αλλά υπήρχε ένα μικρό, ανησυχητικό σημάδι. Η Καρολίν θυμάται πως ο πατέρας της περνούσε πολύ χρόνο στον υπολογιστή του. «Κάθε βράδυ, ακόμα και όταν ήμασταν στο σπίτι με τα παιδιά μας, εκείνος καθόταν εκεί, ατμίζοντας το ηλεκτρονικό του τσιγάρο, με τα μάτια κολλημένα στην οθόνη», λέει η Καρολίν.

Γαλλία: «Είσαι σαν εμένα, σου αρέσει ο βιασμός» – Τα ανατριχιαστικά μηνύματα – προσκλήσεις για την σεξουαλική κακοποίηση της γυναίκας του

Παρά την ανησυχία που προκαλούσε αυτή η συνήθεια, κανείς δεν φανταζόταν ότι πίσω από την οθόνη κρυβόταν ένας εφιάλτης.

Τα τρία παιδιά του ζεύγους Πελικό

Ο Ντομινίκ χρησιμοποιούσε το διαδίκτυο για να οργανώσει μια αδιανόητη αλυσίδα εγκλημάτων, μέσω μιας διαδικτυακής πλατφόρμας συνομιλιών που σήμερα έχει κλείσει. Για σχεδόν δέκα χρόνια, καλούσε αγνώστους άνδρες στο σπίτι τους για να κακοποιούν σεξουαλικά τη Ζιζέλ, ενώ εκείνη ήταν αναίσθητη από ουσίες που της είχε χορηγήσει ο ίδιος. Εκείνος βιντεοσκοπούσε τις πράξεις, συμμετέχοντας κάποιες φορές ο ίδιος στις φρικαλεότητες – την είχε βιάσει περισσότερες από 200 φορές, πριν καλέσει και άλλες άνδρες να συμμετάσχουν.


Οι ανησυχίες για την υγεία της Ζιζέλ

Την ίδια ώρα, η υγεία της Ζιζέλ άρχισε να επιδεινώνεται. Υπέφερε από έντονη κόπωση, απώλεια μνήμης και διάφορα γυναικολογικά προβλήματα που δεν μπορούσαν να εξηγηθούν. Οι γιατροί διενεργούσαν εξετάσεις και σκέφτονταν ακόμη και την πιθανότητα του Αλτσχάιμερ, αλλά δεν μπορούσαν να εντοπίσουν την αιτία των προβλημάτων της.

Σε μία από τις πιο σοκαριστικές στιγμές αυτής της ιστορίας, η Καρολίν περιγράφει μια βραδιά το 2018, όταν ο αδερφός της επισκέφθηκε τους γονείς τους για δείπνο. «Η μητέρα μας ήταν σαν να ήταν μεθυσμένη. Έπειτα από λίγα λεπτά στο τραπέζι, το σώμα της κατέρρευσε, σαν κουρέλι», θυμάται. Ο Ντομινίκ, προσποιούμενος τον στοργικό σύζυγο, την πήρε στο κρεβάτι. «Στην πραγματικότητα, το κοκτέιλ ναρκωτικών που είχε ρίξει στο κρασί της άρχισε να επιδρά», εξηγεί η Καρολίν. Κανείς δεν υποψιάστηκε τότε το τι πραγματικά συνέβαινε.

Οι πρώτες ρωγμές στην ειδυλλιακή εικόνα

Παρά τις δυσκολίες στην υγεία της Ζιζέλ, κανείς στην οικογένεια δεν μπορούσε να υποψιαστεί τον σύζυγό της. Ακόμα και όταν η Ζιζέλ βρέθηκε να πάσχει από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, ο Ντομινίκ βρήκε τρόπο να την κατηγορήσει για υποτιθέμενη απιστία. Χρησιμοποιούσε χειριστικές τακτικές –«δόκτορ Τζέκιλ και μίστερ Χάιντ» τον χαρακτήρισε ένας ψυχολογός στην έκθεσή του- και την έκανε να αμφιβάλλει για τον εαυτό της, ενώ η αλήθεια ήταν πως η ίδια ήταν θύμα ενός από τα πιο σκοτεινά εγκλήματα που θα μπορούσε κανείς να φανταστεί.

Η Ζιζέλ είχε τέτοια τυφλή εμπιστοσύνη στον σύζυγό της, που ήταν πρόθυμη να τον συγχωρέσει ακόμη και όταν ο Ντομινίκ συνελήφθη τον Σεπτέμβριο του 2020 από την αστυνομία, αφού τον έπιασαν να τραβάει φωτογραφίες κάτω από τις φούστες γυναικών σε σούπερ μάρκετ.

Η αποκάλυψη της αλήθειας

Το 2020, όταν ο Ντομινίκ συνελήφθη για την κακοποίηση της Ζιζέλ, η «παραδεισένια» εικόνα της οικογένειας Πελικό κατέρρευσε. Οι Αρχές, με αφορμή τη σύλληψή του για το περιστατικό στο σούπερ μάρκετ, ανακάλυψαν περισσότερα από 200.000 αρχεία φωτογραφιών και βίντεο στον υπολογιστή του, τα οποία τεκμηρίωναν τα εγκλήματά του σε βάθος δεκαετίας. Ο ίδιος παραδέχτηκε τις κατηγορίες και σχολίασε ότι η Ζιζέλ «συμμετείχε χωρίς να το γνωρίζει».

Η αποκάλυψη του σκοτεινού μυστικού της οικογένειας σόκαρε όχι μόνο τους ίδιους και τους συγγενείς τους αλλά και ολόκληρη τη γαλλική κοινωνία, ενώ η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με έντονο ενδιαφέρον τις εξελίξεις. Ο Ντομινίκ Πελικό σήμερα βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη, ενώ η Ζιζέλ και τα παιδιά τους προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ.

Οι τελευταίες εξελίξεις της δίκης του Ντομινίκ Πελικό

Ο Ντομινίκ Πελικό αντιμετωπίζει την πιθανότητα φυλάκισης έως και 20 ετών για τον «επιβαρυμένο βιασμό» της Ζιζέλ Πελικό, κατηγορία που αφορά τη συστηματική κακοποίησή της επί σχεδόν μια δεκαετία. Ωστόσο, οι διαδικασίες της δίκης έχουν καθυστερήσει, καθώς ο Ντομινίκ παρουσιάζει προβλήματα υγείας, κάτι που τον εμπόδισε να εμφανιστεί στο δικαστήριο τις δύο τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με τη Metro UK, κατά τη σύντομη παρουσία του στο δικαστήριο την Τετάρτη, ο Πελικό εμφανίστηκε σε κακή κατάσταση, υποστηρίζοντας το κεφάλι του με το αριστερό του χέρι και έχοντας μια «άδεια» έκφραση στο πρόσωπό του. Μόλις λίγα λεπτά αργότερα, ο δικαστής Ροζέρ Αράτα διέταξε την απομάκρυνσή του, καθώς υπέφερε από έντονους πόνους στο έντερο, ένα πρόβλημα που είχε αναφερθεί ήδη από τη Δευτέρα.

Η συνήγορός του, Μπεατρίς Ζαβάρο, δήλωσε πως ο πελάτης της υποφέρει από πόνους, λιποθυμίες και εμετούς, γεγονός που καθιστά αδύνατη τη συμμετοχή του στη δίκη με ψυχραιμία και πνευματική διαύγεια. «Δεν προσπαθεί να αποφύγει τη δίκη του», τόνισε η Ζαβάρο, «απλά δεν μπορεί να ελέγξει την κατάστασή του. Δεν είναι ρομπότ».

Η δίκη συνεχίζεται με την εξέταση άλλων μαρτύρων, ενώ ενώ αναμένεται η βελτίωση της υγείας του Πελικό ώστε να εξεταστεί από το δικαστήριο τις επόμενες ημέρες. Ωστόσο, ακόμη κι αν αποδοθεί δικαιοσύνη, πόσο εύκολο είναι για τους Πελικό να ξεπεράσουν το τραύμα που τους προκάλεσε ο «πατριάρχης» της οικογένειας; Οι ευτυχισμένες στιγμές έχουν αμαυρωθεί ανεπανόρθωτα και, άλλωστε, όπως αναρωτιέται η κόρη του Ντομινίκ, Καρολίν: «Τι κάνεις όταν ο πατέρας σου είναι ένας από τους χειρότερους σεξουαλικούς θηρευτές των τελευταίων 20 ετών;»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου