Μεγαλωμένη στην καρδιά της Γαλλίας, η λάτρης της ζαχαροπλαστικής έμαθε διάφορες συνταγές από την μητέρα και τη γιαγιά της και είναι εξοικειωμένη με τη δημιουργία απολαυστικών γλυκών από το μηδέν. Η Manon μοιράστηκε τη συνταγή για κέικ γιαουρτιού στο βιβλίο μαγειρικής της «Et Voila!: A Simple French Baking Love Story». Το «gateau au yaourt», όπως ονομάζεται παραδοσιακά, ξεχωρίζει για την αφράτη υφή του και έχει καλύτερη γεύση όταν συνοδεύεται από φρέσκα φρούτα.
Υλικά
- 125 γραμμάρια γιαούρτι
- 250 γραμμάρια ζάχαρη
- 3 αυγά
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 3 φλιτζάνια αλεύρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- Φρέσκα βατόμουρα ή μούρα
Οδηγίες
- Για να φτιάξετε το πολυπόθητο γαλλικό κέικ γιαούρτι της Manon, συγκεντρώστε τα υλικά σας στον πάγκο μαζί με ένα ευρύχωρο μπολ ανάμειξης.
- Μια δόση βουτύρου ή ένα σπρέι μαγειρικής θα δημιουργήσει ένα αντικολλητικό στρώμα στο ταψί, το οποίο στη συνέχεια πρέπει να πασπαλιστεί απαλά με αλεύρι.
- Τοποθετήστε το γιαούρτι στο μπολ, στη συνέχεια γεμίστε το δοχείο δύο φορές με ζάχαρη, πριν τα ανακατέψετε όλα μαζί στοχεύοντας μέχρι να δημιουργηθεί μια βελούδινη κρέμα.
- Προσθέστε τα αυγά και χτυπήστε τα όλα μαζί μέχρι το μείγμα να μαλακώσει
- Μετά προσθέστε μια δόση εκχύλισμα βανίλιας και ρίξτε μέσα το λάδι, ανακατεύοντας ξανά το μείγμα.
- Στη συνέχεια, προσθέστε τα στερεά υλικά, δηλαδή το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουτερ.
- Δοκιμάστε το μείγμα για να προσαρμόσετε τη γεύση, προσθέτοντας επιπλέον βανίλια εάν χρειάζεται, πριν το μεταφέρετε στο ταψί ψησίματος.
- Για να αποτρέψετε τα βατόμουρα ή τα μούρα από το να βυθιστούν, καλύψτε τα ελαφρώς με αλεύρι, στη συνέχεια τοποθετήστε τα προσεκτικά πάνω στο μείγμα, πιέζοντάς τα απαλά.
- Ψήστε για 35 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Μόλις τελειώσετε με το ψήσιμο αφήστε το κέικ να σταθεί και να κρυώσει για 10 λεπτά.
- Αναποδογυρίστε προσεκτικά το κέικ σε ένα σταντ για να εμφανιστεί η πλευρά με τα μούρα προς τα πάνω.
- Πασπαλίστε το κέικ με ζάχαρη άχνη και γαρνίρετε με φρέσκο δεντρολίβανο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου