Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 25, 2024

Γαλλικό κέικ γιαουρτιού: Η πιο νόστιμη και γρήγορη επιλογή για γλυκό

 

Φτιάξτε ένα ελαφρύ και γευστικό κέικ σε χρόνο μηδέν με αυτή την αυθεντική γαλλική συνταγή. Η Manon Lagreve, πρώην αστέρι του Great British Bake Off, Manon Lagreve, μοιράστηκε μια παραδοσιακή γαλλική συνταγή για “gateau au yaourt”. Πρόκειται για ένα απλό κέικ γιαουρτιού που μπορεί να παρασκευαστεί σε λιγότερο από μία ώρα.

Μεγαλωμένη στην καρδιά της Γαλλίας, η λάτρης της ζαχαροπλαστικής έμαθε διάφορες συνταγές από την μητέρα και τη γιαγιά της και είναι εξοικειωμένη με τη δημιουργία απολαυστικών γλυκών από το μηδέν. Η Manon μοιράστηκε τη συνταγή για κέικ γιαουρτιού στο βιβλίο μαγειρικής της «Et Voila!: A Simple French Baking Love Story». Το «gateau au yaourt», όπως ονομάζεται παραδοσιακά, ξεχωρίζει για την αφράτη υφή του και έχει καλύτερη γεύση όταν συνοδεύεται από φρέσκα φρούτα.

Υλικά

  • 125 γραμμάρια γιαούρτι
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Φρέσκα βατόμουρα ή μούρα

Οδηγίες

  1. Για να φτιάξετε το πολυπόθητο γαλλικό κέικ γιαούρτι της Manon, συγκεντρώστε τα υλικά σας στον πάγκο μαζί με ένα ευρύχωρο μπολ ανάμειξης.
  2. Μια δόση βουτύρου ή ένα σπρέι μαγειρικής θα δημιουργήσει ένα αντικολλητικό στρώμα στο ταψί, το οποίο στη συνέχεια πρέπει να πασπαλιστεί απαλά με αλεύρι.
  3. Τοποθετήστε το γιαούρτι στο μπολ, στη συνέχεια γεμίστε το δοχείο δύο φορές με ζάχαρη, πριν τα ανακατέψετε όλα μαζί στοχεύοντας μέχρι να δημιουργηθεί μια βελούδινη κρέμα.
  4. Προσθέστε τα αυγά και χτυπήστε τα όλα μαζί μέχρι το μείγμα να μαλακώσει
  5. Μετά προσθέστε μια δόση εκχύλισμα βανίλιας και ρίξτε μέσα το λάδι, ανακατεύοντας ξανά το μείγμα.
  6. Στη συνέχεια, προσθέστε τα στερεά υλικά, δηλαδή το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουτερ.
  7. Δοκιμάστε το μείγμα για να προσαρμόσετε τη γεύση, προσθέτοντας επιπλέον βανίλια εάν χρειάζεται, πριν το μεταφέρετε στο ταψί ψησίματος.
  8. Για να αποτρέψετε τα βατόμουρα ή τα μούρα από το να βυθιστούν, καλύψτε τα ελαφρώς με αλεύρι, στη συνέχεια τοποθετήστε τα προσεκτικά πάνω στο μείγμα, πιέζοντάς τα απαλά.
  9. Ψήστε για 35 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  10. Μόλις τελειώσετε με το ψήσιμο αφήστε το κέικ να σταθεί και να κρυώσει για 10 λεπτά.
  11. Αναποδογυρίστε προσεκτικά το κέικ σε ένα σταντ για να εμφανιστεί η πλευρά με τα μούρα προς τα πάνω.
  12. Πασπαλίστε το κέικ με ζάχαρη άχνη και γαρνίρετε με φρέσκο δεντρολίβανο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου