Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 08, 2024

Εύκολα κουλούρια Θεσσαλονίκης για όλες τις ώρες!

   Υλικά

 

  1. 1/2 κούπα χλιαρό νερό
  2. 1/2 κούπα γάλα
  3. 5 γρ μαγιά
  4. 1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη
  5. 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  6. 50 γρ λιωμένο βούτυρο
  7. 300 γρ αλεύρι γ.ο.χ
  8. 100 γρ σουσάμι
  9. 1 κουταλιά της σούπας μελάσα
  10. 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το νερό μαζί με το γάλα, την μαγιά, την ζάχαρη και 100γρ αλεύρι. Ζυμώνουμε για δύο λεπτά.

  2. 2

    Συνεχίζουμε ρίχνουμε το βούτυρο, αλάτι και σταδιακά το αλεύρι. Θέλουμε να έχουμε μια ελαστική ζύμη.

  3. 3

    Μόλις είναι έτοιμη αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μια ώρα να φουσκώσει.

  4. 4

    Πλάθουμε τα κουλούρια. Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύουμε σε λίγο νερό την μελασα να διαλυθεί καλά. Βουτάμε το κάθε κουλούρι μέσα και ύστερα τοποθετούμε σε ένα πιάτο με το σουσάμι να πάει παντού.

  5. 5

    Τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα.

  6. 6

    Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για δεκαπέντε λεπτά χωρίς αέρα και στην συνέχεια για αλλά δέκα λεπτά περίπου με αέρα.

    Φωτογραφία βήματος 6 της συνταγής Εύκολα κουλούρια Θεσσαλονίκης για όλες τις ώρες!Φωτογραφία βήματος 6 της συνταγής Εύκολα κουλούρια Θεσσαλονίκης για όλες τις ώρες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου