Αυτή η συνταγή για μπουτάκια κοτόπουλου με μέλι και σκόρδο μπορεί να αποτελέσει το τέλειο δείπνο. Σερβίρεται μαζί με λαχανικά που μαγειρεύονται στο ίδιο ταψί με το κοτόπουλο δημιουργώντας ένα υγιεινό και χορταστικό γεύμα.
Υλικά για τη συνταγή
- ⅓ φλιτζανιού μέλι
- 1 ½ κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες (περίπου 1 1/2 κουταλιά σούπας)
- 1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο
- ¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κόκκινη πιπεριά
- 8 μπουτάκια κοτόπουλου με κόκαλα και δέρμα
- 454 γραμμάρια μικρά καρότα, κομμένα σε κομμάτια
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, χωρισμένο
- 4 φλιτζάνια ροζέτες μπρόκολου
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
- 1 κουταλάκι του γλυκού νερό
Οδηγίες για τη συνταγή
- Χτυπήστε το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, το σκόρδο, το ξύδι και την τριμμένη κόκκινη πιπεριά σε ένα μικρό μπολ. Τοποθετήστε το κοτόπουλο και το μισό μείγμα μελιού (περίπου 1/4 φλιτζάνι) σε μια πλαστική σακούλα με κλείσιμο zip. Αφαιρέστε τον περισσευούμενο αέρα και κλείστε τη σακούλα. Κάντε μασάζ το κοτόπουλο στη σφραγισμένη σακούλα μέχρι να καλυφθεί καλά. Αφήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά και έως 2 ώρες. Κρατήστε το υπόλοιπο μείγμα μελιού.
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200˚C. Στρώστε ένα μεγάλο ταψί με άκρες με αλουμινόχαρτο. Αλείψτε με σπρέι μαγειρέματος. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα (απορρίψτε τη μαρινάδα). Τοποθετήστε στο ένα μέρος του προετοιμασμένου ταψιού.
- Ανακατέψτε τα καρότα και 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεσαίο μπολ. Ανακατέψτε καλά για να καλυφθούν. Απλώστε τα καρότα σε ένα ομοιόμορφο στρώμα στο άλλο μέρος του ταψιού. Ψήστε το κοτόπουλο και τα καρότα για 15 λεπτά. Αφαιρέστε από τον φούρνο. Ανακατέψτε τα καρότα.
- Ανακατέψτε το μπρόκολο και την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Ανακατέψτε καλά για να καλυφθούν. Διανείμετε ομοιόμορφα το μπρόκολο πάνω από το κοτόπουλο και τα καρότα στο ταψί. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι από πάνω. Ψήστε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και ένα θερμόμετρο που εισάγεται στο πιο παχύ μέρος του κοτόπουλου να αναγράψει 80˚C, για 15 έως 18 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ, χτυπήστε το κορν φλάουρ και το νερό σε ένα μικρό μπολ μέχρι να μην υπάρχουν σβόλοι. Συνδυάστε το μείγμα κορν φλάουρ και το φυλαγμένο μείγμα μελιού σε μια μικρή κατσαρόλα. Φέρτε σε σιγανή φωτιά σε μέτρια χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μία ή δύο φορές.
- Σιγοβράστε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι η σάλτσα να γίνει διαφανής και να πήξει, περίπου 2 λεπτά. Ρίξτε πάνω από το κοτόπουλο και τα λαχανικά. Σερβίρετε το γεύμα ζεστό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου