Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 06, 2024

Γρήγορη και εύκολη συνταγή για κοτόπουλο με λεμόνι και άνηθο – Το πιάτο που θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια


Αυτό το γρήγορο και εύκολο πιάτο κοτόπουλο με λεμόνι και άνηθο θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια. Τα φρέσκα λεμόνια και ο άνηθος δημιουργούν μια μοναδική σάλτσα για να συνοδεύσει τα σοταρισμένα φιλέτα κοτόπουλου. 

Υλικά για τη συνταγή
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα (450-500 γραμμάρια)
Αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι, κατά βούληση
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, χωρισμένο
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου χαμηλού νατρίου
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος άνηθος, χωρισμένος
1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού
Οδηγίες για τη συνταγή
Γαρνίρετε τα στήθη κοτόπουλου από όλες τις πλευρές με αλάτι και πιπέρι.
Ζεστάνετε 1 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Προσθέστε το κοτόπουλο και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές, για περίπου 3 λεπτά ανά πλευρά.
Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο.
Μειώστε τη θερμοκρασία σε μέτρια ένταση. Προσθέστε το υπόλοιπο 1 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι στο τηγάνι. Προσθέστε κρεμμύδι και σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 1 λεπτό. Χτυπήστε ζωμό κοτόπουλου, αλεύρι, 1 κουταλιά της σούπας άνηθο και χυμό λεμονιού σε ένα μεζούρα και προσθέστε στο τηγάνι.
Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να πήξει ελαφρώς, για περίπου 3 λεπτά.
Επιστρέψτε το κοτόπουλο και τυχόν συσσωρευμένους χυμούς στο τηγάνι. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία σε χαμηλή και σιγομαγειρέψτε μέχρι το κοτόπουλο να μαγειρευτεί εντελώς, για περίπου 4 λεπτά.
Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα ζεστό πιάτο.
Γαρνίρετε με την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου