Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 14, 2024

Ντομινίκ Πελικό: Βίντεο – ντοκουμέντο από τη στιγμή της σύλληψής του – Φωτογράφιζε ανυποψίαστες γυναίκες μέσα σε σούπερ μάρκετ

Σοκ έχουν προκαλέσει σε 0λοκληρο τον κόσμο οι λεπτομέρειες που

έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τη δίκη του Ντομινίκ Πελικό, που βίαζε μαζί με δεκάδες άλλους άνδρες τη γυναίκα του Ζιζέλ, ενώ εκείνη ήταν ναρκωμένη.


Το Paris Match αποκάλυψε βίντεο – ντοκουμέντο από τη σύλληψή του, στο οποίο καταγράφεται η στιγμή που η αστυνομία πιάνει στα πράσα τον Ντομινίκ Πελικό να βγάζει φωτογραφίες κάτω από τις φούστες γυναικών, σε σούπερ μαρκετ στο Carpentras, στη νοτιοανατολική Γαλλία.

 Τα πλάνα τραβήχτηκαν στις 12 Σεπτεμβρίου 2020.

Ήταν 12 Σεπτεμβρίου 2020, ένα συνηθισμένο απόγευμα Σαββάτου και οι άνθρωποι έκαναν τα ψώνια τους στο σούπερ μάρκετ για την ερχόμενη εβδομάδα. Όλοι έκτος από έναν: τον Ντομινίκ Πελικό, ο οποίος με το κινητό του τηλέφωνο κρυμμένο σε μια τσάντα, πλησίαζε γυναίκες και τις κατέγραφε κρυφά κάτω από τις φούστες τους.


Η στιγμή που έγινε αντιληπτός – Ο διάλογος

Οι υπάλληλοι ασφαλείας παρατήρησαν τις αποκρουστικές πράξεις του. Ένας από αυτούς περίμενε την επόμενη ευκαιρία που θα του δινόταν για να επέμβει. Και δεν άργησε να έρθει. Ο Ντομινίκ Πελικό ακολούθησε μια γυναίκα και δύο φορές φωτογράφισε τα εσώρουχά της. Ο φύλακας επενέβη, σταμάτησε τον Πελικό και πήρε το κινητό του τηλέφωνο.


«Πρέπει να καταθέσετε μήνυση», ζήτησε αμέσως από το θύμα ο φύλακας, παίρνοντας και τον αριθμό του τηλεφώνου της. Στη συνέχεια ενημέρωσε την αστυνομία.

Η γυναίκα, σε κατάσταση σοκ, λέει: «Όχι, όχι, όχι», όταν ο Πελικό εντοπίστηκε από τον φύλακα, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι τέσσερις πελάτισσες είχαν ήδη αναφέρει τις πράξεις του στους υπαλλήλους ασφαλείας.

Ο Πελικό, φορώντας κόκκινο σορτς και γκρι μπλουζάκι, διατάχθηκε από τον φύλακα να μην κουνηθεί καθώς η αστυνομία ήταν καθ’ οδόν. Στη συνέχεια οι «αηδιαστικές πράξεις» του, όπως του είπε χαρακτηριστικά ο φύλακας, θα τον οδηγήσουν στις Αρχές καθώς οι γυναίκες θα θα καλούνταν να καταθέσουν εναντίον του.

Ο φύλακας φρόντισε επίσης να διασφαλίσει ότι ο Πελικό δεν θα διαγράψει τα βίντεο από το κινητό του, ώστε να υπάρχει επαρκές αποδεικτικό υλικό για την ποινική δίωξη που θα ακολουθούσε.

Αρχικά, στον Πελικό επιβλήθηκε πρόστιμο 100 ευρώ, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας, ωστόσο, κατά την έρευνα, οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν και άλλα επιβαρυντικά στοιχεία στις συσκευές του, γεγονός που οδήγησε σε περαιτέρω κατηγορίες.

Οι βιασμοί της Μαζάν

Η υπόθεση Πελικό, γνωστή ως «βιασμοί της Μαζάν», μόλις ξεκίνησε, αναφέρει το Paris Match.

Μετά τον εντοπισμό του, ο 67χρονος άνδρας συνελήφθη και κρατήθηκε. Διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα και κατασχέθηκε ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός από το σπίτι του. Στον σκληρό δίσκο του προσωπικού υπολογιστή, σε ένα φάκελο με τίτλο “ABUS” (κακοποίηση), οι αστυνομικοί ανακάλυψαν την απόλυτη φρίκη. Ο Ντομινίκ Πελικό οργάνωσε από τον Ιούλιο του 2011 έως τον Οκτώβριο του 2020 επανειλημμένους βιασμούς της συζύγου του Ζιζέλ από αγνώστους στην κατοικία του ζευγαριού στο χωριό Μαζάν, ενώ εκείνη βρισκόταν υπό καταστολή,  καθώς ήταν αναίσθητη λόγω των ισχυρών ηρεμιστικών που της είχε χορηγήσει. Συνολικά, 51 πιθανοί βιαστές έχουν ταυτοποιηθεί από τους 83 που εμφανίζονται στα βίντεο.

Η δίκη, που ξεκίνησε στις 2 Σεπτεμβρίου 2024, αναβλήθηκε μέχρι τη Δευτέρα εν αναμονή της επιστροφής του βασικού κατηγορουμένου Ντομινίκ Πελικό, ο οποίος είναι άρρωστος.

Δείτε τη στιγμή που το «τέρας της Αβινιόν» συλλαμβάνεται

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου