Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 30, 2024

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Συνετρίβη μονοκινητήριο αεροσκάφος σε ιστορικό μνημείο – Αναφορές για νεκρούς

Τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε το Σάββατο το απόγευμα κοντά στο

Μνημείο των Αδελφών Ράιτ στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ, όταν ένα μονοκινητήριο αεροσκάφος συνετρίβη, οδηγώντας στον θάνατο πολλών ατόμων, όπως αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ.


Σύμφωνα με την Υπηρεσία Εθνικών Πάρκων των ΗΠΑ, το μονοκινητήριο αεροσκάφος προσπάθησε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο First Flight, κοντά στο Μνημείο των Αδελφών Ράιτ, αλλά συνετρίβη σε μια δασώδη περιοχή στις 5 το απόγευμα τοπική ώρα. Αμέσως μετά τη συντριβή, το αεροπλάνο τυλίχθηκε στις φλόγες, οι οποίες κατασβέστηκαν από το Πυροσβεστικό Σώμα του Kill Devil Hills, σε συνεργασία με άλλες τοπικές πυροσβεστικές υπηρεσίες.



Το αεροδρόμιο, το οποίο αποτελείται από μία μόνο πίστα και λειτουργεί ως δημόσια εγκατάσταση από το 1928, βρίσκεται στο σημείο όπου οι πρωτοπόροι αεροπόροι, Όρβιλ και Γουίλμπουρ Ράιτ, πραγματοποίησαν την πρώτη πτήση με κινητήρα το 1903. Διαχειρίζεται από την Υπηρεσία Εθνικών Πάρκων και παραμένει κλειστό μέχρι νεωτέρας μετά το δυστύχημα, ενώ το μνημείο των Αδελφών Ράιτ παρέμεινε κλειστό την Κυριακή λόγω του συμβάντος.


Αν και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη ο ακριβής αριθμός των θυμάτων, οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι υπήρξαν πολλοί νεκροί από το τραγικό περιστατικό. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη η συντριβή παραμένουν αδιευκρίνιστες, ενώ το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (NTSB) ξεκίνησε ήδη έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια του δυστυχήματος. Παράλληλα, έχει ενημερωθεί και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA).

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου