Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 22, 2024

Η σπανακόπιτα της αρχικοπρίτισσας

Ε ναι λοιπόν το comeback που όλοι περιμένατε (μαμά για σένα το λέω) . Η γητεύτρα του κουνουπιδιού και όλων των ζαρζαβατικών που σας φέρνουν ένα βήμα στην προκράτηση δευτέρου υπογείου στο γηροκομείο από τα παιδιά σας, ξαναγύρισε δυναμικά. Ανάμεσα σε μεταπτυχιακά, δουλειά, προπονήσεις, θυμάμαι που και που να μαγειρεύω. Εξαντλώ ό,τι εγκεφαλικά κύτταρα αφήνει το ντεκαπάζ και προσπαθώ να βρίσκω εύκολες, γρήγορες συνταγές και όσο γίνεται θρεπτικές για να αποφεύγω της κοτομπουκιάς το κάγκελο.

Υλικά

  1. 1 συσκευασία 1kg σπανακόρυζο κατεψυγμένο (ε ναι λοιπόν το λέω και δεν ντρεπομαι)
  2. 400 γρμ κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο (σαν τα όνειρά μου για σάμερ μπόντυ)
  3. Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο (να δώσει μια εσάνς αρωματική)
  4. Λίγο αλάτι (είναι και το τυρί μην γίνει παστή σαρδέλα)
  5. Λίγο πιπέρι (στο στόμα όσων σας πουν ότι δεν τους άρεσε)
  6. 2 αυγά χτυπημένα αδυσώπητα
  7. 200 γρμ ψιλό σιμιγδάλι (εσείς βάλτε χοντρό να γίνει σπανακοσάμαλι)
  8. 100 γρμ αλεύρι που φουσκώνει από περηφάνια για εσάς (αν όχι πετάξτε το στα σκουπίδια)
  9. 50 + 50 γρμ ελαιόλαδο (αν δεν ξέρετε πόσο κάνει 50+50 πάρτε κομπιουτεράκι)
  10. 20 γρμ σουσάμι λευκό (αν έχετε και μαύρο φέρτε και σε μένα γιατί δεν βρίσκω) 

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τσιγαρίζετε στο ελαιόλαδο το σπανακόρυζο που θα αναβαθμιστεί σε πίτα. Μην το γκαγκανιάσετε ίσα να του φύγει η κατακράτηση υγρών από τις μπύρες του καλοκαιριού. Το βάζετε σε πυρέξ/ταψί.

  2. 2

    Έχετε χτυπήσει τα αυγά με το τσακισμένο από την μοίρα τυρί και τα ρίχνετε στο πάνω μίγμα (αφήστε λίγο να κρυώσει μην γίνουν βραστά τα αυγά).

  3. 3

    Ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά πλην του σουσαμιού (όποια το έβαλε μαζί με τα άλλα να χαμηλώσει τους βαθμούς στο οξυζενέ) και ανακατεύετε καλά όπως η κουτσομπόλα του γραφείου. Από πάνω ρίχνουμε το σουσάμι χωρίς να χυθεί όλο πάνω στην κουζίνα.

  4. 4

    Έχετε ήδη προθερμάνει στον αέρα στους 200 βαθμούς, ψήνετε για 25-20 λεπτά και στο τέλος αφήνετε για 5 λεπτά μόνο την κάτω αντίσταση.

  5. 5

    Η απειλή στέρησης του πλέιστεϊσον πάντως πιάνει αν απειλεί ότι δεν το τρώει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου