- 1 συσκευασία 1kg σπανακόρυζο κατεψυγμένο (ε ναι λοιπόν το λέω και δεν ντρεπομαι)
- 400 γρμ κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο (σαν τα όνειρά μου για σάμερ μπόντυ)
- Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο (να δώσει μια εσάνς αρωματική)
- Λίγο αλάτι (είναι και το τυρί μην γίνει παστή σαρδέλα)
- Λίγο πιπέρι (στο στόμα όσων σας πουν ότι δεν τους άρεσε)
- 2 αυγά χτυπημένα αδυσώπητα
- 200 γρμ ψιλό σιμιγδάλι (εσείς βάλτε χοντρό να γίνει σπανακοσάμαλι)
- 100 γρμ αλεύρι που φουσκώνει από περηφάνια για εσάς (αν όχι πετάξτε το στα σκουπίδια)
- 50 + 50 γρμ ελαιόλαδο (αν δεν ξέρετε πόσο κάνει 50+50 πάρτε κομπιουτεράκι)
- 20 γρμ σουσάμι λευκό (αν έχετε και μαύρο φέρτε και σε μένα γιατί δεν βρίσκω)
Οδηγίες μαγειρέματος
- 1
Τσιγαρίζετε στο ελαιόλαδο το σπανακόρυζο που θα αναβαθμιστεί σε πίτα. Μην το γκαγκανιάσετε ίσα να του φύγει η κατακράτηση υγρών από τις μπύρες του καλοκαιριού. Το βάζετε σε πυρέξ/ταψί.
- 2
Έχετε χτυπήσει τα αυγά με το τσακισμένο από την μοίρα τυρί και τα ρίχνετε στο πάνω μίγμα (αφήστε λίγο να κρυώσει μην γίνουν βραστά τα αυγά).
- 3
Ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά πλην του σουσαμιού (όποια το έβαλε μαζί με τα άλλα να χαμηλώσει τους βαθμούς στο οξυζενέ) και ανακατεύετε καλά όπως η κουτσομπόλα του γραφείου. Από πάνω ρίχνουμε το σουσάμι χωρίς να χυθεί όλο πάνω στην κουζίνα.
- 4
Έχετε ήδη προθερμάνει στον αέρα στους 200 βαθμούς, ψήνετε για 25-20 λεπτά και στο τέλος αφήνετε για 5 λεπτά μόνο την κάτω αντίσταση.
- 5
Η απειλή στέρησης του πλέιστεϊσον πάντως πιάνει αν απειλεί ότι δεν το τρώει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου