Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 23, 2024

Ριζούπολη: Έχτισαν πολυκατοικία πάνω σε ρέμα – Η «πατέντα» των κατοίκων για να φεύγουν τα νερά

 


Μεγάλο το πρόβλημα αποτελούν τα μπαζωμένα ρέματα στην Αττική

Ένα άνοιγμα κάτω από διαμέρισμα πολυκατοικίας, στη Ριζούπολη, αποτελεί λύση ανάγκης προκειμένου να μην πλημμυρίζει η περιοχή, καθώς από το σημείο που χτίστηκε νόμιμα το οίκημα, περνούσε ρέμα.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, από το συγκεκριμένο σημείο που κατέγραψε η κάμερα του OPEN, περνούσε ρέμα. Στην πολυκατοικία έχουν αφήσει άνοιγμα έτσι ώστε το νερό που συγκεντρώνεται, να βρίσκει διέξοδο και να φεύγει, καθώς έριξαν τσιμέντο για να οδηγήσουν το νερό σε ένα φρεάτιο, στο πίσω μέρος της πολυκατοικίας

Πάντως η περίπτωση στη Ριζόπουλη δεν είναι η μοναδική στο Λεκανοπέδιο, καθώς πολλές περιοχές είναι χτισμένες σε μπαζωμένα ρέματα. Μάλιστα, σύμφωνα με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής, Βασίλης Κικίλιας, «μέσα στον Κηφισό υπάρχουν δύο εργοστάσια και 50 σπίτια. Ο Ιλισός είναι μπαζωμένος, και πάνω από τον Ιλισό, έχουν χτιστεί σπίτια, και δεν καταλήγει πουθενά. Δηλαδή η χείμαρροι και τα ποτάμια τα οποία κατέβαιναν από τα βόρεια στη θάλασσα, στο Λεκανοπέδιο στην Αττική, πριν από 40, 50, 60 ή 70 χρόνια πλέον είναι κατά κύριο λόγο μπαζωμένα και χτισμένα».

Αυτήν την κατάσταση καλείται να διαχειριστεί η Περιφέρεια Αττικής η οποία έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου καθαρισμού ρεμάτων, στο Λεκανοπέδιο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα συνεργεία είναι ο μεγάλος όγκος σκουπιδιών, τα φερτά υλικά και οι κορμοί δέντρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου