Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 21, 2024

Πούτιν: Οι επαφές του με διάσημο σαμάνο και οι φόβοι ότι ζητεί την γνώμη του για την χρήση πυρηνικών όπλων – Τι λέει το Κρεμλίνο

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συναντιέται με μυστικιστές για να συζητήσει τον

πόλεμο στην Ουκρανία, όπως ισχυρίστηκαν ειδικοί, με το Κρεμλίνο να αναγκάζεται να διαψεύσει τους ισχυρισμούς ότι ο Ρώσος πρόεδρος έχει συμβουλευτεί ενεργά σαμάνους για τη χρήση πυρηνικών όπλων, όπως γράφει η MailOnline.


Πέρυσι, ο κορυφαίος σαμάνος της Ρωσίας Kara-ool Dopchun-ool βιντεοσκοπήθηκε να δίνει την ευλογία του στην εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, επαινώντας τα στρατεύματα και καταγγέλλοντας τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ως “εχθρό”, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

 Παράξενες συνήθειες του Πούτιν, όπως η άρνησή του να προφέρει το όνομα του κύριου πολιτικού εχθρού του, του Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος πέθανε υπό ύποπτες συνθήκες σε φυλακή της Αρκτικής, θεωρούνται ότι συνδέονται με ένα παγανιστικό σύστημα πεποιθήσεων που αποδίδεται στον πρόεδρο της Ρωσίας.

Ο Kara-ool Dopchun-ool στην διάρκεια θεραπείας ασθενούς.

Η “ιδιαίτερη στάση του Πούτιν απέναντι στον μυστικισμό”, όπως την περιγράφει ένας εκ των έσω, έχει ανανεώσει τις ανησυχίες σχετικά με την ψυχική κατάσταση του Ρώσου προέδρου, έπειτα από δυόμισι και πλέον χρόνια πολέμου στην Ουκρανία, γράφει η βρετανική ηλεκτρονική εφημερίδα.

Τα ταξίδια σε σαμάνους

Και πιο πρόσφατα, κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του Ρώσου δικτάτορα στη Σιβηρία και στην Μογγολία αυτόν τον μήνα, ο Πούτιν φέρεται να συζήτησε την εισβολή στην Ουκρανία με κορυφαίους, παγανιστές, μυστικιστές. Ο 71χρονος πρόεδρος έκανε μια στάση στην ορεινή Τούβα, μια απομακρυσμένη περιοχή που αποτελεί ρωσικό προπύργιο των παγανιστικών δοξασιών, όπου φέρεται να έχει προηγουμένως “λάβει μέρος σε πρακτικές βουντού”.

Ο Kara-ool Dopchun-ool φέρεται να έχει ευλογήσει την εισβολή στην Ουκρανία.

Ρώσοι αντιπολιτευόμενοι, επικαλούμενοι πηγές προσκείμενες στο Κρεμλίνο, ισχυρίστηκαν ότι ο Πούτιν χρησιμοποίησε το ταξίδι για να επισκεφθεί ισχυρούς σαμάνους και ζήτησε ακόμη και την ευλογία τους για να χρησιμοποιήσει “τα όπλα των θεών”.

Το αμφιλεγόμενο ταξίδι του Ρώσου προέδρου στη Μογγολία έγινε πρωτοσέλιδο, καθώς ήταν το πρώτο του ταξίδι σε κράτος μέλος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, το οποίο εξέδωσε πέρυσι ένταλμα σύλληψής του για την αναγκαστική απέλαση παιδιών από την Ουκρανία.

Η Μογγολία αρνήθηκε να εκτελέσει το καθήκον της να συλλάβει τον Πούτιν, λόγω της ενεργειακής της εξάρτησης από τη Ρωσία. Φαινομενικά, η επίσκεψη έγινε για να σηματοδοτήσει την 85η επέτειο της νίκης των μογγολικών και σοβιετικών στρατευμάτων επί των ιαπωνικών δυνάμεων. Τώρα οι φήμες που κυκλοφορούν λένε ότι ο πραγματικός σκοπός του ταξιδιού του Πούτιν ήταν να ζητήσει καθοδήγηση από σαμάνους σχετικά με τη χρήση πυρηνικών όπλων, γεγονός που αν αληθεύει εγείρει ανησυχητικά ερωτήματα σχετικά με την κατάσταση του μυαλού του.

Η απάντηση του Κρεμλίνου

‘Οι αναφερόμενες περιστάσεις που σχετίζονται με την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στη Μογγολία τον Σεπτέμβριο του 2024 δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα’, ανέφερε η αυστηρά διατυπωμένη διάψευση από τον εκπρόσωπο του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις ευλογίες των σαμάνων για τη μελλοντική χρήση πυρηνικών όπλων στον πόλεμο.

Ωστόσο, η διάψευση δεν έκανε πολλά για να καταπνίξει τις εικασίες ότι ο αυτοκράτορας όντως αναζητά τη συμβουλή των σαμάνων και επιδίδεται σε πρακτικές (όπως το μπάνιο σε αίμα ζώων) που θεωρούνται συνδεδεμένες με αρχαία συστήματα πεποιθήσεων,  διαδεδομένα στη Σιβηρία. Οι τελευταίες πυρετώδεις εικασίες σχετικά με τον Πούτιν που αναζητά την καθοδήγηση των σαμάνων για τον πόλεμο – και τη χρήση του απόλυτου όπλου της αποκάλυψης – προέρχονται από δύο σημαντικές πηγές.

Ο Mikhail Zygar, ιδρυτής της ανεξάρτητης τηλεόρασης Dozhd,  (είναι ένας σεβαστός εκδότης και συγγραφέας που ζει τώρα στην εξορία)  δήλωσε ότι πληροφοριοδότες στη Μόσχα του είχαν πει για τις εσωτερικές θεωρίες που προέρχονται από την επίσκεψη στη Μογγολία σχετικά με τον δικτάτορα και τους σαμάνους, οι οποίοι θεωρούνται μάντεις πνευμάτων.

‘Η Μογγολία και η Τούβα θεωρούνται η πατρίδα των πιο ισχυρών σαμάνων στον κόσμο’, ανέφερε ο Zygar σε στήλη του στο Der Spiegel. «Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι γνωστός εδώ και καιρό για την ιδιαίτερη στάση του απέναντι στον μυστικισμό. Και προφανώς συνδυάζει το ενδιαφέρον του για τον ορθόδοξο μυστικισμό με τις παγανιστικές παραδόσεις», έγραψε.

Οι φήμες που ακολούθησαν το ταξίδι στη Μογγολία και την Τούβα ανέφεραν ότι ο Ρώσος ηγέτης ζήτησε την ευλογία των σαμάνων για τη χρήση πυρηνικών όπλων – επειδή φοβόταν μήπως ‘εξοργίσει τα πνεύματα’ – και ότι αυτός ήταν ο πραγματικός λόγος της επίσκεψής του.  Παρά τις πυρετώδεις εικασίες, οι πηγές του Zygar δεν επιβεβαίωσαν τη θεωρία.  Ωστόσο ο ίδιος υπογράμμισε παλαιότερες αναφορές ότι ο Πούτιν είχε συμβουλευτεί σαμάνους πριν ξεκινήσει τον πόλεμο με την Ουκρανία στις αρχές του 2022.  ‘Όλοι τους τον διαβεβαίωναν για μια στρατιωτική νίκη’, έγραψε.

Οι Σαμάνοι και τα πυρηνικά

Μια τέτοια αναφορά, τον Οκτώβριο του 2022 – οκτώ μήνες μετά την εισβολή στην Ουκρανία-  ανέφερε ότι ο Πούτιν είχε πραγματοποιήσει νωρίτερα «δύο συναντήσεις με σαμάνους», καθώς «προετοιμαζόταν ενεργά για έναν πυρηνικό πόλεμο».

Το κανάλι Telegram General SVR ανέφερε: «Οι σαμάνοι πραγματοποίησαν μια “ιεροτελεστία” για τον Πούτιν, στην… οποία είπαν ότι “ένα φλεγόμενο πουλί φέρνει τη νίκη και τον θάνατο”, αφήνοντας την ερμηνεία… στην οδυνηρή φαντασία του προέδρου». Ωστόσο, δεν υπήρξε καμία επιβεβαίωση αυτής της εκδοχής.

Ο Πούτιν, πάντως,  λέγεται ότι παίρνει  «τα σαμανικά παραληρήματα…. αρκετά σοβαρά».

Η δεύτερη πηγή σχετικά με τους Μογγόλους σαμάνους ήταν ο πρώην λογογράφος του Πούτιν Αμπάς Γκαλιάμοφ, που τώρα είναι πολιτικός αναλυτής, επίσης εξόριστος.

Εκτός από την ευλογία που έλαβε για τη χρήση πυρηνικών όπλων (τα όπλα των θεών), ο Πούτιν ενδιαφέρθηκε επίσης για το ζήτημα της μακροζωίας του, καθώς και για τη μετενσάρκωση’, δήλωσε ο Γκαλιάμοφ, στο Telegram.

‘Λέγεται ότι ήταν πολύ ευχαριστημένος από τις συναντήσεις και τις τελετουργίες που πραγματοποιήθηκαν’, δήλωσε ο Γκαλιάμοφ  στα μέσα ενημέρωσης του Svoboda: ‘Τα πυρηνικά όπλα είναι τα όπλα των θεών και μια τέτοια δύναμη δεν δίνεται σε έναν απλό θνητό.  Αν ένας απλός θνητός θέλει να χρησιμοποιήσει τα όπλα των θεών, τότε πρέπει να υποβληθεί στις κατάλληλες τελετουργίες και να λάβει την ευλογία του ουρανού…»

Αφήνοντας να εννοηθεί ότι τείνει να πιστέψει την ενασχόληση του Πούτιν με τον σαμανισμό για τα πυρηνικά όπλα, ο ίδιος είπε: «Όλα αυτά δεν μου φαίνονται τρελά».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου