Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 19, 2024

Γιουβαρλάκια με πλιγούρι και λαχανικά


 Υλικά


Υλικά για κιμά

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο

1 κρεμμύδι (στο μούλτι)

1/2 πιπεριά (φλωρίνης)

1 αβγό

1/3 κούπας πλιγούρι (πλυμένο)

Αλάτι,πιπέρι και πάπρικα γλυκιά

Λίγο φρυγανιά (σε περιπτωση που βγει πολύ μαλακός ο κιμάς και δεν πλάθεται)

Υλικά για σούπα

Νερό

1/2 κούπα πλιγούρι (πλυμένο)

4-5 πατάτες μέτριες κομμένες σε κυβάκια

2 κολοκυθάκια

2 καρότα

1 κρεμμύδι

Μαϊντανό εάν σας αρέσει

Αλάτι,πιπέρι

Ελαιόλαδο ή κλαριφιέ

1 φύλλο δάφνης

Οδηγίες μαγειρέματος

Βάζουμε το νερό με τις πατάτες στο μάτι και μέχρι να αρχίσει να βράζει ετοιμάζουμε τον κιμά (ανακατεύουμε όλα τα υλικά του κιμά και τα πλάθουμε σε μπαλίτσες)

Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό προσθέτουμε μέσα τα γιουβαρλάκια και τα υλικά της σούπας (εκτός από το ελαιόλαδο και τον μαϊντανό που τα βάζουμε στο τέλος)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου