Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 13, 2024

Κλείνει τα σύνορά της η Γερμανία – Σφοδρές αντιδράσεις από τις χώρες της ΕΕ

Ο Σολτς και η κυβέρνησή του εργαλειοποιούν το μεταναστευτικό στην Γερμανία μετά την πίεση που

δέχονται από από το ακροδεξιό AFD.

«Φωτιά» έχει πάρει η πολιτική σκηνή στην Γερμανία.


Η αντιπολίτευση των Χριστιανοδημοκρατών μαζί με την Ακροδεξιά, πιέζουν να περάσει μια πρόταση, σύμφωνα με την οποία, όσοι φτάνουν πρόσφυγες ή μετανάστες στα γερμανικά σύνορα, θα επιστρέφουν αυτόματα στις χώρες πρώτης γραμμής όπως είναι η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία.


Χθες το βραδύ οι Χριστιανοδημοκράτες πρότειναν μία μέση λύση, να εφαρμοστεί το μέτρο πιλοτικά, για 3 μήνες.


Η γερμανική κυβέρνηση ωστόσο διστάζει καθώς ένα τέτοιο μέτρο θα αντιβαίνει στους ευρωπαϊκούς κανόνες.


Η γερμανική κυβέρνηση λέει ότι ίσως υπάρχει μια μέση λύση ειδικά για τους πρόσφυγες που θα κάνουν αίτηση για άσυλο, να παραμείνουν σε εγκαταστάσεις δίπλα στα γερμανικά σύνορα, μέχρι να εξεταστεί η αίτησή τους, που θα γίνει με fast track διαδικασία εντός 5 εβδομάδων.


Πολωνία, Αυστρία και ευρωπαϊκός Νότος έχουν εκφράσει τις εντονότατες αντιδράσεις τους.


Φόβοι για υιοθέτηση του μέτρου και στη Γαλλία

Στις Βρυξέλλες τηρούν στάση αναμονής.


Ωστόσο η ακροδεξιά που βρίσκεται στην αντιπολίτευση φαίνεται πως έχει «επιβάλει» την αντιμεταναστευτική της πολιτική, ενώ δεν αποκλείεται όπως διαμηνύουν οι Βρυξέλλες να δούμε και αντίστοιχες κινήσεις και στην Γαλλία.


Το μεταναστευτικό στην Διάσκεψη του Βερολίνου την Τρίτη – Παρούσα και η Ελλάδα

Είναι σε εξέλιξη παρασκηνιακές συνεννοήσεις και με άλλα κράτη, υπάρχει αγανάκτηση από τις χώρες του Νότου αλλά και από τις χώρες που συνορεύουν με Γερμανία.


Η Αθήνα σύμφωνα με πληροφορίες, στο επόμενο ευρωπαϊκό συμβούλιο στις 17 Οκτωβρίου, θα θέσει το ζήτημα του μεταναστευτικού ενώπιο των μελών.


Πρόγευση των κινήσεων της Γερμανίας θα πάρει η Ευρώπη την Τρίτη θα λάβει χώρα στο Βερολίνο η Διάσκεψη για το Άσυλο και την Ασφάλεια στα δυτικά Βαλκάνια.


Εκεί θα παρίστανται όλοι οι υπουργοί Ασφάλειας και Μετανάστευσης μεταξύ αυτών και ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας αλλά και ο υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου, κύριως Παναγιωτόπουλος.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελλάδα θα υποστηρίξει πως δεν μπορεί άλλο να σηκώσει το βάρος της μετανάστευσης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου