Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 16, 2024

ΗΠΑ: Συνελήφθη και ταυτοποιήθηκε ο ύποπτος που εντοπίστηκε να κυκλοφορεί με ένα πυροβόλο όπλο κοντά στο γκολφ κλαμπ του Τραμπ


 Ταυτοποιήθηκε ο άνδρας που κρατείται σε σχέση με την υποτιθέμενη «απόπειρα δολοφονίας» κατά του Ντόναλντ Τραμπ, όπως έχει καταχωρηθεί από το FBI.


Πρόκειται για τον 58χρονο Ράιαν Γουέσλι Ρουθ, ο οποίος δεν κατάφερε να πυροβολήσει τον πρώην πρόεδρο, ενώ ο Τραμπ παρέμεινε αλώβητος κατά τη διάρκεια του περιστατικού.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, ο ύποπτος εντοπίστηκε όταν ένας αυτόπτης μάρτυρας τον είδε να “ξεπροβάλλει από θάμνους”. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν κρυμμένο στους θάμνους ένα τουφέκι τύπου AK-47 με διόπτρα, δύο σακίδια και μια κάμερα GoPro.

Photos that show an AK-47 rifle, a backpack and a Go-Pro camera on a fence outside Trump International Golf Club taken after an apparent assassination attempt of Republican presidential candidate former President Donald Trump, are displayed during a news conference at the Palm Beach County Main Library, Sunday. Sept. 15, 2024, in West Palm Beach, Fla. (AP Photo/Stephany Matat)

Ο μάρτυρας κατόρθωσε να φωτογραφίσει το όχημα του υπόπτου, όταν τον είδε να επιβιβάζεται σε ένα μαύρο Nissan.

Αμέσως ενημερώθηκε το γειτονικό γραφείο του σερίφη της κομητείας Μάρτιν, το οποίο αργότερα εντόπισε το όχημα και προχώρησε στη σύλληψη του υπόπτου.

Ο σερίφης της κομητείας, Γουίλιαμ Σνάιντερ, ανέφερε ότι ο Ρουθ διατήρησε την ψυχραιμία του κατά τη σύλληψη.

Ο φερόμενος ως δράστης, σύμφωνα με τη New York Post, είχε στο παρελθόν δωρίσει χρήματα σε πολιτικούς υποψηφίους και σκοπούς που υποστηρίζουν το Δημοκρατικό Κόμμα από το 2019.

Από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως τον Μάρτιο του 2020, ο Ρουθ, μόνιμος κάτοικος Χαβάης, φέρεται να συνεισέφερε πάνω από 140 δολάρια μέσω της πλατφόρμας συγκέντρωσης χρημάτων των Δημοκρατικών, ActBlue, όπως προκύπτει από τα αρχεία της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής (FEC).

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο Ρουθ είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στο Newsweek Romania το 2022, ότι βοήθησε στη στρατολόγηση ξένων εθελοντών για να πολεμήσουν υπέρ της Ουκρανίας.

Στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ρουθ είχε δημοσιεύσει αναρτήσεις υπέρ της Παλαιστίνης, της Ταϊβάν, ενώ εξέφραζε θέσεις κατά της Κίνας, ισχυριζόμενος ότι η χώρα διεξάγει «βιολογικό πόλεμο», αναφερόμενος στον Covid-19 ως «επίθεση».

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε στην έπαυλή του στο Μαρ-α-Λάγκο, στη Φλόριντα, έπειτα από αυτό που οι αρχές του FBI περιγράφουν ως «προφανή απόπειρα δολοφονίας».

Ο Τραμπ και η συνοδεία του αποχώρησαν από την Διεθνή Λέσχη Γκολφ Τραμπ στο Γουέστ Παλμ Μπιτς, αφότου η Μυστική Υπηρεσία εντόπισε έναν ένοπλο στην περίμετρο του κλαμπ. Ο ύποπτος κατάφερε να διαφύγει προσωρινά με αυτοκίνητο, ωστόσο συνελήφθη λίγο αργότερα από τις τοπικές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου