Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 19, 2024

Μέγκαν Μαρκλ – Πρίγκιπας Χάρι: Αποκαλύπτουν τη στάση τους στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ – Είχαν κατηγορηθεί ότι στήριξαν τον Μπάιντεν

 

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ φέρεται να παραμείνουν δημοσίως ουδέτεροι στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ και απλώς προέτρεψαν τους Αμερικανούς να βγουν και να ψηφίσουν.

Το ζευγάρι γιόρτασε την Εθνική Ημέρα Εγγραφής Εκλογέων την Τρίτη και με την ομάδα του Archewell συμμετείχαν σε μια δραστηριότητα συγγραφής επιστολών. Το προσωπικό έστειλε επιστολές σε μη εγγεγραμμένους ψηφοφόρους για να τους ενθαρρύνει να ψηφίσουν στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.

Η δήλωση έγραφε: «Η ψήφος δεν είναι απλώς δικαίωμα, είναι ένας θεμελιώδης τρόπος να επηρεάσουμε τη μοίρα των κοινοτήτων μας. Στο The Archewell Foundation, αναγνωρίζουμε ότι η συμμετοχή των πολιτών, ανεξάρτητα από το πολιτικό κόμμα κάποιου, βρίσκεται στην καρδιά ενός πιο δίκαιου και ισότιμου κόσμου. Με τη συμμετοχή σε πρωτοβουλίες όπως αυτή, στοχεύουμε να ενισχύσουμε το μήνυμα ότι κάθε φωνή έχει σημασία».

Η Telegraph ανέφερε ότι οι επιστολές δεν υποστήριζαν έναν συγκεκριμένο υποψήφιο, αλλά αντ’ αυτού προέτρεψαν τους ψηφοφόρους να χρησιμοποιήσουν απλώς τη φωνή τους.

Το ζευγάρι κάλεσε τους αναγνώστες να «ενωθούν μαζί μας σε αυτή τη σημαντική προσπάθεια» και να αφιερώσουν χρόνο εθελοντικά για να γράψουν επιστολές σε μη εγγεγραμμένους ψηφοφόρους. Η δήλωση κατέληξε: «Μαζί, ας βεβαιωθούμε ότι κάθε ψηφοφόρος που έχει δικαίωμα ψήφου είναι ενημερωμένος και εξουσιοδοτημένος να συμμετέχει στη διαμόρφωση του μέλλοντος της Αμερικής».

Το ζευγάρι κατηγορήθηκε ότι υποστήριξε τον Τζο Μπάιντεν στις τελευταίες εκλογές στις ΗΠΑ, καθώς γύρισαν μια δήλωση βίντεο από τον κήπο της έπαυλής τους στο Μοντεσίτο, στον οποίο μόλις είχαν μετακομίσει εκείνη την εποχή. Στο βίντεο ο πρίγκιπας Χάρι είπε στους ψηφοφόρους των ΗΠΑ να «απορρίψουν τη ρητορική μίσους», ενώ η Μέγκαν χαρακτήρισε την προεδρική κούρσα του 2020 «τις πιο σημαντικές εκλογές της ζωής μας». Ο Δούκας είπε τότε: «Αυτές τις εκλογές δεν μπορώ να ψηφίσω στις ΗΠΑ. Αλλά πολλοί από εσάς μπορεί να μην ξέρετε ότι δεν μπόρεσα να ψηφίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο όλη μου τη ζωή. Καθώς πλησιάζουμε αυτόν τον Νοέμβριο, είναι ζωτικής σημασίας να απορρίψουμε τη ρητορική μίσους, την παραπληροφόρηση και την αρνητικότητα στο διαδίκτυο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου