Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 27, 2024

Γαλλία: Ανατριχιαστική κατάθεση ενός εκ των βιαστών της Ζιζέλ Πελικό – Ήταν «πολύ απορροφημένος στη στιγμή» για να καταλάβει ότι ήταν ναρκωμένη

Ένα από τα πιο ακραία περιστατικά σεξουαλικής βίας που έχουν καταγραφεί στη Γαλλία τα τελευταία χρόνια βρίσκεται εδώ και καιρό στο επίκεντρο της δημοσιότητας, καθώς ο πατέρας τεσσάρων παιδιών, Φαμπιάν Σοτόν, κατέθεσε στο δικαστήριο σχετικά με τη συμμετοχή του στη φρικτή υπόθεση βιασμών κατά της Ζιζέλ Πελικό που εκτυλίχθηκαν στο σπίτι της οικογένειας, στην περιοχή Μαζάν της Προβηγκίας.
Ο 39χρονος Σοτόν, παραδέχθηκε ενώπιον του δικαστηρίου ότι είχε σεξουαλική επαφή με τη σύζυγο του Ντομινίκ Πελίκο, γνωστός ως το «Τέρας της Αβινιόν», επάνω σε ένα τραπέζι ενώ εκείνη ήταν αναίσθητη. Όπως ανέφερε, παρέμεινε μόλις 15 λεπτά στο σπίτι τους, αφού η γυναίκα δεν αντέδρασε καθόλου στις σεξουαλικές του πράξεις.

 Στη συνέχεια, από το κελί του στη φυλακή, της έγραψε μια επιστολή με την οποία της ζητούσε συγγνώμη για την επίθεση.

Ο Σοτόν ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι είχε μια ταραγμένη παιδική ηλικία, έχοντας κακοποιηθεί ενώ βρισκόταν σε κέντρο φροντίδας και είχε εκτίσει ποινές φυλάκισης για κλοπές. Την ημέρα που συναντήθηκε με τον Πελίκο, παραδέχθηκε ότι είχε καταναλώσει ναρκωτικά.


Όπως κατέθεσε, είχαν γνωριστεί μέσω ενός διαδικτυακού chat room για ανταλλαγή συντρόφων (swingers) και είχε παλαιότερα συμμετάσχει σε σεξουαλικές δραστηριότητες με ζευγάρια, όπου η γυναίκα ήταν δεμένη στο κρεβάτι για να μπορεί να κάνει «ό,τι ήθελε».

Όταν επισκέφθηκε το σπίτι της οικογένειας Πελίκο τον Αύγουστο του 2018, ο Σοτόν βρήκε τη γυναίκα ξαπλωμένη σε ένα στρώμα πάνω σε τραπέζι. Αν και ανησύχησε για την κατάσταση της, συνέχισε να προβαίνει σε σεξουαλικές κινήσεις, καθώς πίστευε ότι συμμετείχε σε ένα «σεξουαλικό παιχνίδι». Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι δεν διέκοψε ό,τι έκανε όταν αντιλήφθηκε πως η γυναίκα δεν αντιδρούσε, λέγοντας ότι η ένταση της στιγμής δεν τον άφησε να σταματήσει.

Φωτογραφία: Lewis Joly / AP

Ο δικαστής Ροζέ Αράτα τον ρώτησε γιατί δεν σταμάτησε όταν η γυναίκα δεν αντιδρούσε, με τον Σοτόν να απαντά: «Ήμουν πολύ απορροφημένος στη στιγμή για να το καταλάβω»

Ο ίδιος τόνισε ότι μετά τη σύλληψή του το 2021 συνειδητοποίησε το πραγματικό μέγεθος της φρίκης, καθώς έμαθε για τις ενέργειες του Πελίκο, ο οποίος είχε βιάσει και δολοφονήσει δύο άτομα τη δεκαετία του ’90. «Με χειραγώγησε», δήλωσε.

Ο Σοτόν είναι ένας από τους 50 άνδρες που κατηγορούνται για τον βιασμό της Ζιζέλ Πελίκο σε μια περίοδο δέκα ετών στο σπίτι της. Όπως αποκαλύφθηκε, ο σύζυγός της την καθιστούσε αναίσθητη με ισχυρά ηρεμιστικά και στη συνέχεια καλούσε άγνωστους άνδρες που συναντούσε στο διαδίκτυο να τη βιάσουν, ενώ εκείνος παρακολουθούσε και βιντεοσκοπούσε τις πράξεις τους.

Τα παιδιά της Ζιζέλ Πελικό γύρω από την μητέρα τους

Η υπόθεση έχει σοκάρει τη γαλλική κοινή γνώμη, με την κόρη του θύματος να δηλώνει πως πρόκειται για το «χειρότερο σεξουαλικό έγκλημα των τελευταίων 20 ετών». Η δίκη συνεχίζεται, ενώ ο Σοτόν εξέφρασε την ειλικρινή του συγγνώμη προς το θύμα, δηλώνοντας πως λυπάται που υπήρξε συνεργός σε μια τόσο απεχθή πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου