Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 21, 2024

Ανακάλυψε ότι ο άνδρας της είχε εξωσυζυγική σχέση και τώρα την ικετεύει να του δώσει μία δεύτερη ευκαιρία – «Η αιτία της απιστίας, με άφησε άναυδη»

 

Μια γυναίκα έμεινε άναυδη μετά την ανακάλυψη, όχι μόνο της απιστίας του άνδρα της, αλλά και της αιτίας που τον οδήγησε σ’ αυτή.

Η εμπειρία της απιστίας είναι βαθιά επώδυνη. Οι άνθρωποι απιστούν για διάφορους λόγους, μεταξύ των οποίων το στρες ή τα συζυγικά προβλήματα

Η συγκεκριμένη γυναίκα, δεν μπορούσε να πιστέψει στ’ αυτιά της, όταν ο άνδρας της, της εξήγησε τον λόγο που την πρόδωσε για μια άλλη γυναίκα.

«Μόνο όταν την ανακάλυψε ο άνδρας της κατάλαβα ότι με απατά»

Η ίδια αποκαλύπτει ότι η παράνομη σχέση ήρθε στο φως μόνο όταν την ανακάλυψε ο άνδρας της ερωμένης του – αναγκάζοντας και τον άνδρα της να ομολογήσει.


Η σχέση ήταν, όπως φαίνεται, βραχυπρόθεσμη, αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις αποδείξεις που βρήκε ο άλλος απατημένος σύζυγος στο κινητό της γυναίκας του.

Συγκεκριμένα «Αντάλλασσαν περιστασιακά μηνύματα, είχαν συναντηθεί κάποιες φορές και έφτασαν μέχρι το φιλί και υπήρξε σεξουαλική επαφή τουλάχιστον μία φορά».

«Λίγο μετά τη σεξουαλική επαφή, ο άνδρας της ερωμένης, κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά, έψαξε το τηλέφωνό της και…ορίστε».


Τώρα η γυναίκα εξηγεί ότι ο άνδρας, μετά την αποκάλυψη είναι ράκος, ενώ έχει κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να επανορθώσει.


Η γυναίκα προσθέτει: «Είναι ένας διαλυμένος άνδρας, με ικέτευε να του δώσω μια δεύτερη ευκαιρία να επανορθώσει. Ειλικρινά έχει προσπαθήσει ακούραστα (έχουμε ξεκινήσει συμβουλευτική ζεύγους, έχουμε αγοράσει πολλά βιβλία, η συμπεριφορά του άλλαξε πολύ, με προσέχει απίστευτα, εν ολίγοις, πλήρης μεταμόρφωση) προκειμένου να σώσει τη σχέση μας».


«Είναι πρόθυμος να κάνει τα πάντα, αρκεί να μην τον εγκαταλείψω».


Η ίδια ωστόσο, εξακολουθεί να είναι μπερδεμένη από την παράνομη σχέση και τον λόγο που τη δημιούργησε.


Η γυναίκα εξηγεί ότι δεν υπήρχε κανένα προειδοποιητικό σημάδι που να δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά, όπως δεν υπήρχε ούτε ουσιαστικός λόγος που να εξηγεί τις ενέργειές του.


«Επιμένει ότι όλα ήταν καλά στη σχέση μας, δεν έλειπε απολύτως τίποτα», συμπληρώνει η γυναίκα. «Μου είπε ότι με αγαπάει όπως πάντα και πως είναι θυμωμένος με τον εαυτό του επειδή δεν με εκτίμησε όπως έπρεπε. Λέει πως ό,τι έκανε, το έκανε “επειδή μπορούσε”».


Του παρουσιάστηκε η ευκαιρία (το συζήτησαν και ξεκαθάρισαν ότι και οι δύο είναι ευτυχισμένοι στη σχέση τους) και ήθελε να δει μέχρι που μπορεί να φτάσει με την άλλη.


«Όλα αυτά, υποθέτοντας ότι εγώ δεν θα το ανακάλυπτα ποτέ. Φυσικά, χωρίς καμία πρόθεση να με εγκαταλείψει/ να θέλει να είναι με άλλη/ να έχει αισθήματα για άλλη/ με αγαπάει και θέλει να είναι μαζί μου για πάντα».


«Δεν είχα το παραμικρό σημάδι για την απιστία»

«Δεν υπήρχε κανένα προειδοποιητικό σημάδι. Αν με ρωτούσατε, θα σας έλεγα ότι η σχέση μας ήταν στα καλύτερά της», σημειώνει η γυναίκα.


Η γυναίκα ήθελε να ξέρει αν η αιτία που της παρουσίασε ο άνδρας, είναι λογική και αναρωτιέται πώς γίνεται να πηγαίνεις με άλλη αν είσαι ερωτευμένος με την σύντροφό σου.


Η ανάρτηση έγινε viral στο Mumsnet και πολλοί αναγνώστες, έσπευσαν να μοιραστούν τις σκέψεις τους.


Ένας αναγνώστης, έγραψε: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η απώλεια της εμπιστοσύνης. Όσο ειλικρινής και αν είναι η μεταμέλεια, η υποψία πάντα θα υπάρχει, κάθε φορά που θα τον βλέπεις να γράφει ένα μήνυμα ή που θα βγαίνει έξω χωρίς εσένα».


Ένας άλλος σχολίασε: «Περίεργο που είναι ράκος μόνο όταν τους ανακαλύψουν και όταν κινδυνεύουν να χάσουν τη βολεμένη τους ζωή».


«Μόνο και μόνο επειδή μπορούσε; Χωρίς να σε λάβει καν υπόψη; Και λέει και ότι σ’ αγαπάει; Πώς μπόρεσε. Είναι αηδιαστικό. Δεν υπήρχε περίπτωση να συγχωρήσω μια τέτοια προδοσία», έγραψε μια ακόμη αναγνώστρια.


Ένας τέταρτος, παρατήρησε: «Σίγουρα. Είναι μύθος ότι πρέπει να λείπει κάτι από τη σχέση για να υπάρξει απιστία. Πολλοί απλώς αρπάζουν την ευκαιρία».


«Το μόνο για το οποίο μετανιώνει, είναι που αποκαλύφθηκε. Ειλικρινά μόνο γι’ αυτό λυπάται», έγραψε ένας πέμπτος.


Ένας ακόμη, συμπλήρωσε: «Ειλικρινά δεν ξέρω πώς θα μπορούσες να τον εμπιστευτείς απόλυτα πλέον και να είσαι σίγουρη ότι δεν πρόκειται να το ξανακάνει. Με έχουν απατήσει στο παρελθόν και δυσκολεύομαι να εμπιστευτώ οποιονδήποτε σύντροφο».


Πόσο συχνές είναι οι παράλληλες σχέσεις; Τα στοιχεία για την απιστία

Όλοι έχουμε ακούσει ιστορίες απιστίας, πάντα με την ελπίδα να μην συμβεί σ’ εμάς. Ένα dating site που απευθύνεται σε δεσμευμένους, το Illicit Affairs, αποκαλύπτει ότι οι παράλληλες σχέσεις είναι πολύ πιο συχνές απ’ ό,τι νομίζουμε.


Σύμφωνα με το dating site, η απιστία είναι πολύ συχνή στην Μεγάλη Βρετανία, ενώ οι στατιστικές δείχνουν ότι ένα ποσοστό της τάξης 18%-20% των παντρεμένων ζευγαριών κάποια στιγμή έρχεται αντιμέτωπο με την απιστία. Το γεγονός ότι, η απιστία δεν οδηγεί πάντα σε χωρισμό ή διαζύγιο, μπορεί να προκαλεί εντύπωση.


Οι στατιστικές  μαρτυρούν ότι περίπου 53% των γάμων που έχουν βιώσει απιστία μπορεί να επανέλθουν αν διαχειριστούν τα προβλήματα. Συχνά, η απιστία, είναι αποτέλεσμα προβλημάτων που προϋπήρχαν του γάμου, ενώ πολλές φορές, τα ζευγάρια μπορούν εύκολα να εντοπίσουν τη ρίζα του προβλήματος, που σημαίνει ότι θέλουν να διορθώσουν τη σχέση.


Η έκφραση και η διαφάνεια, δίνει στα ζευγάρια τη δυνατότητα να είναι ειλικρινή, κάτι που, με τη σειρά του, ενισχύει την εμπιστοσύνη στη σχέση.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου