Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 08, 2024

Συνταγή για γεμιστές πιπεριές με κιμά και καλαμπόκι

 

Αυτή η συνταγή για γεμιστές πιπεριές με ένα μείγμα από κιμά, καλαμπόκι είναι ιδανική για ένα χορταστικό δείπνο που δεν χρειάζεται φούρνο. Ένα γευστικό και θρεπτικό γεύμα για όλη την οικογένεια.

Υλικά

  • 340 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς με χαμηλά λιπαρά
  • 2 φλιτζάνια κατεψυγμένο καλαμπόκι
  • 1 κουτί (280 γραμμάρια) κομμένες ντομάτες και πράσινες πιπεριές
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 μεγάλες πράσινες πιπεριές, κομμένες στη μέση κατά μήκος, χωρίς τα κοτσάνια, τους σπόρους και τις ίνες
  • 28 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο ή τριμμένο τυρί τσένταρ χαμηλών λιπαρών

Οδηγίες

  1. Τοποθετήστε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί.
  2. Καβουρδίστε τον κιμά, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέστε το καλαμπόκι, τις ντομάτες, το κύμινο και το αλάτι.
  3. Ρίξτε τις μισές πιπεριές, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.
  4. Αφήστε να βράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μειώστε τη θερμότητα, καλύψτε και σιγομαγειρέψτε για 15 έως 20 λεπτά ή μέχρι οι πιπεριές να μαλακώσουν όσο επιθυμείτε.
  5. Αποσύρετε από τη φωτιά. Τοποθετήστε τις κομμένες πιπεριές σε ένα πιάτο σερβιρίσματος.
  6. Ρίξτε μέσα το μείγμα κιμά και καλύψτε με τυρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου