Υλικά για τη συνταγή
- 1 φλιτζάνι καφέ ρύζι basmati
- 2 φλιτζάνια νερό
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 3 φλιτζάνια συν 1 κουταλιά της σούπας γάλα ρυζιού χωρίς γλουτένη, χωρισμένο
- ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα, συν περισσότερο για γαρνίρισμα
- 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
- 4 ώριμες μπανάνες, χωρισμένες
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Οδηγίες για τη συνταγή
- Ανακατέψτε το ρύζι, το νερό και το αλάτι σε μια μεσαία κατσαρόλα και φέρτε το σε σημείο βρασμού.
- Χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε και μαγειρέψτε μέχρι να απορροφηθεί πλήρως το υγρό, για 45 έως 50 λεπτά.
- Ανακατέψτε τα 3 φλιτζάνια γάλα ρυζιού, την καστανή ζάχαρη και 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα και σιγοβράστε.
- Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, για 10 λεπτά. Ανακατέψτε το κορν φλάουρ και την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας γάλα ρυζιού σε ένα μικρό μπολ μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέστε στο μείγμα ρυζιού.
- Συνεχίστε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το μείγμα να έχει την υφή χυλού, για περίπου 10 λεπτά.
- Αποσύρετε από τη φωτιά.
- Λιώστε 2 μπανάνες σε ένα μικρό μπολ. Ενσωματώστε τις πολτοποιημένες μπανάνες και τη βανίλια στο ρυζόγαλο.
- Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη πιέζοντας την απευθείας πάνω στην επιφάνεια του ρυζόγαλου και αφήστε το στο ψυγείο να κρυώσει, για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Ακριβώς πριν σερβίρετε, κόψτε τις υπόλοιπες 2 μπανάνες.
- Γαρνίρετε κάθε μερίδα με μερικές φέτες μπανάνας και πασπαλίστε με κανέλα, εάν επιθυμείτε.
Σ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου