Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 26, 2024

Νους: Η Αόρατη Δύναμη



Ένα πανόραμα απείρου χρόνου ξανοίγεται μπροστά μας, με όλο τον τρόμο αλλά και με όλες τις υποσχέσεις του. Μερικά μυαλά θα μπορέσουν να το αντιμετωπίσουν αυτό, μερικά όχι. Εδώ έγκειται κι η διαφορά ανάμεσα σ’ αυτούς που θα κληρονομήσουν το Σύμπαν και σ’ εκείνους που δεν είναι παρά μονάχα έξυπνα ζώα». Arthur Clarke (1917 – 2008)

Νους η Δύναμη, που συγκροτεί τα πάντα σε συγχρονισμό και μετατρέπει το Χάος σε Ύπαρξη. Γαλαξίες με αποστάσεις μεταξύ τους εκατομμύρια έτη φωτός, φαίνονται να συνδέονται με αόρατες Δυναμικές δομές μεγάλης κλίμακας. Μία μελέτη που δημοσιεύθυκε στο “The Astrophysical Journal” τον Οκτώβριο του 2019, διαπίστωσε ότι εκατοντάδες γαλαξίες περιστρέφονταν σε συγχρονισμό με τις κινήσεις των γαλαξιών που ήταν δεκάδες εκατομμύρια έτη φωτός μακριά. Αυτό δηλώνει ότι μια αόρατη Δύναμη τους συνδέει, με κάποιον άγνωστο για εμάς, τρόπο.

Το μυαλό μας είναι άραγε ανοιχτό στην αποδοχή νέων εννοιών της πραγματικότητας, που δεν ταιριάζουν στο πλαίσιο της αποδεκτής γνώσης;

«Είμαστε όλοι συνδεδεμένοι με μια Ζωντανή και Νοήμονα Δύναμη», μια δήλωση που μπορεί να προκαλέσει περίεργα βλέμματα όταν ακούγεται. Αυτό είναι κοινό στις περιπτώσεις τέτοιων θεμάτων ή οποιουδήποτε θέματος που βουτά στον τρομακτικό κόσμο της κβαντικής φυσικής, η οποία φαίνεται να είναι άμεσα συνυφασμένη με την φιλοσοφία και την μεταφυσική, με διάφορους τρόπους. Αυτά τα θέματα πραγματικά έρχονται σε σύγκρουση με τα εμφυτευμένα συστήματα πεποιθήσεων των αγελαίων ανθρωποζώων.

Όταν πρόκειται για την σύνδεση μεταξύ όλων των ζωντανών συστημάτων, υπάρχουν μια σειρά από παραδείγματα που θα μπορούσε κανείς να χρησιμοποιήσει από πολλούς διαφορετικούς τομείς σπουδών. Βλέπουμε την σύνδεση σε όλες τις διαφορετικές μορφές, συμπεριλαμβανομένων σε όλη την διαδρομή μέχρι τα μικρότερα κομμάτια της ύλης, τα φυσικά «πράγματα», από τα οποία ο κόσμος μας αποτελείται. Στην κβαντική εμπλοκή για παράδειγμα, τα σωματίδια παραμένουν συνδεδεμένα έτσι ώστε αν τα διαχωρίσετε, ανεξάρτητα από την απόσταση, όποιες ενέργειες εκτελούνται σε ένα από αυτά να επηρρεάζουν το άλλο. Αυτό έχει παρατηρηθεί για παράδειγμα με τα φωτόνια.



Αυτή η παράξενη σύνδεση δεν παρατηρείται μόνο στα μικρότερα επίπεδα του φυσικού κόσμου, αλλά και σε μεγάλη κλίμακα. Η παρατηρούμενη συνοχή, η οποία αποδείχθηκε μέσα από αρκετές μελέτες, με σχετικά πρόσφατη αυτή του “The Astrophysical Journal”, που αφορά τους γαλαξίες και αναφέρουμε πιο πάνω, είναι εκπληκτική και οι επιστήμονες υποθέτουν ότι πρέπει να έχει να κάνει κάτι με «μεγάλης κλίμακας δομές» που ίσως τους συνδέουν, προκαλώντας τους να κινούνται σε τόσο ακριβή συγχρονισμό όπως κάνουν.

Οι αστρονόμοι λένε πως δεν μπορούν να προσδιορίσουν τι είναι αυτές οι δομές, αλλά η ανακάλυψη υποδεικνύει ότι αποτελούνται κυρίως από σκοτεινή ύλη που συνδέειαυτούς τους γαλαξίες σε κάποιο είδος κοσμικού ιστού, καθώς οι γαλαξίες και το διάστημα γενικά φαίνονται να κυριαρχούνται από σκοτεινή ύλη. Αυτή είναι η Δύναμη, που συγκρατεί τα πάντα σε συγχρονισμό. Αυτές είναι οι απόρροιες του Αετού στο κοσμικό δικτυακό γίγνεσθαι. Εδώ μπαίνει ο κόσμος της επιστήμης των μη φυσικών, καθώς δείχνει να γεφυρώνεται το χάσμα που φαίνεται να χωρίζει την επιστήμη και την μεταφυσική.

Περισσότερα Είναι Άγνωστα από ότι Γνωστά

Ξέρουμε πόση σκοτεινή ενέργεια υπάρχει επειδή ξέρουμε πως αυτή επηρρεάζει την επέκταση του σύμπαντος. Εκτός από αυτό, η σκοτεινή ενέργεια είναι ένα πλήρες μυστήριο. Αλλά είναι ένα σημαντικό μυστήριο. Αποδεικνύεται ότι περίπου το 68% του σύμπαντος είναι σκοτεινή ενέργεια. Η σκοτεινή ύλη αποτελεί περίπου το 27%. Τα υπόλοιπα -τα πάντα την Γη, όλα όσα έχουν παρατηρηθεί με όλα τα όργανα μας, (τεχνητά και βιολογικά) όλη την κανονική ύλη- αφορούν λιγότερο από το 5% του σύμπαντος.

Τώρα που το σκέφτομαι, δεν θα έπρεπε να ονομάζεται «κανονική» ύλη, αφού αποτελεί ένα τόσο μικρό κλάσμα του σύμπαντος. Οι μη υλικές, αόρατες ουσίες (συνειδήσεις, ενέργειες, δομές) κυριαρχούν στον κόσμο μας, δεν είναι αντιληπτές από τις αισθήσεις των ανθρώπων, αλλά μπορούν να ανιχνευθούν. Αν έχετε εξετάσει την σκοτεινή ύλη, μπορεί επίσης να γνωρίζετε ότι αυτό στο οποίο οι επιστήμονες ανφέρονται ως το κβαντικό κενό, συχνά συγχέεται με την σκοτεινή ύλη ή την σκοτεινή ενέργεια, αλλά δεν ακούμε γι’ αυτό στα κλασικά μέσα ενημέρωσης των καλοπληρωμένων διανοητικών κολ γκερλς.



“Ο χώρος δεν είναι πραγματικά άδειος, αλλά είναι γεμάτος ενέργεια”.

Η ενέργεια στο διάστημα δεν είναι ασήμαντη, υπάρχει πολλή από αυτήν και μπορούμε πραγματικά να υπολογίσουμε πόση ενέργεια υπάρχει σε αυτόν τον χώρο και ότι η πραγματικότητα πηγάζει από όλη αυτήν την σκοτεινή ενέργεια. Ό,τι βλέπουμε κι αντιλαμβανόμαστε αναδύεται από αυτόν τον χώρο.

Αυτή η ιδέα δημιουργήθηκε πριν από δεκαετίες με το «Casimir Effect», το οποίο δείχνει αυτό που ονομάζεται ενέργεια μηδενικού σημείου. Σήμερα, αρχίζουν να βλέπουν ότι αυτές οι έννοιες δεν είναι μόνο θεωρητικές, αλλά είναι πολύ πρακτικές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί επιστήμονες, κατά τον τελευταίο καιρό, έχουν εκφράσει την ιδέα ότι αυτό που ονομάζουμε «Σκοτεινή Ύλη» συγχέεται με αυτήν την «ενέργεια μηδενικού πεδίου».

Πάρε, για παράδειγμα, το παρακάτω αταξινόμητο έγγραφο της Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας με τίτλο «Warp Drive, Dark Energy & The Manipulation of Extra-Dimensions» (Κίνηση Στρέβλωσης, Σκοτεινή Ενέργεια& ο Χειρισμός των Έξτρα Διαστάσεων) γραμμένο και προετοιμασμένο για την υπηρεσία από τον ανώτερο φυσικό της έρευνας Richard K. Obousky, Ph.D. και Eric W. Davis, Ph.D. Για την σκοτεινή ενέργεια, αναφέρει το έγγραφο:


“Ενώ ξέρουμε τι κάνει η Σκοτεινή Ενέργεια, δεν καταλαβαίνουμε πλήρως την φύση της. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί υπάρχει ή πως δημιουργείται, απλά ξέρουμε ότι παρέχει μία παντοτινή Δύναμη στον χωροχρόνο, προκαλώντας το σύμπαν να διαστέλλεται. Πραγματικά, πρόσγατες υψηλής ακρίβειας πειραματικές παρατηρήσεις, δείχνουν ότι η Σκοτεινή Ενέργεια είναι η κοσμολογική Ενέργεια Κενού. Αυτές οι παρατηρήσεις βασίζονται στα μεγέθη των μεγάλων κόκκινων υπερκαινοφανών και αποτελούν πηγή υωηλής ερευνητικής δραστηριότητας τελευταία, οφειλόμενη στην μη αναμενόμενη ανακάλυψη ότι ο ρυθμός επέκτασης του σύμπαντος αυξάνεται, συχνά αναφερόμενη ως επιταχυνόμενη επέκταση”.

Αυτό γίνεται πλέον αποδεκτό ως η «Ουσία» του διαστήματος. Το διάστημα δεν είναι κενό, εάν εξετάζετε ένα άτομο, αποτελείται συνήθως από το «κενό διάστημα» αλλά ο χώρος δεν είναι πραγματικά κενός, είναι γεμάτος ενέργεια, με απίστευτη Δύναμη. Ο Νικόλα Τέσλα γνώριζε καλά αυτήν την Ουσία/Δύναμη στις αρχές του 20ου αιώνα:


“Όλη η αντιληπτή ύλη προέρχεται από μία πρωτογενή Ουσία ή επιμονή πέραν της σύλληψης, γεμίζοντας όλο το διάστημα, το akasha ή τον φωτίζοντα αιθέρα, ο οποίος ενεργείται από την ζωή, δίνοντας Prana ή την δημιουργική Δύναμη, καλώντας στην ύπαρξη, στους ατελείωτους κύκλους όλα τα πράγματα και τα φαινόμενα” Nikola Tesla, «Το μεγαλύτερο επίτευγμα του ανθρώπου», 1907.

Ο Εναρμόνιος Νους



Ο Αναξαγόρας έλεγε ότι υπήρχε μόνο ένα υπέρτατο ον, που το ονόμαζε «ο Νους». Αυτός ήταν ο πατέρας της κοσμικής δίνης, απ΄αυτόν κατάγονταν το ανθρώπινο πνεύμα, αυτός βρισκόταν πίσω από τα μεγάλα μυστήρια του σύμπαντος αυτός ο Κοσμικός Νους ένωνε όλα τα πράγματα.

Στην διάρκεια μίας θυσίας προς τους Θεούς, βρέθηκε ένα κριάρι με ένα μόνο κέρατο. Οι ιερείς που ήταν στην τελετή το ερμήνευσαν αυτό ως υπερφυσικό σημάδι από τους Θεούς. Τότε ο Αναξαγόρας, τους κατέκρινε δημόσια κόβοντας το κεφάλι του ζώου, κάνοντας ανατομία του κρανίου του κριού και δείχνοντας τους πως το μοναδικό κέρατο ήταν ένα φαινόμενο που είχε δημιουργηθεί εξαιτίας μιας ανώμαλης ανάπτυξης του εγκεφάλου, ο οποίος είχε συγκεντρωθεί σε οξεία γωνία στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού του ζώου κι έτσι αναφυόταν ένα μόνο κέρας, διότι το δεύτερο εμποδίζονταν να φυτρώσει. Τότε ο Κλέωνας, ένας ορκισμένος αντίπαλος του Περικλή, βρήκε την ευκαιρία να πάρει τον κλήρο με το μέρος του, προτείνοντας στους ιερείς ότι ο «Νους» δεν ήταν παρά μία δικαιολογία του Αναξαγόρα για να κάνει αίρεση. Επιπλέον, οι ιερείς και η Πολιτεία έλεγξαν τις φήμες για τις διδασκαλίες του και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ασχολούνταν με την απαγορευμένη αστρονομία.

Ο Αναξαγόρας συνελήφθη και κατηγορήθηκε για ασέβεια, μπροστά στο ιερατείο που εξέτασε με όλες τις λεπτομέρειες το βιβλίο «Περί Φύσεως». Στο έργο αυτό, μεταξύ άλλων ανοσιουργημάτων, υπήρχε γραμμένο πως ο Ήλιος, που η επίσημη θρησκεία τον θεωρούσε Θεό, δεν ήταν παρά μία ουράνια μάζα από πυρακτωμένες πέτρες! Μάταια τον υπερασπίστηκε ο Περικλής. Τον φυλάκισαν αμέσως και τον άφησαν να περιμένει την εκτέλεση του.

Ο Αναξαγόρας, που κατοικούσε «εις το εσωτερικόν του εαυτού» του, έλεγε ότι για να αντιμετωπίζει τα ενδεχόμενα δυσάρεστα εξωτερικά περιστατικά, χρησιμοποιούσε την «εκ των προτέρων αντίκρυσή» τους.


«Πρέπει να ενδιατρίβει κανείς με την σκέψη του εκ των προτέρων, σε εκείνα τα οποία ενδεχομένως θα συμβούν και, ενώ δεν συνέβησαν ακόμη, να τα αντικρύζει σαν να συνέβησαν».

Ο Ευριπίδης, που ήταν μαθητής του Αναξαγόρα, αναφέρει σε ένα διασωθέν απόσπασμα της τραγωδίας «Θησεύς»: «Εγώ, διδαχθείς από κάποιον σοφό άνθρωπο, έβαζα πάντα στην σκέψη μου πιθανές συμφορές, έτσι ώστε στην περίπτωση που θα μου συνέβαινε μία δυστυχία από εκείνες που έβαζα στο νου μου, να μην με καταλάβει αιφνιδίως και μου προξενήσει μεγαλύτερη λύπη». Ο χαρακτηρισμός «κάποιος σοφός άνθρωπος» αντικαθιστούσε το «απαγορευμένο» όνομα του Αναξαγόρα.



Ο Περικλής, κατάφερε την τελευταία στιγμή να τον φυγαδεύσει από την φυλακή και να τον στείλει μακριά από την Αθήνα, πριν τον σκοτώσουν. Ο Αναξαγόρας τελικά κατέφυγε, πιθανόν, στην Λάμψακο του Ελλήσποντου. Εκεί ο Αναξαγόρας έζησε τα υπόλοιπα χρόνια του ευτυχισμένος, διδάσκοντας αστρονομία και ιατρική ανάμεσα σε μαθητές που τον τιμούσαν και τον θαύμαζαν. Όταν του θύμιζαν την καταδίκη του από τους Αθηναίους, ο Αναξαγόρας κουνούσε το κεφάλι και έλεγε:


«Οι καημένοι, δεν ξέρουν, ότι η φύση έχει ήδη καταδικάσει και τους ίδιους»

Οι βασικές γραμμές του Αναξαγόρα ήταν συνοπτικά οι εξής:Ο κόσμος προήλθε από μια αρχική συμπαγή μάζα, από την οποία προέκυψαν αργότερα τα πάντα·
Καθετί που διαφοροποιήθηκε τότε (ή διαφοροποιείται τώρα) περιέχει ένα μέρος από όλα τα πράγματα εκτός από τον Νου, ο οποίος υπάρχει μόνο σε έμβια όντα.
Εκτός από τον Νου του κάθε ανθρώπου, υπάρχει και ο Νους του κόσμου, ο οποίος γνωρίζει τα επιμέρους στοιχεία και τα έθεσε στην αρχή της δημιουργίας του κόσμου σε κίνηση·
Ο Νους αυτός δεν είναι πνεύμα, αλλά το πιο καθαρό και λεπτό από όλα τα αντικείμενα.

Ο Νους δεν αναμιγνύεται με τίποτα και είναι μόνος με τον εαυτό του. Είναι το καθαρότερο από όλα τα πράγματα, γνωρίζει τα πάντα και έχει την μεγαλύτερη δύναμη. Ο Νους είναι εκείνος που ελέγχει όσα έχουν ψυχή, μικρά ή μεγάλα, όπως ελέγχει και την έναρξη της κοσμικής περιστροφής. Από μία άποψη ο Νους του Αναξαγόρα επιτελεί λειτουργία ίδια με εκείνη της φιλότητας και του νείκους του Εμπεδοκλή.

Διακρίνοντας τον από τα σπέρματα ο φιλόσοφος του προσδίδει την δυνατότητα της απεριόριστης επίδρασης στο κοσμικό γίγνεσθαι. Ωστόσο, παρά την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι ο Νους ελέγχει τα πάντα, ο Αναξαγόρας περιορίζει την κοσμολογική λειτουργία του Νου στην εκκίνηση της περιστροφικής κίνησης, η οποία στην συνέχεια επεκτείνεται βάσει των δικών της νόμων, ωθώντας τον Σωκράτη (Εταιρεία των Ιησουιτών) σε απογοήτευση στον Φαίδωνα (96b – 98c) για τον ρόλο που εξασφάλισε ο Αναξαγόρας στον Νου.





Ο Συγκρητισμός των Ανόμοιων και το Παραλήρημα του New Age



Επειδή ο άνθρωπος από κατασκευής, είναι περίεργος, ερευνητικός και η αλήθεια δεν κρύβεται, έφτιαξε η «Mystery Babylon» τα εκτρώματα των θρησκειών για να κρατούν τα πρόβατα – πιστούς σε ύπνωση. Γνώριζαν (είναι ολοφάνερα, Ολοφάνερο) πως θα φέρουν το ίντερνετ δεκάδες χρόνια πριν το επιτρέψουν στις ανθρώπινες αγέλες.

Έριξαν λοιπόν στο τραπέζι του παιχνιδιού μερικές εκατοντάδες παρασιτικά μιάσματα, όπως η Ελένα Πετρόβνα Μπλαβάτσκυ με την Ελευθεροτεκτονική Στοά της Θεοσοφίας και τα παρακλάδια της, την Annie Besant, κεφαλή του Βρετανικού τομέως του μικτού Τεκτονικού (Μασονικού) Τάγματος «Le Drois Humain» και της Θεοσοφικής ομάδος, της Arcane School (ιδρ. 1923), η οποία δημιούργησε και προώθησε το πασίγνωστο βδέλυγμα του New Age, που έχει έντονο μεσσιανικό και συγκριτικό χαρακτήρα.

Πρόσθεσε σ’ αυτά τα μιάσματα και τον, φαινομενικά ξέμπαρκο, George Gurdjieff, (υπεύθυνου για το Οκτωβριανό Πραξικόπημα στην πολυπόθητη Ρωσία και θαυμαστή της Μπλαβάτσκυ). Αν προσθέσεις δε και λίγο καρύκευμα εξωτικό, λίγο ταντρισμό, λίγη γιόγκα, λίγη αστρολογία, λίγη πράνα, εσωτερικό χριστιανισμό, σουφισμό, συμπληρώνεται μία σούπα παπαρολαγνείας, στο αφήγημα της νέας εποχής. Ο εσωτερισμός είναι της μόδας και φοριέται πολύ, με αποτέλεσμα μία συνεχή ροή αγελαίων και άνοων φουκαράδων και που εξακολουθεί να ανθεί στους αδύναμους και φοβισμένους που δεν τους τσίμπησε η δαγκάνα της εκκλησιάς.

Η «Στοά της Τετάρτης Οδού» του Gurdjieff, βρίσκεται στην πρακτική, με τεχνικές πειθαρχίας-υποταγής. Μαθητής του υπήρξε ο Πήτερ Ουσπένσκι που έφτιαξε το δικό του παρακλάδι με τον ίδιο αχταρμά ναρκομανίας. Μετά υπάρχουν και τα παρακατιανά καθικάκια στυλ Κοέλιο και Όσσο για τους πιο ηλίθιους της αγέλης των ανθρωπωζώων που τα παραληρήματα τους μεταδώθηκαν με τέτοιες καταστροφικές συνέπειες που μόνο με την πανούκλα που αφάνισε τα 3/4 των Ευρωπαίων το 16ο αιώνα μπορεί να συγκριθεί.

Σήμερα λέξεις και εκφράσεις χωρίς νόημα, ακατάληπτες σαν μουγκανίσματα, όπως, ψυχή, πνεύμα, θεραπείες για το σώμα, την ψυχή και το πνεύμα, γνωρίστε τον εαυτό σας, ταξιδέψτε μέσα σας, τσάκρα, κάρμα, αύρα, δεν υπάρχουν συμπτωσεις, διαίσθησ, οιωνοί, όλον, πεπρωμένο, ισορροπία, νέα εποχή, Ταρό, Ι-Τσινγκ, συνδεσιμότητα, παγκόσμιο όραμα, νέος άνθρωπος, η καρδιά είναι το παν, όπως πάνω έτσι κάτω, Ερμής ο τρισμέγιστος ο Αιγυπτιακός θεός μπαμπουίνος, αγάπη, αγάπη, αγάπη και φυσικά αγάπη και φως, το σύμπαν συνωμοτεί… ναι, για εσένα τον 8μάλ@κα κι εκατοντάδες τέτοια ανούσια πέφτουν σαν φέιγ βολάν στις συζητήσεις ή σαν σλόγκαν μιας παγκόσμιας εκκλησίας που αναζητεί περισσότερα υπάκουα, ταπεινά πρόβατα.

Από τον Πάολο Κοέλο, τον Τζέιμς Ρέντφιλντ, τον Ντίπακ Τσόπρα ή τον Νιλ Ντόναλντ Γουόλς, που συναντιέται με τον Θεό και σε τρεις τόμους κάνει μία ασυνήθιστη συζήτηση μαζί του παρουσιάζοντας τον σαν χίπη που ξέμεινε από το Γούντστοκ, αλλά κι από το «Μυστικό» της Ρόντα Μπερν, μέχρι τσελεμεντέδεςευτυχίας, βιβλία αυτοβοήθειας και οδηγούς επιτυχίας, όλα παραληρούν με τόσο κοινότοπη γλώσσα, τόσο υστερικά βαρετή και με τόσο χαζές θέσεις που κάνουν την καθολικά αμόρφωτη πλέμπα να ασθάνεται, θεός.

Σαν μπόνους σερβίρουν και μια επιλεκτική περίληψη συγκρητισμού από ανατολίτικες ανοησίες, αστικές φοβίες, λίγη μεταφυσική, λίγο εξωτισμό, λίγο υπερφυσικό και πολύ ακατάληπτο. Δεν αναφέρομαι καν στις εκκλησίες με τις απίστευτες βλακείες περί αμαρτίας και συγχώρεσης, ενοχών και υποταγής που ο πνευματισμός του New Age απειλεί να τους αποκαθηλώσει. Όλοι ετούτοι -και πάμπολλοι ακόμη- έχουν σκοπό να σε κρατήσουν κοιμισμένο, αδύναμο κι ελεγχόμενο μέχρι θανάτου. Κοινό τους γνώρισμα ότι δεν τολμούν να μιλήσουν για τους Έλληνες Φιλοσόφους, γιατί θα φανεί η γύμνια και η τρέλα τους.

Να μην μάθεις την Δύναμη του Νου και τι μπορείς να κάνεις, βιωματικά. Πέταξε τους στα σκουπίδια όπου ανήκουν ή συμπορεύσου μαζί τους για μια νεκρή ζωή. Ο άνθρωπος της αισθητικής επιδιώκει την ζωντανή ζωή.

Το έγκλημα καθοσιώσεως που κάνουν όλα αυτά τα βδελύγματα, είναι πως ανακατεύουν κάτι εξαιρετικά σημαντικό, όπως ο Νους του Αναξαγόρα, την Αόρατη Δύναμη που συνδέει τους Γαλαξίες και τα Σύμπαντα, με λέξεις σκουπίδια όπως: θεός, ψυχή, πνεύμα, ολότητα… και πράσινα άλογα. Είναι βασική αρχή προπαγάνδας, κάτι που δεν μπορείς να το κρύψεις, γέμισε το με σκουπίδια να μην βγάλει κανένας άκρη. Η προπαγάνδα ακόμη και όταν λέει αλήθεια, ψεύδεται.-

Έτσι και η «Mystery Babylon» κρατάει φυλακισμένες τις αγέλες ανθρωποζώων κάτω από την αμάθεια, την υποταγή, την πειθώ και την άγνοια. Γιατί, φαντάσου να μάθεις ότι αυτή η Αόρατη Δύναμη είναι διαθέσιμη για να κάνεις ό,τι μα ό,τι θέλεις. Να μην ασθενείς, να είσαι δυνατός, σθεναρός και να ζήσεις όσο κι όπως θέλεις εσύ. Α πα πα, ποτέ δεν θα σου επιτρέψουν να κινηθείς προς αυτήν την κατεύθυνση της Ελευθερίας. Έτσι θα σου παπαγαλίζουν το μυαλό, για σωτήρες κι απίδια μάντολες. Συγκλονιστικό να βλέπεις πόσο απίστευτα εύκολο είναι να εξαπατάς με επιτυχία και να κρατάς μεγάλα τμήματα του παγκόσμιου πληθυσμού σε φόβο και καταστολή. Μέσα από όλα τα κοινωνικά στρώματα.

Οι συστημικοί επιστήμονες έχουν ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουν μέχρι να είναι αντικειμενικοί κι εκτός στοών και λαγουμιών, καθώς υπάρχουν πολλές απαντήσεις ήδη γνωστές από την αρχαιότητα. Αν θέλουν να πάνε πιο πέρα χρειάζεται να βγουν από τα λαγούμια και να συμπορευτούν με τους Μεγάλους Νόες του ανθρώπινου γίγνεσθαι για να μην γελοιοποιούνται, σαν τον κρετίνο τον Αϊνστάιν και τους όμοιους του.

Ο Νους διαδραματίζει αναπόσπαστο ρόλο στην διαμόρφωση του τρόπου με τον οποίο συμπεριφέρεται ο φυσικός ανθρώπινος κόσμος. Δεν μπορείς να μπεις στην κβαντική φυσική χωρίς να βουτήξεις στον Νου. Ο Max Planck, ο θεωρητικός φυσικός που πιστώνεται με την προέλευση της κβαντικής θεωρίας εξηγεί το γιατί η κατανόηση της συνείδησης είναι τόσο απαραίτητη:


«Θεωρώ τον Νου ως θεμελιώδη. Θεωρώ την ύλη παράγωγο της συνείδησης. Δεν μπορούμε να παρακάμψουμε την συνείδηση. Ό,τι συζητάμε, ό,τι θεωρούμε υπάρχον, αξιώνει τον Νου».

Το Σύμπαν έχει συνείδηση, έχει Νου.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να συσσωρεύσεις Δύναμη και να συνδεθείς μαζί Του. Η Δύναμη συσσωρεύεται αφού πετάξεις όλα τα σκουπίδια εκεί που ανήκουν κι αρχίσεις να χρησιμοποιείς τον Νου σου.

***
Ηώ Αναγνώστου / αποσπάσματα από την Τριλογία “Η ΥΨΗΛΗ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου