Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 28, 2024

Ωδείο Ηρώδου Αττικού: Η συγκινητική αφιέρωση από Γιάννη Πάριο – Γιώργο Κατσαρό στην Μαρινέλλα – ΒΙΝΤΕΟ

Μια ιδιαίτερη βραδιά, γεμάτη συγκίνηση και μουσική μαγεία,

έζησαν οι θεατές στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, αφιερωμένη στον μεγάλο συνθέτη και μαέστρο Γιώργο Κατσαρό.


Με ένα εντυπωσιακό ρεπερτόριο που περιλαμβάνει πάνω από 1.500 συνθέσεις και αναρίθμητες επιτυχίες, ο Γιώργος Κατσαρός είναι μια μορφή που έχει χαράξει βαθιά το ελληνικό μουσικό στερέωμα.

 Ο συνθέτης δεν διακρίθηκε μόνο για το ταλέντο του στη σύνθεση, αλλά και για την δεξιοτεχνία του στο σαξόφωνο. Μάλιστα, το 1998, η Philips Αμερικής τον κατέταξε ανάμεσα στους κορυφαίους σαξοφωνίστες παγκοσμίως, επιβεβαιώνοντας τη διεθνή του απήχηση

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, οι ηθοποιοί Τάνια Τρύπη, Αλέξανδρος Μπουρδούμης και Μέμος Μπεγνής μετέφεραν το κοινό σε μια άλλη εποχή, ερμηνεύοντας γνωστά επιθεωρησιακά τραγούδια και κινηματογραφικές επιτυχίες από τα πρώτα χρόνια της καριέρας του Κατσαρού. Η Ζωζώ Σαπουντζάκη και ο Τάκης Ζαχαράτος πρόσθεσαν τη δική τους λάμψη, αναβιώνοντας τα περίφημα σόου της Πλάκας, όπου ο συνθέτης διηύθυνε ορχήστρες, αφήνοντας το δικό του στίγμα στη νυχτερινή διασκέδαση της εποχής.


Το φινάλε της βραδιάς ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο συναισθηματικά, καθώς ο Γιάννης Πάριος, ένας από τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες που ανέδειξε ο Κατσαρός, ανέβηκε στη σκηνή. Ο συνθέτης, με το σαξόφωνό του, συνόδευσε τον ερμηνευτή στις μεγάλες του επιτυχίες, αφηγούμενος μέσα από τη μουσική την πορεία μιας ζωής γεμάτης δημιουργία και τέχνη.


Πριν το τέλος της εκδήλωσης, τόσο ο Γιάννης Πάριος όσο και ο Γιώργος Κατσαρός προχώρησαν σε μια συγκινητική αφιέρωση προς τη σπουδαία Μαρινέλλα, η οποία βρισκόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για δεύτερη ημέρα, μετά από σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο. Η αφιέρωση αυτή έκλεισε τη βραδιά με έναν τόνο θλίψης, αλλά και αγάπης. “Στη μάνα όλων μας, γιατί έτσι την αποκαλούμε εμείς”, είπε με σπασμένη φωνή ο Πάριος, αφιερώνοντας το τραγούδι “Πώς να σε ξεχάσω” στην εμβληματική τραγουδίστρια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου