Υλικά
30'
1 μερίδα
150 γρ. μαυρομάτικα
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 κ.σ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
Πιπέρι μαύρο τριμμένο
Ελαιόλαδο
3 ποτήρια νερό
Μουστάρδα
1 λεμόνι
Οδηγίες μαγειρέματος
1
Μουλιάζουμε τα μαυρομάτικα όλο το βράδυ σε αρκετό νερό.
2
Προσθέτουμε τα μαυρομάτικα σε μία χύτρα με τη μουστάρδα & αρκετό νερό & βράζουμε σε δυνατή θερμοκρασία.
3
Σουρώνουμε τα μαυρομάτικα από το νερό της πρώτης βράσης.
4
Καλύπτουμε τον πάτο της χύτρας με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα μαυρομάτικα & το κρεμμύδι, ολόκληρο, ψιλοκόβουμε το καρότο & τα σοτάρουμε σε μέτρια "φωτιά".
5
Μετά το σοτάρισμα, προσθέτουμε τον τοματοπελτέ & ανακατεύουμε με μια ξύλινη σπάτουλα, προκειμένου να απελευθερωθεί η μυρωδιά του.
6
Προσθέτουμε τα τρία ποτήρια νερού, κλείνουμε το καπάκι της χύτρας & τοποθετούμε την ένδειξη σε δυνατή "φωτιά".
7
Μόλις η σφυρίχτρα της χύτρας αρχίσει να "σφυρίζει", χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια & αφήνουμε τη φασολάδα μας να σιγοβράσει για περίπου 30'.
8
Μετά το πέρας των 30', τοποθετούμε ένα μαχαιράκι στη σφυρίχτρα της χύτρας, προς εξαέρωση, & προσθέτουμε το αλάτι & τη ζάχαρη & ανακατεύουμε.
9
Βάζουμε τη φασολάδα σε ένα πιάτο, προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού, το πιπέρι, ωμό ελαιόλαδο &...καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου