Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 15, 2024

Κόκκινη φασολάδα με μαυρομάτικα

Υλικά
 30'
 1 μερίδα
150 γρ. μαυρομάτικα
70 γρ. τοματοπελτέ
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 κ.σ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
Πιπέρι μαύρο τριμμένο
Ελαιόλαδο
3 ποτήρια νερό
Μουστάρδα
1 λεμόνι
 

Οδηγίες μαγειρέματος
1
Μουλιάζουμε τα μαυρομάτικα όλο το βράδυ σε αρκετό νερό.

2
Προσθέτουμε τα μαυρομάτικα σε μία χύτρα με τη μουστάρδα & αρκετό νερό & βράζουμε σε δυνατή θερμοκρασία.

3
Σουρώνουμε τα μαυρομάτικα από το νερό της πρώτης βράσης.

4
Καλύπτουμε τον πάτο της χύτρας με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα μαυρομάτικα & το κρεμμύδι, ολόκληρο, ψιλοκόβουμε το καρότο & τα σοτάρουμε σε μέτρια "φωτιά".

5
Μετά το σοτάρισμα, προσθέτουμε τον τοματοπελτέ & ανακατεύουμε με μια ξύλινη σπάτουλα, προκειμένου να απελευθερωθεί η μυρωδιά του.

6
Προσθέτουμε τα τρία ποτήρια νερού, κλείνουμε το καπάκι της χύτρας & τοποθετούμε την ένδειξη σε δυνατή "φωτιά".

7
Μόλις η σφυρίχτρα της χύτρας αρχίσει να "σφυρίζει", χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια & αφήνουμε τη φασολάδα μας να σιγοβράσει για περίπου 30'.

8
Μετά το πέρας των 30', τοποθετούμε ένα μαχαιράκι στη σφυρίχτρα της χύτρας, προς εξαέρωση, & προσθέτουμε το αλάτι & τη ζάχαρη & ανακατεύουμε.

9
Βάζουμε τη φασολάδα σε ένα πιάτο, προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού, το πιπέρι, ωμό ελαιόλαδο &...καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου