Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 13, 2024

Ουκρανία: Τρεις νεκροί και εννέα τραυματίες στην επίθεση της Ρωσίας στο Χάρκοβο

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν

κατά τη διάρκεια ρωσικών αεροπορικών επιθέσεων σε χωριό της περιφέρειας Χάρκοβο στη βορειοανατολική Ουκρανία την Πέμπτη, σύμφωνα με ανακοινώσεις των ουκρανικών εισαγγελικών αρχών.


Όπως ανέφερε η περιφερειακή εισαγγελία, ένα ακόμη θύμα, που είχε τραυματιστεί σοβαρά, υπέκυψε στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε μετά την επίθεση στο χωριό Μποροβά, το οποίο βρίσκεται στον νοτιοανατολικό τομέα της περιφέρειας. Το Χάρκοβο, όπως και η ομώνυμη πόλη —η δεύτερη μεγαλύτερη της χώρας—, υφίσταται τακτικά επιθέσεις από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

 Το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας ενημέρωσε ότι συνεργεία πρώτων βοηθειών κινητοποιήθηκαν άμεσα στον τόπο των επιθέσεων, μετά τη νέα σειρά πληγμάτων που εξαπέλυσαν οι ρωσικές δυνάμεις. Ανάμεσα στους τραυματίες συγκαταλέγονται και τρία μέλη του προσωπικού των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Επιπλέον, οι εισαγγελείς ανέφεραν πως πέντε ακόμη άτομα τραυματίστηκαν από αεροπορική επίθεση στην περιοχή Κίγεφσκι της πόλης Χάρκοβο.


Στην παρακείμενη περιφέρεια Σούμι, οι τοπικές αρχές έκαναν λόγο για 57 ρωσικές επιθέσεις στην περιοχή των συνόρων την Πέμπτη, με μία από τις βόμβες να στοιχίζει τη ζωή ενός ανθρώπου στην κοινότητα Γιάμπιλ.


Η περιφέρεια Σούμι συνορεύει με την περιφέρεια Κουρσκ της Ρωσίας, όπου τον περασμένο μήνα ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις είχαν πραγματοποιήσει εισβολή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου