Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 12, 2024

ΣΥΡΙΖΑ! Η ΑΛΛΑΓΗ προέδρου δεν θα λύσει όλα τα προβλήματα.

 

Βασίλειος Τσάμης
Η απόφαση καθαίρεσης τού Στεφάνου Κασελλάκη αντικατοπτρίζει την μείζονα κρίση στην οποία έχει περιέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ ως αποτέλεσμα τού αριστερού συμβιβασμού κ τής πολιτικής εξάντλησης, όπως αυτή προέκυψε από τίς επιλογές τού Κασελλάκη. Αναμενόμενες οι εξελίξεις, δεδομένου ότι δεν υπήρχε περίπτωση να συσπειρώσει την αριστερά ένας πλουτοκρατικής κοπής αριβίστας τής πολιτικής που ταυτίσε την πολιτική με τόν εγωκεντρισμό.
Τώρα, όποιος πιστέψει ότι η αλλαγή προέδρου θα λύσει όλα τα προβλήματα, πλανάται πλάνην οικτρά .


Η ιδεολογική , οργανωτική, προγραμματική, πολιτική και ηθική κρίση πού έχει σωρευτεί δεν θα ξεπεραστεί αν δεν εγκαθιδρυθεί μια νέα κομματική τάξη, σε επίπεδο βάσης πρώτα και κύρια, η οποία θα λειτουργήσει προσθετικά και όχι αφαιρετικά.
Σημαντικό είναι και το πρόσωπο πού θα ηγηθεί αυτής τής προσπάθειας.
Κατά την γνώμη μου , πρόσωπα όπως ο Νικόλαος Φαραντούρης, για παράδειγμα , θα έχει την τύχη πού είχε ο Αλέξης Χαρίτσης τής Νέας Αριστεράς. Γραφειοκρατοποίηση κ Αριστερά δεν είναι συμβατές έννοιες, όταν εκ των πραγμάτων φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται μια νέα ταυτότητα.
Εδώ τώρα, μπορεί να τα καταφέρει ο Παύλος Πολάκης;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου