Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 12, 2024

Αποφυλακίστηκε ο Απόστολος Λύτρας – «Ευχαριστώ όσους μου συμπαραστάθηκαν»


 «Ευχαριστώ όσους μου συμπαραστάθηκαν» ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του, ο γνωστός ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, που κρατούνταν στις φυλακές Κορίνθου για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου, και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.


«Το μόνο που θέλω είναι να ευχαριστήσω τους δικηγόρους μου, την οικογένειά μου και όλους τους συναδέλφους μου, οι οποίοι μου συμπαραστάθηκαν σε αυτή τη δυσκολία», είπε ο κ. Λύτρας εξερχόμενος της φυλακής, όπου τον περίμεναν οι δικηγόροι του και μέλη της οικογένειάς του.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του, Πέτρος Πανταζής, αφού ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους για το ενδιαφέρον τους και την παρουσία τους, επεσήμανε πως «δικαιώθηκε ένας νομικός αγώνας, καθώς είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι οι κατηγορίες που αφορούν τον κ. Λύτρα ήταν πλημμελήματα».

Στην συνέχεια, τόνισε πως «ισχύει στο ακέραιο η δήλωση που έκανε ο Απόστολος Λύτρας από την πρώτη ημέρα που απολογήθηκε, ενώπιον της ανακρίτριας, όπου ζητάει συγγνώμη και θα κάνει ό,τι μπορεί για να επανορθώσει για αυτό που έκανε στην οικογένειά του. Θέλει να είναι ξανά πίσω με τα παιδιά του, τα οποία εδώ και 3 μήνες δεν τα έχει δει, και ελπίζει να μεγαλώσουν δίπλα του, όπως πρέπει».


Σχετικά με τους περιοριστικούς όρους που επιβλήθηκαν στον γνωστό ποινικολόγο, ο δικηγόρος του, τους χαρακτήρισε «αυστηρούς και σωστούς».


Τέλος, ανέφερε πως «δεν υπάρχει επόμενο βήμα, περιμένουμε την εκδίκαση της υπόθεσης».

Οι περιοριστικοί όροι

Ό Απόστολος Λύτρας, θα καθίσει στο εδώλιο του Μονομελούς εφετείου πλημμελημάτων Αθηνών, κατηγορούμενος για τον άγριο ξυλοδαρμό της εν διαστάσει συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου, έπειτα από βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Οι δικαστές, υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα, τον παραπέμπουν για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από πρόθεση στο πλαίσιο ενδοοικογενειακής βίας, μετατρέποντας την αρχική κακουργηματική κατηγορία που του είχε αποδοθεί για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Με το ίδιο βούλευμα ανοίγει για τον γνωστό ποινικολόγο και η πόρτα της φυλακής καθώς αντικαθίσταται η προσωρινή του κράτηση με περιοριστικούς όρους.

Συγκεκριμένα του επιβάλλονται οι εξής όροι: Απαγόρευση προσέγγισης της συζύγου και της οικίας της σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων, απαγόρευση επικοινωνίας μαζί της άμεσα ή έμμεσα με την χρήση τεχνικών μέσων ή μέσω τρίτων.


Του επιτρέπει λόγω ύπαρξης κοινού ανήλικου τέκνου την επικοινωνία μόνο μέσω πληρεξουσίων δικηγόρων αμφοτέρων. Μάλιστα η παράδοση και παραλαβή του παιδιού από τη μητέρα του ή από άτομο που αυτή έχει εξουσιοδοτήσει θα λαμβάνει χώρα έξω από το ΑΤ του τόπου κατοικίας της τελευταίας, ενώ κατά την παράδοση-παραλαβή του παιδιού, ο κατηγορούμενος δεν θα μπορεί να απευθύνεται προς το πρόσωπο που το συνοδεύει. Επιπλέον του επιβάλλεται συμμετοχή σε συμβουλευτικο-θεραπευτικό πρόγραμμα του Εθνικού Κέντρου Αλληλεγγύης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου