Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 10, 2024

Τζέιμς Ερλ Τζόουνς: «Σίγησε» η φωνή του Darth Vader σε ηλικία 93 ετών

Ο Τζέιμς Ερλ Τζόουνς, του οποίου το θαυμάσιο υποκριτικό ταλέντο

επισκιαζόταν συχνά από τον ξεχωριστό βαρύτονό του σε μια καριέρα επτά δεκαετιών που κάλυπτε τη σκηνή και την μεγάλη οθόνη, πέθανε τη Δευτέρα, δήλωσε εκπρόσωπός του ηθοποιού. Ήταν 93 ετών.


Ο Ο Τζέιμς Ερλ Τζόουνς έδωσε τη φωνή του κακοποιού του Star Wars Darth Vader. Ο Τζόουνς είχε λάβει δύο βραβεία Primetime Emmy, ένα βραβείο Grammy και τρία βραβεία Tony ενώ του απονεμήθηκε και το Τιμητικό Όσκαρ.

 Ο Τζόουνς ήταν επίσης και ο Μουφάσα στην ταινία κινουμένων σχεδίων The Lion King (1994). Δάνεισε επίσης την ηχηρή φωνή του στην περίφημη καμπάνια προώθησης «This is CNN» για το καλωδιακό ειδησεογραφικό δίκτυο.

Γεννημένος στις 17 Ιανουαρίου 1931, στην Αρκαμπούτλα. Κάποια από τα πολλά έργα του στη μεγάλη οθόνη είναι τα: Conan the Barbarian (1982), Coming to America (1988), The Hunt for Red October (1990), The Sandlot (1990), Patriot Games (1992) και Sneakers (1992).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου