Υλικά
- 1 1/4 φλιτζανιού αλεύρι ολικής αλέσεως
- 1 1/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
- 1/2 φλιτζάνι φυσικό βούτυρο αμυγδάλου
- 1/2 φλιτζάνι γλυκό ροδάκινο
- 2 μεγάλα αυγά
- 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, χωρισμένες
- 1/4 φλιτζάνι γάλα
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα φρέσκα ή κατεψυγμένα ροδάκινα
Οδηγίες
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190°C. Καλύψτε ένα ταψί για 12 muffins με χάρτινα κυπελάκια ή λαδώστε το.
- Ανακατέψτε το αλεύρι ολικής αλέσεως, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ, την μαγειρική σόδα και το αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ.
- Ανακατέψτε το γιαούρτι, το βούτυρο αμυγδάλου, το γλυκό ροδάκινο, τα αυγά, 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, το γάλα, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού και την βανίλια σε ένα μεσαίο μπολ.
- Προσθέστε το μείγμα αλεύρου στο μείγμα υγρών. Ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Με μια σπάτουλα, ανακατέψτε απαλά τα ροδάκινα μέχρι να κατανεμηθούν ομοιόμορφα (το μείγμα θα είναι παχύ).
- Γεμίστε τα προετοιμασμένα κυπελάκια του ταψιού με το μείγμα (περίπου 1/2 φλιτζάνι το καθένα). Πασπαλίστε τα πάνω μέρη ομοιόμορφα με την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη.
- Ψήστε μέχρι να ροδίσουν και ένα ξύλινο καλαμάκι που τοποθετείται στο κέντρο ενός μουφίν να βγαίνει καθαρό, περίπου 25 λεπτά.
- Αφήστε τα να κρυώσουν στο ταψί για 5 λεπτά. Αφαιρέστε τα μάφιν και μεταφέρετέ τα σε μια μεταλλική σχάρα.
- Σερβίρετε τα μάφιν ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου