Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 06, 2024

Ισραήλ: Ένας νεκρός και 10 τραυματίες στην επίθεση σε σταθμό λεωφορείων – Σκληρές εικόνες

Ένας νεκρός και 10 τραυματίες είναι ο απολογισμός της επίθεσης στον

κεντρικό σταθμό λεωφορείων της Μπερσεμπά, σήμερα στο Ισραήλ.  Η γυναίκα που είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά την επίθεση, πέκυψε στα τραύματά της, σύμφωνα με τις πρώτες βοήθειες, μεταδίδουν oι Times of Israel.


Η αστυνομία ερευνά αν η επίθεση περιελάμβανε τόσο μαχαιρώματα όσο και πυροβολισμούς από τον τρομοκράτη, σύμφωνα με τους Times of Israel.

Η επίθεση έγινε σήμερα το μεσημέρι. Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, ο τρομοκράτης φέρεται να είναι Ισραηλινός πολίτης με καταγωγή από τους Βεδουίνους. Η αστυνομία κάνει λόγο για τρομοκρατική επίθεση.


 Νεότερος απολογισμός από την υπηρεσία ασθενοφόρων Magen David Adom αναφέρει ότι οι γιατροί της περιέθαλψαν συνολικά 11 άτομα που τραυματίστηκαν κατά την τρομοκρατική επίθεση με πυροβολισμούς στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων της Beersheba, συμπεριλαμβανομένης μιας 25χρονης γυναίκας που υπέκυψε στα τραύματά της. Τα θύματα που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Soroka περιλαμβάνουν μια γυναίκα ηλικίας 20 ετών σε μέτρια προς σοβαρή κατάσταση και τέσσερις άνδρες ηλικίας 20 ετών σε μέτρια κατάσταση, οι οποίοι υπέστησαν τραύματα από πυροβολισμούς, σύμφωνα με την MDA. Άλλοι πέντε αναφέρονται σε καλή κατάσταση αφού χτυπήθηκαν από θραύσματα γυαλιού ή αμβλύ τραύμα. Επιπλέον 3  επιπλέον άτομα νοσηλεύονται για οξύ άγχος, προσθέτει το MDA.

“Προσφέραμε την αρχική περίθαλψη στον τόπο του συμβάντος σε μια νεαρή γυναίκα που τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε αργότερα στο νοσοκομείο”, ενημέρωσε η United Hatzalah. “Περιθάλψαμε μια άλλη γυναίκα που βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση και τέσσερα άτομα που τραυματίστηκαν μέτρια και ελαφρά έως μέτρια. Επιπλέον, βοηθήσαμε στη σκηνή αρκετούς ανθρώπους που υπέφεραν από συναισθηματικό σοκ λόγω της φύσης του περιστατικού”, ανέφερε η πρώτη ανακοίνωση της United Hatzalah.

Επί τόπου έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

 

 

Ο άνθρωπος που έκανε την επίθεση στη Μπερσεμπά ονομάζεται Ahmad al-Uqbi, 29 ετών, και είναι από ένα χωριουδάκι Βεδουίνων κοντά στην πόλη Lakiya, σύμφωνα με τις ισραηλινές αμυντικές αρχές. Ο al-Uqbi είναι κάτοχος της ισραηλινής υπηκοότητας και έχει ποινικό μητρώο, λένε οι αρχές.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες αναφορές εβραϊκών μέσων ενημέρωσης, είχε συγγένεια με τον Muhanad Alukabi, ο οποίος πραγματοποίησε επίθεση με πυροβολισμούς στον ίδιο σταθμό λεωφορείων της Beersheba τον Οκτώβριο του 2015. Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε σε εκείνη την επίθεση, ενώ ένας υπήκοος της Ερυθραίας που θεωρήθηκε λανθασμένα ως δράστης πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε επίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου