Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 14, 2024

ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ δεσμεύεται να προσλάβει 10.000 συνοριοφύλακες εφόσον εκλεγεί πρόεδρος

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Κυριακή ότι, εφόσον εκλεγεί ξανά

πρόεδρος των ΗΠΑ, θα προχωρήσει στην πρόσληψη 10.000 επιπλέον συνοριοφυλάκων, κλιμακώνοντας παράλληλα την κριτική του προς την Κάμαλα Χάρις για τη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος. Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στην Αριζόνα, ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος ανέφερε επίσης πως σκοπεύει να ζητήσει από το Κογκρέσο την αύξηση των αποδοχών των συνοριοφυλάκων κατά 10%.


Περιτριγυρισμένος από μέλη των συνδικάτων της Συνοριοφυλακής, που τον στηρίζουν ενόψει των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου, ο Τραμπ διαβεβαίωσε ότι θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ενίσχυση και διατήρηση των δυνάμεων που απαιτούνται για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων.

Το μεταναστευτικό παραμένει ένα από τα πιο καίρια ζητήματα της προεκλογικής περιόδου, με δημοσκοπήσεις να δείχνουν πως ο Τραμπ θεωρείται από τους περισσότερους ψηφοφόρους ως ο πιο κατάλληλος για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Νωρίτερα φέτος, ο Τραμπ αντιτάχθηκε σε ένα δικομματικό νομοσχέδιο για την ενίσχυση της ασφάλειας στα σύνορα, το οποίο περιλάμβανε χρηματοδότηση για την πρόσληψη 1.500 συνοριοφυλάκων και τελωνειακών υπαλλήλων, καθώς και 1.600 επιπλέον θέσεων για προσωπικό που ασχολείται με αιτήσεις ασύλου.


Σήμερα, οι ΗΠΑ διαθέτουν μόλις 20.000 συνοριοφύλακες, αριθμός που ο Τραμπ θεωρεί ανεπαρκή για την αντιμετώπιση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών.


Από την πλευρά της, η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις και ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επέκριναν τον Τραμπ για την άρνησή του να στηρίξει το νομοσχέδιο, κατηγορώντας τον ότι το σαμποτάρισε για πολιτικά οφέλη.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, περίπου 7 εκατομμύρια παράτυποι μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού κατά τη διάρκεια της προεδρικής θητείας του Μπάιντεν.


Η Κάμαλα Χάρις υποστηρίζει ότι το πρόγραμμά της περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις για τη βελτίωση της διαχείρισης της μετανάστευσης, κατηγορώντας τον Τραμπ ότι καλλιεργεί φόβο και διχασμό με τις ακραίες θέσεις του. Εξέφρασε επίσης τη δέσμευσή της να εφαρμόσει αυστηρότερα κριτήρια για τη χορήγηση ασύλου και να δώσει προτεραιότητα στην αντιμετώπιση της διακίνησης φαιντανύλης, ενός επικίνδυνου συνθετικού οπιοειδούς που ευθύνεται για χιλιάδες θανάτους στις ΗΠΑ.


Την Παρασκευή, ο Τραμπ πρότεινε την επιβολή της θανατικής ποινής σε κάθε παράτυπο μετανάστη που θανατώνει Αμερικανό πολίτη. Παράλληλα, έχει εντείνει τη ρητορική του κατά της μετανάστευσης, χαρακτηρίζοντας τους μετανάστες που διαπράττουν εγκλήματα στις ΗΠΑ ως «τέρατα» και «ψυχρούς δολοφόνους».


Ωστόσο, έρευνες δείχνουν ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που να υποστηρίζουν ότι οι παράτυποι μετανάστες διαπράττουν εγκλήματα σε υψηλότερο ποσοστό από τον γενικό πληθυσμό των ΗΠΑ, με τους επικριτές του Τραμπ να τον κατηγορούν ότι υποδαυλίζει την ξενοφοβία.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου