Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 13, 2024

Λίβανος: Τουλάχιστον 15 νεκροί από ισραηλινές επιδρομές σε τρία χωριά κοντά στη Βηρυτό, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα από ισραηλινές

αεροπορικές επιθέσεις σε τρία χωριά στον βορρά και νότο του Λιβάνου, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που έδωσε το Υπουργείο Υγείας της χώρας. Οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν κοντά σε περιοχές που ελέγχει η Χεζμπολάχ, προκαλώντας σοβαρές απώλειες.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο ισραηλινός βομβαρδισμός στο Μααϊσρα, ένα ορεινό χωριό με κυρίως χριστιανικό πληθυσμό, βόρεια της Βηρυτού, προκάλεσε τον θάνατο εννέα ατόμων και τον τραυματισμό ακόμη 15.

 Σε άλλη αεροπορική επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 18 τραυματίστηκαν στο χωριό Μπάρζα, το οποίο κατοικείται κυρίως από Σουνίτες και βρίσκεται στην περιοχή Σούφ, νότια της λιβανικής πρωτεύουσας.

Τέλος, ισραηλινή επίθεση στο Ντέιρ Μπίλα, ένα χωριό κοντά στη βόρεια ακτή του Λιβάνου, περίπου 15 χλμ από το Μπατρούν, άφησε πίσω της δύο νεκρούς και τέσσερις τραυματίες, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου