Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 13, 2024

Ιράν: Απαγορεύονται οι βομβητές και οι φορητοί ασύρματοι σε πτήσεις

Το Ιράν αποφάσισε να απαγορεύσει τη μεταφορά βομβητών και φορητών

ασυρμάτων σε όλες τις αεροπορικές πτήσεις, ως απάντηση στις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις του περασμένου μήνα, όπου τέτοιου είδους συσκευές χρησιμοποιήθηκαν για συντονισμένες εκρήξεις σε Λίβανο και Συρία.


Η νέα οδηγία αφορά τόσο τους επιβάτες όσο και τις αποσκευές, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της ιρανικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας το Σάββατο στο πρακτορείο ISNA. Οι επιβάτες επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους κινητά τηλέφωνα κατά την επιβίβαση, αλλά όλες οι άλλες συσκευές επικοινωνίας απαγορεύονται αυστηρά.

Τον Σεπτέμβριο, χιλιάδες βομβητές και ασύρματοι που ανήκαν σε μαχητές της φιλοϊρανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ εξερράγησαν, προκαλώντας σοβαρές απώλειες. Σύμφωνα με τη Χεζμπολάχ και το Ιράν, οι επιθέσεις οφείλονται σε ενέργειες του Ισραήλ, με τον τραγικό απολογισμό να φτάνει τους 39 νεκρούς και περίπου 3.000 τραυματίες, πολλοί εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν μέλη της Χεζμπολάχ.

Το Ιράν διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο ως κύριος σύμμαχος της Χεζμπολάχ στον μακροχρόνιο αγώνα της εναντίον του Ισραήλ.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου