Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 13, 2024

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Μισή ώρα παράταση, στις 19:30 κλείνουν οι κάλπες – Πάνω από 180.000 έχουν ψηφίσει μέχρι τις 17.30 – LIVE οι εξελίξεις

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο β’ γύρος των εσωκομματικών εκλογών του

ΠΑΣΟΚ. Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και θα παραμείνουν προσβάσιμες μέχρι τις 7.30 το βράδυ της Κυριακής. Οι ψηφοφόροι που συμμετείχαν στον πρώτο γύρο καλούνται να επιλέξουν τον ηγέτη που θα καθοδηγήσει το κόμμα στα επόμενα κρίσιμα χρόνια.


Η αναμέτρηση θεωρείται καθοριστική για την πορεία του ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχει τώρα την ευκαιρία να επανακτήσει την πολιτική του ισχύ και να αναδειχθεί ξανά ως σημαντικός παράγοντας στη πολιτική σκηνή της χώρας.

Οι δύο διεκδικητές για την ηγεσία, Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας, προετοιμάζονται για τη μεγάλη αναμέτρηση, η οποία μπορεί να αλλάξει το μέλλον του κόμματος.

 

LIVE οι εξελίξεις

Στις 19:30 κλείνουν οι κάλπες

Σύμφωνα με απόφαση της ΕΔΕΚΑΠ θα δοθεί μισή ώρα παράταση στην ψηφοφορία και οι κάλπες θα κλείσουν στις 19:30.

Συνεχίζεται η προσέλευση στις κάλπες – Πάνω από 180.000 έχουν ψηφίσει μέχρι τώρα

Συνεχίζεται η προσέλευση μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ στις κάλπες για να ψηφίσουν για πρόεδρο του κόμματος. Η διαδικασία για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών είναι σε εξέλιξη από τις 7:00 το πρωί της Κυριακής (13/10).

Έως τις 17.30 έχουν ψηφίσει 181.657 φίλοι και μέλη, όπως ανακοίνωσε η ΕΔΕΚΑΠ (Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης).

Η συμμετοχή είναι μειωμένη κατά 20%, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που φτάνουν από τη Χαριλάου Τρικούπη. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ως όριο τις 220.000 συμμετοχές, καθώς αναμένεται αποχή της τάξεως του 30%.

Παύλος Γερουλάνος: Αύριο ξεκινά καινούργια μέρα για το ΠΑΣΟΚ όποιος και να κερδίσει

«Σήμερα ολοκληρώνεται ομαλά και συντεταγμένα μία εξαιρετικά σημαντική εσωκομματική διαδικασία» δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος στις εσωκομματικές εκλογές του πρώτου γύρου, για την ανάδειξη του νέου αρχηγού του κόμματος, την προηγούμενη Κυριακή ήρθε τρίτος, μεταξύ των έξι υποψηφίων.

Παράλληλα, ο κ. Γερουλάνος κάλεσε «όλους τους φίλους και τα μέλη να ψηφίσουν για να ολοκληρωθεί η διαδικασία το αποτέλεσμα της οποίας θα είναι απόλυτα σεβαστό».

«Δεν έχουμε όμως χρόνο από την επομένη μέρα. Αύριο όποιος και να κερδίσει ξεκινά καινούργια μέρα. Πρέπει να ξεκινήσουμε τη δουλειά της Αντιπολίτευσης προς τη ΝΔ και συντεταγμένη πορεία για να νικήσουμε στις επόμενες εθνικές εκλογές», συμπλήρωσε ο κ. Γερουλάνος.

Γιαννακοπούλου: Το ΠΑΣΟΚ βγαίνει ενωμένο και δυνατό για να ανταποκριθεί στο κάλεσμα και την απαίτηση της κοινωνίας

«Το ΠΑΣΟΚ βγαίνει από αυτήν τη διαδικασία και δυναμωμένο και ενωμένο, προκειμένου να ανταποκριθεί στο κάλεσμα και την απαίτηση της κοινωνίας», δήλωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία στις εσωκομματικές εκλογές για τον νέο πρόεδρο του κόμματος στον α’ γύρο ήταν έκτη στη σειρά.

«Καλώ του ς ψηφοφόρους να προσέλθουν μαζικά στην κάλπη και αυτής της Κυριακής, καθώς είναι πολύ σημαντικό το διακύβευμα αυτών των εκλογών. Το 50% των ψηφοφόρων είχε μία άλλη επιλογή την προηγούμενη Κυριακή και ενδεχομένως όλοι αυτοί οι άνθρωποι να είναι απογοητευμένοι, όμως είναι σημαντική η συμμετοχή, όποια και αν είναι η επιλογή», συμπλήρωσε η κ. Γιαννακοπούλου,

Εικόνες από τον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ

Εκλογές ΠΑΣΟΚΕκλογές ΠΑΣΟΚΕκλογές ΠΑΣΟΚΕκλογές ΠΑΣΟΚΕκλογές ΠΑΣΟΚΕκλογές ΠΑΣΟΚΕκλογές ΠΑΣΟΚΕκλογές ΠΑΣΟΚ

Εκλογές ΠΑΣΟΚ

Εκλογές ΠΑΣΟΚ

Νάντια Γιαννακοπούλου: «Όλοι στις κάλπες σήμερα»

 

Η ανάρτηση της Άννας Διαμαντοπούλου

 

Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ ενωμένο, σοβαρό, υπεύθυνο, πρέπει να διατυπώνει προοδευτική εφαρμόσιμη πρόταση

“Το ΠΑΣΟΚ μέσα από την μεγάλη του διαδρομή, με τα θετικά της και τα αρνητικά της, έχει μάθει καλά ότι τα κόμματα υπάρχουν για να εκφράζουν την κοινωνία, να υπηρετούν τη δημοκρατία και φυσικά, να προστατεύουν το εθνικό συμφέρον. Το συμφέρον της πατρίδας”, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, βγαίνοντας από το εκλογικό κέντρο όπου ψήφισε για την εκλογή του νέου προέδρου του κόμματος.

“Το ΠΑΣΟΚ ενωμένο, σοβαρό, υπεύθυνο, πρωτότυπο, αλλά συγκεκριμένο και ρεαλιστικό, πρέπει να διατυπώνει πάντα μια προοδευτική πρόταση, εφαρμόσιμη. Γιατί σε έναν ανασφαλή κόσμο και με μια ανασφαλή και κουρασμένη κοινωνία, χρειαζόμαστε ένα εσωτερικό κοινωνικό συμβόλαιο, ένα κράτος που να λειτουργεί αποτελεσματικά, και βεβαίως μια θέση στον κόσμο και στην Ευρώπη, η οποία να μας διασφαλίζει, όταν γύρω μας όλα είναι υπό αίρεση”, συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου