Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 28, 2024

28η Οκτωβρίου: Εορτασμός του «ΟΧΙ» στο γενικό προξενείο Ελλάδας στη Ν. Υόρκη

Με τη σφραγίδα των μαθητών των ελληνοαμερικανικών σχολείων πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη γιορτή του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη για την επέτειο του «ΟΧΙ».
 Συγκεκριμένα, η γενική πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Ιφιγένεια Καναρά, υποδέχθηκε μαθητικές αντιπροσωπείες από τρία σημαντικά σχολεία της Ομογένειας, όπως είναι αυτά της κοινότητας Ζωοδόχου Πηγής στο Μπρονξ, του «Δημήτριος και Γεωργία Καλοειδή» της κοινότητας του Τιμίου Σταυρού στο Μπρούκλιν και του Αγίου Δημητρίου Αστόριας. Στο πλευρό της γενικής προξένου βρισκόταν η αναπληρώτρια Συντονίστρια Εκπαίδευσης, Δρ Δήμητρα Πατρωνίδου, αλλά και ο Επίσκοπος Διοκλείας κ. Νεκτάριος, ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον Εθνικό Υμνο, τον οποίο έψαλε η 3η τάξη του Σχολείου του Τιμίου Σταυρού, και ακολούθησε, αντί ομιλίας, η προβολή ενός εκπαιδευτικού βίντεο γύρω από τα ιστορικά γεγονότα της 28η Οκτωβρίου 1940. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με αφηγήσεις, απαγγελίες και σκετς των παιδιών των σχολείων της Ζωοδόχου Πηγής και του Τιμίου Σταυρού, τα οποία κινήθηκαν στο πνεύμα της επετείου, υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτικών.

Το σύντομο πρόγραμμα έκλεισε με χορούς χαρακτηριστικούς των γεωγραφικών περιφερειών της Ελλάδας από τα χορευτικά τμήματα της 7ης και 12ης τάξης του σχολείου του Αγίου Δημητρίου και επισφραγίστηκε με μια σύντομη συζήτηση με τα παιδιά ανά ομάδες, έναν ουσιαστικό αναστοχασμό για το νόημα της Επετείου του «ΟΧΙ» και της αντίστασης. Παιδιά, συνοδοί και προσκεκλημένοι, στους οποίους προσφέρθηκε μπουφέ, αποχαιρετίστηκαν εγκάρδια ανταλλάσσοντας «Χρόνια Πολλά» και αμοιβαίες ευχαριστίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου