Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 22, 2024

Διατροφή κατά της γήρανσης για γυναίκες μετά τα 40: «Το μυστικό της νεότητας υπάρχει στην κουζίνα σας», αποκαλύπτει ειδικός

Μια αποτελεσματική ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας είναι

απαραίτητη εάν θέλετε να δείχνετε νεότεροι από την ηλικία σας. Παράλληλα, όμως, τα οφέλη μιας υγιεινής διατροφής δεν μπορούν να παραβλεφθούν. Μία ειδικός σε θέματα διατροφής και φυσικής κατάστασης και δημιουργός περιεχομένου στα social media για τον τρόπο ζωής των γυναικών άνω των 40 ετών, μίλησε για τις αντιγηραντικές τροφές που μπορούν να εγγυηθούν μια νεανική επιδερμίδα.


Η διατροφολόγος JJ Virgin δήλωσε στο YouTube: «Το μυστικό για να παραμείνετε νέοι μπορείτε να το βρείτε στην κουζίνα σας. Αυτές είναι οι εννέα τροφές κατά της γήρανσης που πρέπει να τρώτε καθημερινά για να υποστηρίξετε την υγεία της επιδερμίδας σας και να διατηρήσετε μία νεανική λάμψη».

Σημαντικά τα ωμέγα-3 στη διατροφή για τις γυναίκες μετά τα 40

Η ειδικός συνέστησε στους λάτρεις της υγιούς επιδερμίδας να αυξήσουν την κατανάλωση ψαριών. «Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και τα υγιεινά λιπαρά είναι σημαντικά για λαμπερό δέρμα. Τα καλά λιπαρά θα υποστηρίξουν τις υγιείς κυτταρικές μεμβράνες, θα αποτρέψουν την ξηρότητα του δέρματος, θα θρέψουν την επιδερμίδα σας και πολλά άλλα».


Η γκουρού της διατροφής αναφέρθηκε σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Frontiers of Immunology που διαπίστωσε ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση παθήσεων που σχετίζονται με τη φλεγμονή, όπως η ψωρίαση.


Αναφέρθηκε επίσης σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Cutaneous Medicine and Surgery, η οποία διαπίστωσε ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα έχουν οφέλη για την τόνωση του δέρματος.

Πράγματι, ένα απόσπασμα ανέφερε: «Δεδομένου του υψηλού προφίλ ασφάλειας, του χαμηλού κόστους και της ευκολίας στη λήψη συμπληρωμάτων, [το συμπλήρωμα με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα] είναι ένα συμπλήρωμα που μπορεί να ωφελήσει ασθενείς που επιθυμούν να βελτιώσουν τις φλεγμονώδεις δερματικές παθήσεις μέσω της διατροφής».

Μια τρίτη μελέτη διαπίστωσε ότι τα υψηλότερα επίπεδα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων μειώνουν τη φλεγμονή, μειώνουν τα επίπεδα κορτιζόλης και υποστηρίζουν μακρύτερα τελομερή. «Όλα αυτά επιβραδύνουν τη γήρανση». Η JJ εξήγησε ότι τα τελομερή βρίσκονται στο τέλος των χρωμοσωμάτων για να τα «καλύπτουν και να τα προστατεύουν». Τα τελομερή τείνουν να μικραίνουν καθώς μεγαλώνουμε, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει τη διαδικασία γήρανσης.

Κορυφαίες αντιγηραντικές τροφές

  • Πρωτεΐνες
  • Ψάρι
  • Ελαιόλαδο
  • Μύρτιλα
  • Μπρόκολο
  • Πράσινο τσάι
  • Κουρκουμάς
  • Καφές
  • Μαύρη σοκολάτα
  • Ζωμός οστών


Η ειδικός είπε: «Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι η προστασία και η διατήρηση των τελομερών είναι μια βασική στρατηγική αντιγήρανσης». Όσο για το αγαπημένο ψάρι της JJ, ο άγριος σολομός είναι το αγαπημένο της λόγω της ασταξανθίνης του (η κόκκινη χρωστική που του δίνει το μοναδικό του χρώμα).

Ασταξανθίνη: Το μυστικό για νεανική επιδερμίδα και υγιή μαλλιά

«Η ασταξανθίνη είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που καταπολεμά τη γήρανση, βελτιώνει την υφή και την εμφάνιση του δέρματος σας και συνδέεται με υψηλότερη παραγωγή αντιοξειδωτικών», δήλωσε. «Επιπλέον, προωθεί υγιείς φλεγμονώδεις αποκρίσεις που μπορούν να υποστηρίξουν την υγεία του δέρματος – οπότε καταναλώστε καθαρά, άγρια ​​ψάρια και ειδικά σολομό για την ασταξανθίνη».

Για όσους δεν καταναλώνουν αρκετό ψάρι, η ειδικός συνέστησε να προμηθευτούν συμπληρώματα ιχθυελαίων. «Εάν καταναλώνετε πέντε ή περισσότερες μερίδες καθαρού, άγριου ψαριού την εβδομάδα, πιθανώς δεν θα χρειαστεί να πάρετε συμπληρώματα. Αλλά διαπιστώνω ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν το κάνουμε».

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο οι γυναίκες μπορούν να φαίνονται νεότερες είναι να τρώνε έτσι ώστε να αποκτήσουν πιο υγιή μαλλιά.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου