Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 17, 2024

Ατύχημα σε παιδική χαρά στην Αλεξανδρούπολη – «Η μητέρα ήταν μαζί με τα 4 παιδιά της – Η πόρτα είχε μπαλώματα»

 

Σοβαρό ατύχημα με θύμα ένα παιδί 1,5 ετών, σημειώθηκε την Τετάρτη

(16/10), σε παιδική χαρά του οικισμού Νέας Χιλής, έξω από την Αλεξανδρούπολη.


Του Αργύρη Ηλιάδη

Το παιδάκι, κατά πληροφορίες του enikos.gr, τραυματίστηκε όταν η πόρτα της παιδικής χαράς αποκολλήθηκε με αποτέλεσμα να το καταπλακώσει και να διακομιστεί άμεσα στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Συγκεκριμένα, η μητέρα επισκέφτηκε την παιδική χαρά με τα 4 ανήλικα τέκνα της για να παίξουν. Κατά την είσοδό τους, όταν το παιδάκι 1,5 ετών επιχείρησε να περάσει τη είσοδο, η μεγάλη σιδερένια πόρτα αποκολλήθηκε και έπεσε πάνω του.

Όπως μετέφερε , ο συνήγορος υπεράσπισης της οικογένειας του θύματος, Πάρης Παπαδάκης«η πόρτα είχε μπαλώματα και οι μεντεσέδες ήταν σκουριασμένοι». 

«Άμεσα στο σημείο έσπευσε το ΕΚΑΒ, αλλά και δυνάμεις της Αστυνομίας. Το βαριά τραυματισμένο παιδάκι διακομίστηκε αμέσως στο Νοσοκομείο, ενώ οι γονείς κατέθεσαν μήνυση. Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες στους υπαίτιους γι αυτήν την κατάσταση. Βέβαια, από τον Δήμο δεν μας δόθηκε ακόμα καμία απάντηση ή εξήγηση, παρά μόνο σφράγισαν την παιδική χαρά όπως όφειλαν», πρόσθεσε ο κ. Παπαδάκης.

Το παιδάκι παραμένει σε νοσηλεία, αφού φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, έχοντας όμως ξεπεράσει τον κίνδυνο, ενώ, κατά πληροφορίες, αναμένεται να λάβει εξιτήριο σε δύο μέρες.

Σημειώνεται πως, το enikos.gr επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο Καθημερινότητας, Τεχνικής Υπηρεσίας & Πολεοδομίας, Ιωάννη Ναϊτίδη, ο οποίος δεν θέλησε να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις.

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, εξέδωσε ανακοίνωση ο δήμος Αλεξανδρούπολης, στην οποία επισημαίνεται πως η συγκεκριμένη παιδική χαρά είχε ελεγχθεί την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, «δηλαδή τουλάχιστον 10 ημέρες πριν το περιστατικό. Από τον μετέπειτα του περιστατικού έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι η φθορά στην πόρτα της εισόδου δεν οφείλεται σε φυσικά αίτια, αλλά σε βανδαλισμούς».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης τονίζεται ότι: «Ελέγχοντας το αρχείο της Γραμμής Δημότη, δεν υπάρχουν καταγεγραμμένα αιτήματα ή παράπονα για την εν λόγω παιδική χαρά. Ειδικότερα, είναι καταγεγραμμένα από την έναρξη λειτουργίας της ειδικής αυτής τηλεφωνικής γραμμής (από 27.06.2022 μέχρι και σήμερα) 63 αιτήματα για όλες τις παιδικές χαρές, και κανένα αίτημα που καταγράφηκε από τις 02.09.2024 μέχρι και σήμερα δεν αφορά τη συγκεκριμένη παιδική χαρά…».

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου