Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 02, 2024

ΗΠΑ: 5χρονο αγοράκι έπαθε καρδιακό σε τρενάκι της Disney World και οι γονείς του χρειάστηκε να περιμένουν να λήξει η διαδρομή – «Δεν φορούν κάπα όλοι οι ήρωες»

Μια μητέρα από τη Φλόριντα, η Κριστίν Ταγκλ, μοιράστηκε τη συγκλονιστική εμπειρία της που δεν

ξεχάσει ποτέ, καθώς αναγκάστηκε να ολοκληρώσει μια βόλτα σε rollercoaster τρενάκι με τον πεντάχρονο γιο της λιπόθυμο, κατά τη διάρκεια μιας οικογενειακής εκδρομής στη Disney World του Ορλάντο στις ΗΠΑ.


Το περιστατικό συνέβη στις 21 Σεπτεμβρίου όταν η οικογένεια Ταγκλ επιβιβάστηκε στην «αγαπημένη» της θεματική διαδρομή, το Guardians of the Galaxy. Περίπου 20 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη, ο μικρός Ερνέστο, μόλις 5 ετών, έχασε τις αισθήσεις του, με τη μητέρα του να προσπαθεί απεγνωσμένα να τον ξυπνήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της βόλτας, χωρίς ωστόσο κάποιο αποτέλεσμα.

 «Φώναζα, τον χτυπούσα και έλεγα ότι κάτι δεν πάει καλά», δήλωσε η μητέρα του αγοριού στο Fox 35. Η Κριστίν καθόταν μια σειρά πίσω από τον γιο της όταν εκείνος λιποθύμησε. Μόλις συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί, ξεκίνησε να ψάχνει τον σφυγμό του κατά τη διάρκεια της εφιαλτικής διαδρομής που έμοιαζε ατελείωτη.

Όταν το τρενάκι τελικά σταμάτησε, η μητέρα του Ερνέστο, πανικόβλητη, άρχισε να φωνάζει για βοήθεια. Οι εργαζόμενοι του πάρκου αντέδρασαν αμέσως και χρησιμοποίησαν έναν αυτόματο απινιδωτή για να επαναφέρουν το 5χρονο αγοράκι.

Η γρήγορη αντίδραση των υπαλλήλων του πάρκου, ενός ζευγαριού που βρέθηκε εκεί και ήταν εκπαιδευμένοι σε πρώτες βοήθειες, καθώς και των διασωστών αργότερα, συνέβαλε καθοριστικά στη διάσωση του παιδιού. Όταν η Κριστίν έβγαλε τον Ερνέστο από το rollercoaster, τον ξάπλωσε σε έναν διάδρομο του πάρκου, όπου και ξεκίνησε η διαδικασία καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ/CPR), με τη βοήθεια του απινιδωτή.

Ο σύζυγός της, επίσης ονόματι Ερνέστο, εντόπισε ένα ζευγάρι (μια νοσηλεύτρια και έναν διασώστη), και αυτοί βοήθησαν το παιδί καθώς άρχισε να παθαίνει επιληπτικές κρίσεις. Οι διασώστες που έφτασαν στο σημείο συνέχισαν τις προσπάθειες να επαναφέρουν τον Ερνέστο και τελικά τον μετέφεραν με ελικόπτερο σε νοσοκομείο.

Μετά από μια σειρά εξετάσεων, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο Ερνέστο πάσχει από μια σπάνια γενετική καρδιακή πάθηση που ονομάζεται κατεχολαμινεργική πολύμορφη κοιλιακή ταχυκαρδία (CPVT), η οποία «ενεργοποιήθηκε» κατά τη διάρκεια της βόλτας στο πάρκο της Disney. Η πάθηση αυτή είναι μια σοβαρή καρδιακή αρρυθμία που μπορεί να προκαλέσει λιποθυμία ή ακόμα και θανατηφόρο ξαφνικό καρδιακό επεισόδιο υπό έντονη πίεση ή άγχος.

Σε φωτογραφίες που μοιράστηκε η οικογένεια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το αγοράκι εμφανίζεται αρχικά σε σοβαρή κατάσταση, ωστόσο, μετά από επείγουσα χειρουργική επέμβαση, η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε αξιοσημείωτη βελτίωση.

Ο πατέρας του ανέφερε με συγκίνηση ότι ο μικρός μαχητής όχι μόνο επέζησε χωρίς ενδείξεις εγκεφαλικής ή καρδιακής βλάβης, αλλά επέστρεψε στο σπίτι γεμάτος ενέργεια.

Μετά την τραυματική εμπειρία, οι γονείς του Ερνέστο απηύθυναν ένα μήνυμα ευγνωμοσύνης προς όλους όσοι συνέβαλαν στη διάσωση του γιου τους, αλλά και μια έκκληση προς όλους τους γονείς να λάβουν εκπαίδευση στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ). Η Κριστίν υπογράμμισε πόσο κρίσιμη ήταν η άμεση δράση του πάρκου της Disney World, όπου υπήρχαν απινιδωτές διαθέσιμοι σε όλο το χώρο, και τόνισε τη σημασία της γνώσης των πρώτων βοηθειών.

«Ο γιος μου ζει γιατί ήμασταν στη Disney, όπου υπάρχει ένας απινιδωτής παντού. Ο γιος μου ζει γιατί βρέθηκε εκεί αυτό το ζευγάρι. Ο γιος μου ζει γιατί είχα εκπαιδευτεί στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση. Γονείς, παρακαλώ, μάθετε ΚΑΡΠΑ αν δεν το έχετε κάνει ήδη», δήλωσε.

Ο πατέρας του, σε μια ανάρτηση στο Instagram, έγραψε: «Δεν φορούν όλοι οι ήρωες κάπες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου