Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 27, 2024

Τα 6 επώδυνα σημάδια που μαρτυρούν ότι κάποιος υποφέρει από το σύνδρομο συζυγικής εγκατάλειψης

Φανταστείτε αν, μια μέρα, ο σύζυγός σας δεν εμφανιστεί στο σπίτι. Χωρίς να έχετε τσακωθεί, χωρίς να έχει δώσει σημάδια.


Μετά από αμέτρητες αναπάντητες και αγχωμένες κλήσεις σε όλους τους γνωστούς, ακόμη και  την αστυνομία και τα μέλη της οικογένειας, ανακαλύπτεις την αλήθεια: σε έχει χωρίσει και σε έχει αντικαταστήσει.
 Το Σύνδρομο Συζυγικής Εγκατάλειψης συμβαίνει όταν ένας σύζυγος εγκαταλείπει τον φαινομενικά ευτυχισμένο γάμο του, χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση ή ένδειξη ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Τις περισσότερες φορές, ο άνθρωπος που εγκαταλείπει τη γυναίκα και τα παιδιά του είναι σε σχέση για πολύ καιρό και έχει επίσης σχέση με μια άλλη γυναίκα.

Η Vicky Stark, που επινόησε τον όρο, αναφέρεται σε άλλους συνηθισμένους παράγοντες, που σχετίζονται με αυτήν την «ξαφνική κατάρρευση» ενός γάμου.


Τα 6 επώδυνα σημάδια που μαρτυρούν ότι κάποιος υποφέρει από το σύνδρομο συζυγικής εγκατάλειψης

  • Αδυνατεί να το πιστέψει
  • Μαθαίνει τα νέα ξαφνικά
  • Δεν υπάρχει κάποια λογική εξήγηση για την εγκατάλειψη
  • Ο σύζυγος που φεύγει γίνεται συνήθως πολύ ψυχρός και εκδικητικός μαζί του
  • Ο σύζυγος που φεύγει είναι αμετάπειστος
  • Κάποιος φεύγει χωρίς καθόλου τύψεις

Αδυνατεί να το πιστέψει

Μπορεί να ήταν ένας καλός σύντροφος, να μην είχε δώσει σημάδια ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά στον γάμο του. Οι γυναίκες που έρχονται αντιμέτωπες με την ξαφνική εγκατάλειψη, αδυνατούν να πιστέψουν ότι, ο σύζυγός τους, τις εγκαταλείπει.

Γιατί όμως οι άνδρες φεύγουν ξαφνικά από τον γάμο τους; Σύμφωνα με σχετική μελέτη του 2011, ένα ποσοστό 39% των ανδρών, ανέφεραν ότι η συναισθηματική απόσταση στο ζευγάρι, αποτελεί την αιτία της εγκατάλειψης.

Τα νέα γίνονται γνωστά ξαφνικά 

Στο Σύνδρομο της Συζυγικής Εγκατάλειψης, τα νέα έρχονται σαν κεραυνός εν αιθρία: Μπορεί την ώρα του φαγητού, ο σύζυγος να πει ξαφνικά: «Θέλω διαζύγιο».

Δεν υπάρχει κάποια λογική εξήγηση για την εγκατάλειψη

Όταν τους ρωτούν για ποιον λόγο φεύγουν, οι άνδρες που εγκαταλείπουν τη γυναίκα τους, δεν έχουν να δώσουν κάποια λογική ή συνεκτική εξήγηση. Μπορεί, στην καλύτερη περίπτωση να βρουν κάποια αστεία δικαιολογία σχετική με τη δουλειά ή κάτι το ίδιο επιφανειακό.

Ο σύζυγος που φεύγει γίνεται συνήθως πολύ ψυχρός και εκδικητικός

Οι άνθρωποι που βιώνουν το Σύνδρομο της Συζυγικής Εγκατάλειψης, βλέπουν τον άλλοτε τρυφερό τους σύντροφο να μετατρέπεται σε ένα άκαρδο τέρας.

Σε πολλές περιπτώσεις, ο άνδρας που εγκαταλείπει το σπίτι του δεν πρόκειται να βοηθήσει την γυναίκα ούτε οικονομικά, ούτε συναισθηματικά, ενώ μαζί της θα εγκαταλείψει και τα παιδιά.

Όχι μόνο δεν δείχνουν μεταμέλεια, αλλά συνήθως φέρονται στον εγκαταλειφθέντα σύντροφο σαν ξένο. Δυστυχώς, αυτό μαρτυρούν τα στατιστικά δεδομένα που λένε ότι το 29% των μητέρων που έχουν την επιμέλεια του παιδιού τους, δεν έχει λάβει ποτέ την παραμικρή υποστήριξη για την ανατροφή του.

Ο σύζυγος που φεύγει είναι αμετάπειστος

Με άλλα λόγια, κανένα παρακάλι ή ικεσία δεν θα τους μεταπείσει για να μείνουν. Δεν πρόκειται να αλλάξουν γνώμη και σε πολλές περιπτώσεις, αυτός που φεύγει είναι πιθανό να απαξιώνει με συστηματικό τρόπο όλα όσα έζησε με την σύζυγό του.

Κάποιος φεύγει χωρίς καθόλου τύψεις

Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, συνήθως η εγκατάλειψη γίνεται χωρίς ίχνος μεταμέλειας, ενοχών ή ντροπής. Σε σπανιότερες περιπτώσεις, μπορεί να φύγει κακολογώντας την σύζυγο.

Το Σύνδρομο της Συζυγικής Εγκατάλειψης σηματοδοτεί το πέρασμα από την αίσθηση του τέλειου γάμου, στην πλήρη εγκατάλειψη.

Μπορεί να μην αναγνωρίζετε τον άνθρωπο που παντρευτήκατε. Ενδέχεται να σας αντιμετωπίζει σαν ένας άκαρδος ξένος. Αυτό προκαλεί σύγχυση, είναι τρομακτικό, ωστόσο παρατηρείται ότι συμβαίνει.

Ακόμη πιο τρομακτικό είναι το γεγονός ότι, συχνά δεν υπάρχει τρόπος να το αποτρέψει κανείς ή να ανακαλύψει τη διπλή ζωή του, προτού αποκαλυφθεί αναπάντεχα. Δεν είναι εύκολο, ούτε δυνατό τις περισσότερες φορές.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου