Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 07, 2024

Ρωσία: «Ο Θεός να σώζει τον Τσάρο» – Οι πρώτες ευχές στον πρόεδρο Πούτιν για τα 72α γενέθλιά του

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν γιορτάζει σήμερα τα 72α γενέθλιά του, και ένα από τα

πρώτα μηνύματα που έλαβε ήταν το «Ο Θεός να σώζει τον Τσάρο!». Το συγκεκριμένο μήνυμα προέρχεται από τον Αλεξάντερ Ντούγκιν, γνωστό υπερεθνικιστή και στενό σύμμαχο του Πούτιν, ο οποίος το κοινοποίησε μέσω Telegram λίγο μετά τα μεσάνυχτα.


Ο 62χρονος Ντούγκιν, ο οποίος στηρίζει εδώ και χρόνια την ιδέα μιας νέας μεγάλης ρωσικής αυτοκρατορίας που θα ενώσει ρωσόφωνους πληθυσμούς και εδάφη, όπως και την Ουκρανία όπου η Ρωσία διεξάγει πόλεμο, παραμένει στο προσκήνιο παρά τον τραγικό θάνατο της κόρης του σε τρομοκρατική επίθεση το 2022.

 Ο Πούτιν, ο οποίος έδωσε το πράσινο φως για την εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, επανεξελέγη θριαμβευτικά τον Μάρτιο, εξασφαλίζοντας ακόμα μία εξαετή θητεία στην προεδρία. Εάν ολοκληρώσει και αυτή τη θητεία, θα γίνει ο μακροβιότερος ηγέτης της Ρωσίας εδώ και δύο αιώνες, επιστρέφοντας ουσιαστικά τη χώρα στις εποχές των τσάρων.

Ο ίδιος παρουσιάζει τη σύγκρουση στην Ουκρανία ως μια μακροχρόνια μάχη μεταξύ της Ρωσίας και της «παρακμάζουσας» Δύσης, την οποία κατηγορεί ότι προσπάθησε να ταπεινώσει τη Μόσχα μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, επεμβαίνοντας στη σφαίρα επιρροής της.


Από την άλλη πλευρά, το Κίεβο και οι σύμμαχοί του στη Δύση καταδικάζουν τη ρωσική εισβολή, περιγράφοντάς την ως μια προσπάθεια ιμπεριαλιστικής επέκτασης. Ο πόλεμος έχει αφήσει πίσω του χιλιάδες νεκρούς αμάχους, κατεστραμμένες πόλεις και χωριά, και εκατομμύρια εκτοπισμένους ανθρώπους.


Σε ανάρτησή του, ο τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ, γνωστός για την αφοσίωσή του στον Πούτιν, χαρακτήρισε τα γενέθλια του Ρώσου προέδρου ως «σημαντική ημέρα για ολόκληρη την πατρίδα μας», αποκαλώντας τον εαυτό του «απλό στρατιώτη» του ηγέτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου