Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 10, 2024

Τα ζευγάρια που δείχνουν ευτυχισμένα, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι, συνήθως εμφανίζουν αυτές τις 7 συμπεριφορές

Είναι ένα παράδοξο που έχουμε δει όλοι: ζευγάρια που φαίνονται ευτυχισμένα και  ερωτευμένα στον κοινωνικό περίγυρο, αλλά πίσω από κλειστές πόρτες, ζουν μια πολύ διαφορετική, πιο τεταμένη ζωή.
Ενώ η εμφάνιση και η κοινωνική εικόνα,  είναι αρμονική,  η πραγματικότητα είναι πιο περίπλοκη.

Αυτά τα ζευγάρια μπορεί να φορούν ένα προσωπείο, συγκαλύπτοντας βαθύτερα θέματα που προτιμούν να κρατούν κρυφά.


 Αλλά πώς μπορούμε να καταλάβουμε πότε η ευτυχία είναι μόνο για το φαίνεσθαι;

Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε επτά βασικές συμπεριφορές που συχνά δείχνουν ότι,  όταν ζευγάρια που φαίνονται χαρούμενα δημόσια, στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου αγαπημένα.

Είναι καιρός να κοιτάξουμε πέρα από την επιφάνεια — τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται.

Τα ζευγάρια που δείχνουν ευτυχισμένα, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι, συνήθως εμφανίζουν αυτές τις 7 συμπεριφορές

  • Υπερβολική επίδειξη στοργής όταν είναι στον κόσμο
  • Απότομες αλλαγές συμπεριφοράς όταν μένουν οι δυο τους
  • Αποφεύγουν τις ουσιαστικές συζητήσεις
  • Έλλειψη αμοιβαίας υποστήριξης
  • Παραμέληση των αναγκών του συντρόφου
  • Αποφυγή επαφής με τα μάτια
  • Δεν περνούν μαζί ουσιαστικό χρόνο

Υπερβολική επίδειξη στοργής όταν είναι στον κόσμο

Δεν είναι λίγο περίεργο όταν ένα ζευγάρι δείχνει συνεχώς την αγάπη του σε δημόσιο χώρο;

Σίγουρα, οι αυθόρμητες, δημόσιες εκδηλώσεις αγάπης είναι φυσιολογικές και αρκετά χαριτωμένες.

Όταν υπάρχει υπερβολή, κινούνται υποψίες. Μοιάζει σαν να προσπαθούν πολύ σκληρά να αποδείξουν κάτι.

Η αλήθεια είναι ότι τα ζευγάρια που είναι πραγματικά χαρούμενα, δεν αισθάνονται την ανάγκη να διατυμπανίζουν συνεχώς την ευτυχία τους στον έξω κόσμο. Είναι ικανοποιημένοι από την αγάπη τους και δεν χρειάζεται να την επιδεικνύουν δημόσια.

Ωστόσο, τα ζευγάρια που είναι δυστυχισμένα πίσω από κλειστές πόρτες, το παρακάνουν με τη δημόσια επίδειξη αγάπης. Είναι σαν να χρησιμοποιούν αυτήν την υπέροχη πρόσοψη για να καλύψουν τα πραγματικά τους ζητήματα.

Οι άνθρωποι που είναι πραγματικά ευτυχισμένοι,  σπάνια αισθάνονται την ανάγκη να πείσουν τους άλλους για την ευτυχία τους. Έτσι, οι υπερβολικές δημόσιες εκδηλώσεις αγάπης θα μπορούσαν να είναι ένα σημάδι ότι δεν είναι όλα ρόδινα πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Αλλά μην βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα ακόμη. Έχουμε άλλες έξι συμπεριφορές να εξετάσουμε.

Απότομες αλλαγές συμπεριφοράς όταν μένουν οι δυο τους

Τα ζευγάρια που θέλουν να δείχνουν ευτυχισμένα στον κόσμο, κρύβοντας την πραγματικότητα της σχέσης τους, παρουσιάζουν έντονες διαφορές στη συμπεριφορά τους όταν είναι με κόσμο και όταν μένουν οι δυο τους.

Τεταμένες σιωπές, κρύα βλέμματα και ένας αδιόρατος αέρας εχθρότητας. Είναι σοκαριστικό να βλέπεις ένα φαινομενικά τέλειο ζευγάρι…να μην μιλιέται.

Αν υπάρχει μια έντονη αντίθεση μεταξύ της δημόσιας και της ιδιωτικής συμπεριφοράς ενός ζευγαριού, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι δυστυχίας στη σχέση.

Όταν είναι μόνοι, δεν νιώθουν την πίεση να δείχνουν το τέλειο ζευγάρι. Αν χαλαρώσουν, αναδύονται τα αληθινά τους συναισθήματα.

Αν παρατηρήσετε μια απότομη αλλαγή στη συμπεριφορά τους όταν δεν τους βλέπει κανείς, ίσως καταλάβετε ότι η σχέση τους δεν είναι τόσο ρόδινη.

Αποφεύγουν τις ουσιαστικές συζητήσεις

Τα ζευγάρια που επικοινωνούν αποτελεσματικά έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να διατηρήσουν μια υγιή σχέση. Συζητούν τα συναισθήματά τους, τα σχέδιά τους για το μέλλον, τους φόβους τους και τα όνειρά τους.

Ωστόσο, τα ζευγάρια που είναι δυστυχισμένα πίσω από κλειστές πόρτες συχνά αποφεύγουν βαθιές συζητήσεις.

Περιορίζονται σε ασφαλή και τετριμμένα θέματα,  επικεντρώνονται σε ζητήματα που μπορεί να προκαλέσουν συγκρούσεις ή να αποκαλύψουν τη δυστυχία τους.

Αυτή η αποφυγή μπορεί να επεκταθεί ακόμη και στη δημόσια ζωή τους, όπου οι συνομιλίες τους είναι ρηχές, επιφανειακές.

Αντίθετα, τα ζευγάρια που είναι πραγματικά χαρούμενα δεν φοβούνται να εμβαθύνουν, συζητούν ακόμη και ευαίσθητα θέματα.

Η σχέση τους είναι αρκετά ισχυρή για να αντέξει οποιεσδήποτε καταιγίδες μπορεί να έρθουν τον δρόμο τους.

Αν παρατηρήσετε ένα ζευγάρι να αποφεύγει σημαντικές συζητήσεις, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι δεν είναι τόσο ευτυχισμένο όσο θέλει να δείχνει.

Έλλειψη αμοιβαίας υποστήριξης

Η υποστήριξη είναι το θεμέλιο κάθε ρομαντικής σχέσης.

Σε μια υγιή σχέση, και οι δύο εταίροι υποστηρίζουν ο ένας τον άλλο στα δύσκολα. Χαίρονται με τις επιτυχίες του άλλου και, όταν αντιμετωπίζουν εμπόδια, συμπαραστέκονται στον σύντροφό τους.

Ωστόσο, τα ζευγάρια που είναι ευτυχισμένα για το φαίνεσθαι, δεν στηρίζουν ο ένας τον άλλον.

Όταν  ο ένας σύντροφος αντιμετωπίζει μια δυσκολία, ο άλλος συχνά απουσιάζει ή είναι αδιάφορος.

Αυτή η έλλειψη αμοιβαίας υποστήριξης μπορεί να διαπιστωθεί φανεί ακόμη και σε δημόσια περιβάλλοντα.

Για παράδειγμα, αν ο ένας συνεργάτης μοιράζεται ένα σημαντικό γεγονός ή επίτευγμα, ο άλλος μπορεί να δείξει αδιαφορία ή ακόμα και να το επισκιάσει με τη δική του ιστορία.

Είναι σαν να βρίσκονται σε ανταγωνισμό και όχι στην ίδια ομάδα.

Αν ένα ζευγάρι δεν αλληλό – υποστηρίζεται, αυτό μαρτυρά δυστυχία και μοναξιά στη σχέση.

Παραμέληση των αναγκών του συντρόφου

Μερικά ζευγάρια, δείχνουν μια εντελώς διαφορετική εικόνα για τη σχέση τους στον κόσμο, ενώ, πίσω από κλειστές πόρτες, βιώνουν μια διαφορετική πραγματικότητα.

Μπορεί έξω να χαμογελούν, να κρατιούνται από το χέρι, να δείχνουν ιδανικοί ο ένας για τον άλλον.

Όταν όμως γυρνούν στο σπίτι, ζουν ξεχωριστές ζωές.

Μπορεί ο κάθε σύντροφος ν’ αφοσιώνεται στη δουλειά του. Οι συνομιλίες τους περιορίζονται σε τυπικά, επιφανειακά θέματα.

Το χειρότερο είναι συναισθηματική παραμέληση. Τα ζευγάρια αυτά, μπορεί να είναι δύο ξένοι κάτω από την ίδια στέγη. Ίσως να μην ρωτούν καν ο ένας τον άλλον πώς πέρασε την ημέρα του ή πώς αισθάνεται.

Η αδιαφορία για τις ανάγκες του άλλου – συναισθηματικές ή σωματικές – μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό σημάδι θεμάτων που υποβόσκουν κάτω από την  επιφάνεια.

Αποφυγή επαφής με τα μάτια

Η επαφή με τα μάτια παίζει σημαντικό ρόλο στην ανθρώπινη επικοινωνία. Δείχνει διαφάνεια, ειλικρίνεια και ενδιαφέρον. Σε μια συντροφική σχέση, υποδηλώνει την αγάπη και την στοργή.

Αλλά τα ζευγάρια που είναι δυσαρεστημένα πίσω από κλειστές πόρτες, αποφεύγουν την επαφή με τα μάτια.

Μπορούν να κοιτάζουν το τηλέφωνό τους, να κοιτούν αφηρημένα γύρω τους, ή να βρουν συνεχώς άλλα πράγματα να ασχοληθούν. Αυτό συμβαίνει επειδή η επαφή με τα μάτια μαρτυρά ασφάλεια, οικειότητα και βαθιά εμπιστοσύνη. Αν ένα ζευγάρι δεν είναι δεμένο και αγαπημένο, δεν επιδιώκει την επαφή με τα μάτια.

Είναι σαν να προσπαθούν να κρύψουν τα πραγματικά τους συναισθήματα.

Αν παρατηρήσετε πως ένα ζευγάρι δεν κοιτάζεται στα μάτια, αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι υποκείμενων θεμάτων ή δυστυχίας.

Δεν περνούν μαζί ουσιαστικό χρόνο

Το πιο χαρακτηριστικό σημάδι από όλα είναι όταν ένα ζευγάρι δεν περνά μαζί  ποιοτικό χρόνο.

Τα χαρούμενα ζευγάρια εκτιμούν τις προσωπικές τους στιγμές – απολαμβάνουν ο ένας την παρέα του άλλου,  δημιουργούν χρόνο για τη σχέση τους,  ανεξάρτητα από το πόσο πολυάσχολοι είναι.

Από την άλλη πλευρά, τα ζευγάρια που είναι χαρούμενα μόνο στον κόσμο, αλλά όχι οι δυο τους, δεν περνούν μαζί ουσιαστικό χρόνο.

Μπορεί να μην χάνουν καμία κοινωνική εκδήλωση, ωστόσο να μην βγαίνουν ποτέ ως ζευγάρι.

Χωρίς αυτές τις κοινές εμπειρίες, ο δεσμός τους αποδυναμώνεται και η σχέση τους διατηρείται  περισσότερο για το φαίνεσθαι, παρά για την ουσία.

Αυτή η έλλειψη ποιοτικού χρόνου είναι συχνά το πιο αποκαλυπτικό σημάδι μιας δυστυχισμένης πραγματικότητας που κρύβεται πίσω από κλειστές πόρτες.

Tip: Πίσω από τις κλειστές πόρτες

Ενώ είναι εύκολο να εξαπατηθεί κανείς από τα ψεύτικα χαμόγελα και τις στοργικές χειρονομίες των φαινομενικά ευτυχισμένων ζευγαριών, η αλήθεια συχνά βρίσκεται πίσω από κλειστές πόρτες.

Όπως έχουμε δει, ορισμένες συμπεριφορές—όπως υπερβολικές δημόσιες εκδηλώσεις αγάπης ή η έλλειψη γνήσιας σύνδεσης—μπορούν να μαρτυρούν βαθύτερα, ανομολόγητα προβλήματα.

Η αναγνώριση αυτών των σημείων δεν αποσκοπεί στην κριτική.

Έχει να κάνει με την κατανόηση του ότι οι σχέσεις είναι πολύπλοκες, και δεν είναι όλα τόσο ρόδινα όσο φαίνεται. Το μόνο που χρειάζεται, είναι ουσιαστική κατανόηση και υποστήριξη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου